NORMIPÄIVÄ

Ajattelinpa kirjoitella tänne millainen meidän normipäivä on. Samalla tosin mietin, että ei nämä mun arkivapaat enää niin normaalia ole vaan harvinaista herkkua verrattuna kotiäitiaikoihin. Ja normaalisti Eevikin olisi aamupäivän eskarissa, mutta tänään ei ollut, eli aika epänormaali päivä loppupeleissä 🙂
Eipä meillä yleensä mitään ihmeellistä tapahtu ja tää on niin tätä tavallista arkea, mutta hauska oli välillä tehdä tämmöinenkin postaus.

Aamuherätys klo 8 aikaan ja Aatu valtasi sohvan sekä omi kaukosäätimen. Luvassa pikkuhetki piirrettyjä ennen aamupalaa. Eevi halusi piirtää, joten jäi yläkertaan touhuamaan. Tässä välissä ehdin keittää kahvit ja kurkata sähköpostit.

Olen koukussa tähän Vitaliksen 7 viljan mysliin. Yleensä sekoitan maustamatonta rahkaa, maustamatonta jugurttia, marjoja ja tätä. Nam! Nyt marjat unohtui ottaa pakkasesta sulamaan, joten laitoin nokareen mansikkahilloa.

Sitten ulos! Lunta oli tullut taas ihan kiitettävästi ja ehdittiin mm. hiihtää, mennä pulkkarallia ja tehdä lumienkeleitä.

Ja sieltä syömään! Tarjolla oli helppo ja nopea suosikkimme eli tonnikalariisivuoka. Blogiini tullaankin aika usein googlettamalla tätä ohjetta kun olen sen joskus täällä julkaissut. On se vaan hyvää ja valmistusaika n puolituntia, ei paha siis. Tähän vaan tulee aika himo eikä annoskoot oikein meinaa pysyä hanskassa.

Yksinkertaisuudessa ohje 4:lle: Keitä 3-4dl riisiä, lado uunivuokaan ensin riisiä pohjalle, purkki tonnikalaa päälle ja creme bonjour tuorejuustoa nokareina. Lisää herbamarieta, vähän paprikajauhetta ja pikkasen sitruunapippuria. Sitten taas uusi kerros riisiä, purkki tonnikalaa ja loput tuorejuustot (laitan aina semmoisen ison purkin). Ja viimeisenä riisikerros, mausteet pinnalle ja loraus kermaa. Uuniin 20 astetta n 15min, että tuorejuusto sulaa!

Ruoan jälkeen vein Aatun päiväunille ja Eevi jäi puuhailemaan hamahelmien parissa. Yllättäen nukahdin itsekin ja heräsin tunnin kuluttua 😀

Sitten leikimme Eevin kanssa tällä mahtavalla nukkekodilla, josta kirjoittelinkin jo joulukuussa. Kyseessä on siis Jollyroomista saamamme KidKraft Amelia nukkekoti ja se on osoittautunut kyllä todelliseksi hitiksi meillä. Talo on todella suuri ja sopiva siis barbein kokoisille nukeille. Mukana tuli kalusteet ja vähän rekvisiittaa ja talosta löytyy mm. terassi sekä hissi.

Tällä talolla meidän molemmat lapset tykkäävät leikkiä, vaikka Aatu ei aina sitä myönnäkään. Monesti vain katoaa leikkihuoneeseen ja kun menen katsomaan niin touhuaa tämän nukkekodin kanssa. Toki eihän kovat jätkät sellaista voi myöntää. Välillä talosta löytyy Turtles ukkeleita, palomiehiä ja pikkuautoja, Aatulla ei tietysti ole mitään hajua kuka ne sinne on laittanut 😀

Ehdin ottaa muutamia kuvia huutikseen ennen kuin Aatu herää parin tunnin päikkäreiltä. Lapset haluavat pelata Afrikan tähteä ja niin me sitten tehdään. Hah, olipahan peli kun Eevi oli unohtanut laittaa sen Afrikan tähden tuonne nappuloihin. Sieltä se löytyi sitten varanappuloiden joukosta. Ei voittoa kenellekään 😉

Lapset innostuvat rakentamaan vielä Legoilla ja niitä sitten pyöriikin pitkin aulan lattiaa…

Seuraavaksi suuntaamme ruokakauppaan pikaisesti, että ehdimme syödä vielä ennen Eevin jumppaa.

