KUNTOKUURILLA

No niin, nyt vähän juttua siitä vuoden alusta startanneesta kuntokuuristani. Pikemminkin kyseessä on elämäntapamuutos, sillä tavoitteena on jatkaa näitä opittuja terveellisempiä elämäntapoja sekä aktiivista liikkumista vielä tämän kolmen kuukauden spurtin jälkeenkin.

Pääsiin siis mukaan Indiedaysin ja Lidlin sportyfeel kampanjaan ja olin tästä todella iloinen, sillä aikomuksena oli jokatapauksessa toteuttaa tälläinen ”uusi elämä projekti” vuoden alusta. Kuitenkin se, että kerron tästä julkisesti ja myös ne tulokset (joita toivottavasti tulee) ovat julkisia, nosti motivaationi ihan uudelle tasolle. Myönnän, että yksikseni treenatessa olisin saattanut lipsua herkuttelun puolelle useammin.

Kampanja starttasi sillä, että sovin tapaamisen personal trainerin kanssa Seinäjoen EasyFit salille. Sain itselleni ihan huippuhyvän ja ammattitaitoisen PT:n ja tässä projektissa minua auttaa siis Maija Koskimäki. Maija on mielettömän energinen ja mukava tyyppi ja meillä synkkasi heti ekaa kertaa puhelimessa juteltuamme. Maijalla on myös todella vaikuttava CV tällä alalla ja hän itseasiassa kouluttaa muita personal trainereita ja valmentaa ihan huipputason urheilijoita. Maijan oma kilpaurheilutausta on maratonissa ja triathlon-lajeissa, joten ymmärrettävästi minua vähän jännitti kun hän kertoi vievänsä minut myös juoksulenkille!

Meidän tapaaminen alkoi sillä, että minulle tehtiin kehonkoostumusmittaus. EasyFitilla on ihan huipulaite käytössä ja kyseisiä laitteita löytyykin suomesta vain 3 kappaletta. Olin todella yllättynyt siitä, mitä kaikkea laite pystyikään kertomaan kehostani. Alkunäytöllä näkyi tällaiset tulokset ja tarkempi analyysi tulostui sitten paperille. Lähtötilanteessa paino siis 58,4 kg, rasvaprosentti 18,1 ja BMI 21,5. Nämä kaikki olivat minulla ihan normaaliasteikolla, olin itseasiassa aika yllättynyt kun tulokseni olivat kaikki normaaleja ja pisteytyksessä sain 83/100. Oma urheilutaustani on pesäpallosta, jota olen palnnut käytännössä koko elämäni. Välillä minulla oli useamman vuoden tauko, mutta nyt taas viime vuosina palasin kentille. Salilla käyn myös satunnaisesti, mutta mitään varsinaista saliohjelmaa en ole noudattanut vaan tehnyt aina vähän mitä sattuu.

Kehonkoostumusmittauksessa näkyi erittelynä mm. paljonko kehossa on vettä, rasvaa, proteiineja ja mineraaleja. Lisäksi se kertoi lihastasapainon, joka minulla oli kaikissa raajoissa ja keskivartalossa aika hyvin tasapainossa. Laite näytti myös kaikenmaailman luun mineraalimassat, kehon solumassat ja viskaraalirasvojen arvot, eli todella arka tutkimustulos vain seisomalla laitteen päällä ja puristamalla kahvoista!

Mittauksen jälkeen lämmiteltiin vähän ja sitten aloimme käymään Maijan tekemää saliohjelmaa läpi. Liikkeet olivat onneksi aika perusliikkeitä ja osa tuttujakin, joten ne opin aika helposti. Oli kuitenki hyvä, että oli joku ohjaamassa ja näyttämässä jos teki väärin. Tuossa ylläolevassa kuvassa Maija näyttää jumppapallolla tehtävää tosi tehokasta vatsalihasliikettä, missä pallo siis rullataan jaloilla tuonne ihan ylös asti.

idkuva

Pidin ennen tätä tapaamista myös ruokapäiväkirjaa, jonka tiimoilta Maija oli laatinut minulle ruokavalion. Ruokapäiväkirjaa suosittelen kaikille, sillä itse en ainakaan oikein tajunnut kuinka paljon sitä tuli herkuteltua ja syötyä kaikkea turhaa. Minulla ongelma oli nimenomaan se, että söin iltaisin. Hah, kun lapset menivät nukkumaan kaivoin kaapista herkkuja ja mussutin niitä sohvalla. Lisäksi söin liian harvoin ja silloin kun söin, söin taas liian isoja annoksia. Helposti tuli sorruttua myös roskaruokaan kun nälkä yllätti. Jo pelkästään se, että kirjoitin kaikki ylös, auttoi tosi paljon. Ja tietysti se, että joku muu vielä lukee ne, auttoi hillitsemään sitä suklaanhimoa!

