VIELÄ KERRAN, VALKOINEN OLKKARI

Nämä olohuoneesta ennen joulua napatut kuvat unohtuivat tuonne johonkin kuvaviidakkoon, mutta ajattelin julkaista ne nyt, vaikka meidän olkkari ei enää näin valkoinen olekaan. Tässä meidän Ikean kulmasohvassa on käytössä nuo valkoiset päälliset, mutta kyllästyin kertakaikkiaan niiden alituiseen pesemiseen ja ennen joulua sitten urakoin tuohon ne tummanharmaat takaisin.

Valkoinen sohva on kaunis, siis todella kaunis, mutta lapsiperheessä se on kyllä välillä aika toivoton yhtälö. Helppohan nuo irroitettavat päälliset on pesukoneeseen heittää ja meillä kaikki tahrat on lähtenytkin hyvin aina pesussa. Ongelma vain on se, että ikinä sohva ei ollut kokonaan puhdas vaan aina joku päällinen oli pesussa tai jotain kohtaa piti vähän peitellä tyynyillä 😀

Kuitenkin sohvia kun katselen niin se valkoinen vaan näyttää omaan silmään niin ihanalta. Toinen suosikkini on harmaa, ehkä vaaleanharmaa olisi sellainen komromissi! Kertokaahan te valkoisten sohvien omistajat, miten teillä kestää hermot sen puhtaanapidon kanssa?

 • Eppusen kaapilla
  21.1.2015 at 21:09

  Valkoisen nahkasohvan omistaja ilmottautuu. 🙂 Vähän Marseille saippuaa rättiin ja sohva on taas puhdas. Koiran kynnet kylläkin sitten saattaa jättää jälkiä, jotka ei lähde, mutta puhtaanapito on helppoa. 🙂

  • Sini
   24.1.2015 at 13:52

   Nahkasohva onkin varmasti tosi helppo pitää puhtaana! Se teidän oma on kyllä nätti!

 • Heini / Koti seitseman
  21.1.2015 at 22:03

  Meillä on valkoinen sohva ja välillä sitä kiroan, mutta useimmiten kuitenkin tykkään. Se vaan näyttää niin hyvältä! Arkena meillä on peitto suojana, mutta kyllähän niitä päällisiä aika usein saa pestä. Toisaalta valkoinen on helppo puhdistaa, kun uskaltaa laittaa kunnon tahranpoistoaineet.
  Kun valkoinen sohva meille tuli ja hetken päästä se oli likaisen näköinen, niin mietin vaan kuinka likainen edellinen beige sohva kiinteillä kankailla oikeasti olikaan muutaman vuoden käytön jälkeen. Tahroja varmasti oli, vaikkei niitä näkynytkään!

  • Sini
   24.1.2015 at 13:53

   Samaa mietin minä kanssa tuon harmaan päällisen kanssa, että kuinka likainen se mahtaakaan olla kun harvemmin tulee pestyä 😀

 • Saga / Niittykulma
  22.1.2015 at 04:59

  Meillä on myös sohva vaihdettavilla päällisillä ja tähän asti menty harmailla juurikin niiden käytännöllisyyden takia. Valkoiset olisi kyllä niin ihanat, mutta neljän koiraa taitaa olla jo liikaa, niillä kun on lupa oleilla myös sohvilla.

  • Sini
   24.1.2015 at 13:54

   Koirien kanssa valkoinen kangassohva voi olla kyllä aika hankala. No ei se lastenkaan kanssa mikään helppo ole 😀

 • Anonyymi
  22.1.2015 at 07:35

  Meillä on takkahuoneessa valkea sohva ja olkkarissa vaaleanharmaa. Molemmat on ihania 🙂
  En usko, että kumpikaan oisi toiminut pienempien lasten kanssa, mutta nyt jo 9- ja 11-vuotiaiden kanssa kyllä.

  Rose

  • Sini
   24.1.2015 at 13:54

   Vaaleanharmaa olisikin varmaan tosi kiva kun toisi kuitenkin sitä valoisuutta tilaan!