Viiden maissa lähden vetämään Eevin jumppaa ja Aatu menee mummulaan, mies kun ei vielä ole ehtinyt töistä kotiin.

Kotona ollaan siinä kuuden maissa ja treeniohjelmassa oli tälle päivälle 40 minnuutin juoksu, joten singahdan lenkille samantien. Oli mukava keli juosta ja tuntui, että olisi voinut juosta pidempäänkin. Nyt piti kuitenkin mennä nopsaa kotiin, sillä olimme sopineet menevämme vielä illalla kyläilemään.

Supernopean suihkuni jälkeen menemme vielä käymään moikkaamassa meidän kummityttöä sekä tätä ihanaa Neea-neitiä. Meidän lapsia ei meinaisi millään saada lähtemään kotiin ja kotona suunnataankin suoraan iltapalapöytään, hampaiden pesulle ja nukkumaan.

Lasten mentyä nukkumaan otan lopuista huutikseen menevistä vaatteista kuvat ja lisään ne tänne. Luen meilit, käyn läpi päivän kuvat ja kirjoittelen tämän postauksen. Kellokin näyttää jo puoli yhtä yöllä! Huh, nyt kone kiinni ja koisimaan, aamulla sitten skarppina töihin!

Semmoinen päivä meillä!

 • Eppusen kaapilla
  14.1.2015 at 22:28

  Kiva postaus! 🙂 <3

  • Sini
   16.1.2015 at 19:56

   Kiitos! Oli hauska tehdä tämmöinenkin pitkästä aikaa!

 • Evelina
  15.1.2015 at 07:46

  Voi että, olipa ihana hyväntuulinen ja hauska postaus! Näitä lisää <3

  • Sini
   16.1.2015 at 19:56

   Kiitos Evelina <3

 • j.m
  15.1.2015 at 11:26

  Mustakin on hauska lukea muiden lapsiperheiden perusarjesta 🙂 Aika touhukas päivä teillä, mutta niinhän se taisi olla kotiäitivuosina, että sitä puuhaa ja ulkoilua oli pakko olla! Nykyään kun arkivapaat tarkoittaa vain lomia (tai sairauspoissaoloja) ja lomat ovat muutenkin vähän epätavallisia, siis usein normiarjesta poikkeavia.

  • Sini
   16.1.2015 at 19:57

   Jo tämä oli harvinaisen hektinen päivä kun oli Eevin harrastus ja kyläilyt vielä päälle. Onneksi ihan joka päivä ei kuitenkaan näin tukkaputkella mennä!

 • Meeri / Murulit
  15.1.2015 at 16:16

  Nämä on kyllä niin kivoja postauksia, mukava lukea teidän kotipäivästä. 🙂

  • Sini
   16.1.2015 at 19:58

   Kiva kuulla Meeri!

 • Ebbe
  15.1.2015 at 17:39

  Tosi kiva kirjoitus minustakin, ilman muuta lisää näitä!
  Itse tykkään blogeissa just näistä perusjutuista kaikista eniten!

  • Sini
   16.1.2015 at 19:58

   Täytyykin siis postailla näitä enemmän!

 • Satu/Villa Fox
  15.1.2015 at 19:14

  Ihana postaus. <3

  • Sini
   16.1.2015 at 19:58

   Kiitos Satu <3

 • Anonyymi
  16.1.2015 at 12:53

  Hei, mikä on kaunis pöytäliina, joka kuvissa näkyy? – Tiina

  • Sini
   16.1.2015 at 19:58

   Moi! se on marimekon tiiliskivi vahakangasta. Samaa löytyy myös puuvillaisena!

Lue lisää