Perusruokavalio minulla oli ihan kunnossa, siis se arkiruoka mitä me syömme. Nyt tähän ruokavalioon lisättiin välipaloja ja ne ovat auttaneet paljon. Nyt otan töihin välipalaa mukaan ja se auttaa, ettei minulla oli kiljuva nälkä kun tulen kotiin. Nyt syön 5-7 ateriaa/välipalaa päivässä, mikä kuulostaa todella paljolta, mutta en ole sortunut herkutteluun enkä myöskään syö ähkyä kun aterioita ei enää jää välistä. Iltaisin makeanhimon yllättäessä syön rahkaa+jugurttia+marjoja tai sitten pähkinöitä. Kerran viikossa on kuitenkin herkuttelupäivä koko perheellä. Vedenjuontiin minun täytyy kyllä vielä panostaa, sillä sitä pitäisi juoda 1-2 litraa päivässä ja se tahtoo helposti unohtua.

Itselläni tavoitteena ei ole laihtuminen vaan terveellisemmät elämäntavat ja lihasmassan kasvattaminen. En siis halua tehdä ruokailusta mitään isoa numeroa enkä puhu tästä minään diettinä vaan ennemminkin toivon, että ns. kunnon ruokaa syömällä oikein pääsisin herkuttelusta eroon ja samalla olokin olisi parempi. Ymmärrän, että esimerkiksi fitness urheilijoilla on todella tarkkaan laskettu kaikki mitä he saavat syödä ja elämä pyörii aika paljon sen ruokailun ympärillä. Näin äitinä ajattelen etten halua lapsieni miettivän miksi äiti syö eri ruokaa kuin muut tai kokevan, että pidän itseäni lihavana tai muuten tyytymättömänä vartalooni. Eli tarkoituksena on parantaa koko perheen elintapoja ja tehdä niitä hyvä valintoja sielä ruokakaupassa joka kerta.

Tämän kuntokuurin aikana käytössäni on myös näitä Lidlin sportyfeel sarjan tuotteita mitä olen nyt testaillut. Nämä ovat käteviä nauttia silloin kun ennen treeniä tai treenin jälkeen ei ehdi syödä ja nämä kulkevat myös helposti mukana treenikassissakin. En ole koskaan aikaisemmin tällaisia syönyt, joten oli hauska päästä testaamaan näitäkin. Vadelmanmakuinen recovery juoma maistuu muutes ihan pirtelöltä!

Nyt sitten vaan noudatetaan minulle räätälöityä kunto-ohjelmaa ja toivotaan, että tulokset näkyvät. Ohjelmaani kuuluu noin 5 treenikertaa viikossa, joista kaksi on kuntosalilla, yksi kuntopiirinä kotona ja loput sitten juoksemista. Ajattelin ennen, että minulla ei ole aikaa treenata, mutta kummasti sitä on järjestynyt kun on motivaatiota. Mies kun tulee töistä, olen melkein juoksukamppeissa ovella jo vastassa ja käyn heittämässä sen noin 45 minuutin juoksulenkin. Samalla saan myös omaa aikaa ja nollattua ajatuksia. Kuntopiiriä olemme tehneet kaikki yhdessä kotona ja viimeksi olimme myös salilla koko perhe yhdessä. Eli hyvin on lähtenyt sujumaan ja olo on todellakin ollut paljon parempi ja energisempi.

Seuraavalla kerralla kerron vähän saavutettuja tuloksia ja jos teillä tulee jotain kysymyksiä mieleen tähän aiheeseen liittyen niin kysykää ihmeessä ja jos en tiedä vastausta niin kysäisen sitten Maijalta!

Käykäähän tutustumassa Sportyfeel kampanjaan, tuotteisiin sekä osallistumassa arvontaan täällä.

 • Anonyymi
  25.1.2015 at 11:37

  Tosi mielenkiintoinen postaus! Jospas sitä itsekin motivoituisi vähentämään sitä suklaan syöntiä ja liikkumaan enemmän:) Mullakaan ei varsinaisesti laihtuminen ole tähtäimessä mutta se herkuttelu…välillä menee yks suklaalevy päivässä! Tsemppiä treeneihin!

  T: Heidi

  • Sini
   26.1.2015 at 20:13

   I know the feeling! Mä olen (olin) ihan samanlainen. Yks levy ei kauaa kaapissa vanhene! Kiitos!

 • Ride
  25.1.2015 at 13:44

  Hei, osaatko sanoa tekeekö ne täällä Seinäjoella EasyFit:llä pelkkiä noita inblody- mittauksia? Mua vois kiinnostaa! 🙂 🙂 Voit vastata tähän tai sitten metsola19@gmail.com

  Kiva jos saat kaveria juoksulenkille yms. Joskus sitä kaipaa itsekin sellaista. Monesti lenkit on niin "puuduttavia" mennä yksin. Onneksi nyt pääsee hiihtämään!! Tsemppiä treeneihin 🙂

  • Sini
   26.1.2015 at 20:14

   Moi! Mä kysyn tuolta Maijalta, se varmasti tietää. Palaan tähän kommentoimaan kun saan vastauksen. semmoinen mittaus oli kyllä hyvin silmiä avaava ja kiva tietää vähän missä sitä oikein mennään oman kehon kanssa. Ja sit voi käydä joskus myöhemmin uudestaan tsekkaamassa onko kehitystä tapahtunut!

  • Sini
   27.1.2015 at 19:11

   Moi vielä!Juu tehdään siellä!
   Mittaus maksaa 35 euroa ja se sisältää personal trainerin palautteen/mittaustulosten analysoinnin. Voit olla yhteydessä maija.koskimaki@gmail.com jos haluat varata mittaukseen ajan!

 • Laura, Lillalove
  25.1.2015 at 18:24

  Täälläkin alkoi tammikuun alussa projekti: terveellisempi elämä. Paino ei ole se pääpointti, vaan hyvä olo eikä pienen pieni lihaserottuvuuskaan olisi pahitteksi. Iltaisin herkuttelu kuulostaa tutulta 😀

  • Sini
   26.1.2015 at 20:15

   Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta ja tsempit sinnekin!

 • anna
  26.1.2015 at 00:18

  kiva postaus! Itselläkin voisi kyllä personal trainer auttaa monessa asiassa, kun se salille lähteminen on vähän hankalaa ja muutenkin! 🙂 pari kuukautta on tullut kyllä käytyä enemmän lenkillä ja uimassakin muutaman kerran. Herkuttelu ei ehkä niinkään ole ollut ongelma, mutta tuntuu että aineenvaihdunta on sen verran hidasta jo, että herkkuja saisi syödä aivan tosi minimaalisen määrän jos ollenkaan. Ja proteineja ja hyviä rasvoja melko ison määrän ennen kuin edes tosiaan näkyisi mitään tuloksia..

  • Sini
   26.1.2015 at 20:16

   Mä suosittelen kyllä pt:n ottamista ainakin siihen alkuun. itselle oli ainakin tosi hyvä, että joku opasti liikkeet ja kertoi noista ruokajutuista ja muutenkin siitä, miten pitäisi syödä oikein. Helppoahan se tavallaan on näin teoriassa, mutta jotenkin mulle oli ainakin hyvä, että joku vielä jeesasi siinä makeanhimon taltuttamisessa ja muutenkin teki ns valmiin viikko-ohjelman, jota mun ei tarvi kuin noudattaa 🙂

 • Anonyymi
  26.1.2015 at 17:07

  Kiitos hyvistä vinkeistä. Tärkeätä omalla kohdallani olisi päästä eroon makeannälästä.

  Hyvää jatkoa!
  toivottaa:

  veronica.laitinen@pp.inet.fi

  • Sini
   26.1.2015 at 20:18

   Sepä se mullakin se ongelma on ollut. Eka viikko oli pahin ja olin kuin mikäkin sokeriaddikti. Sitten se kuitenkin helpotti ja nyt illalla just jugurtti/rahka/mysli/hedelmät huijaa tuossa makeanhimossa ja se menee aika äkkiä ohi! tsemppiä sinnekin!

 • Anu
  28.1.2015 at 11:15

  Tsemppiä! 🙂
  Hyvät painot sulla (50kg?) kyykyssä 🙂

  • Sini
   28.1.2015 at 11:34

   Kiitos! Juu 50kg olen nyt tehnyt aluksi ja seuraavaksi olisi 60kg. Sarjat ovat lyhyitä 4×8 joten ihan hyvin nuo vielä jaksaa!

Lue lisää