 • Anonyymi
  22.1.2015 at 07:58

  Meil oli valkoinen ektorp ja tykkäsin sen ulkonäöstä ja väristä, mutta tulin hulluksi sen pesemisen ja silityksen kanssa… en vaan jaksanut joka viikko silittää sohvanpäällisiä ku oli aika veemäistä puuhaa 😀 vaihdettiin valkoiseen laadukkaaseen nahkasohvaan.. ja mä rakastan sitä! likasekshan sekin menee, mutta rätillä saa puhdasta <3

  • Sini
   24.1.2015 at 13:55

   Joo aika työlästä on kyllä! Mulla meni viimeksikin varmaan melkein 2 tuntia kun silitin ja laittelin nuo päälliset!

 • Ruut
  22.1.2015 at 08:06

  Ihania kuvia ja tuo seinällä oleva kalenteri on tosi kiva! Jään tästä tutkimaan, mitä muuta täältä löytyy 🙂

  • Sini
   24.1.2015 at 13:55

   Se on kyllä kiva, ferm livingin joulukalenteri siis.

 • Riikan Blogi
  22.1.2015 at 10:28

  MEILLÄ SE VALKOINEN SOHVA EI VAIN OLE VALKOINEN. VAAN AINA VÄHÄN LIKAINEN SELLAINEN. KESTÄN SEN SILTI ;)..

  • Sini
   24.1.2015 at 13:55

   Ei kai siinä muukaan auta 😀

 • Meeri / Murulit
  22.1.2015 at 11:38

  Meillähän on sama sohva kolmen istuttavana valkoisilla päällisillä ja joo, juuri otin selkänojan päälliset pesusta kun mies oli sitten eilen antanut Islalle suklaakarkin käteen kun olin siivoamassa kirppispöytää niin sohva oli sitten juuri sen näköinenkin, viltti meillä istuinosassa onkin aina. Valkoisesta nahkasohvasta haaveilen mutta entäs kissa joka venytellessään sohvalla kynsii samalla, liian kallis tähän elämäntilanteeseen tällä hetkellä. Ikean sohva pestävillä päällisillä on siis oikein hyvä ja tykkään tuosta valkoisesta muuten tummien seinien kanssa, pitää vain kestää sitä, että tahroja on aina jossain nurkassa. 🙂

  • Sini
   24.1.2015 at 13:56

   Joo nuo pestävät päälliset on kyllä ehdottomat!

 • Anonyymi
  22.1.2015 at 11:59

  meillä on sohvalla valkoinen päälinen nyt myös (ja lupa syödä sohvalla aamupalaa/välipalaa..) ja se on kerran viikossa pesussa 😀
  /kippuralla

  • Sini
   24.1.2015 at 13:56

   Hahaa, meillä myös herkutellaan sohvalla 😉

  • Anonyymi
   26.1.2015 at 08:14

   yllärinä mä kuitenkin taidan sotkea eniten sitä, kun syön siinä iltapalaa kun lasten nukkuessa 😉
   /kippuralla

 • Eedith
  22.1.2015 at 12:11

  Meillä on vaaleanharmaa sohva ja olen monesti kiitellyt sen irrotettavia ja pestäviä päällisiä! Ikinä en enää hankkisi sohvaa päällisillä, joita ei saa irrotettua… Likaa tulee toisinaan ja pestään toisinaan, muttei onneksi niin usein kuin valkoisen kanssa joutuisi. Huolto on tuon sohvan kanssa vielä varsin siedettävää 🙂

  Samaa olen usein ajatellut kuin Heini, että meidän aiempi tummanharmaa sohva oli varmasti ihan kauhean likainen, kun sitä tuli pestyä paljon vähemmän!

  • Sini
   24.1.2015 at 13:57

   Vaaleanharmaa kuulostaa hyvältä! ja sama, pstävät ja irroitettavat päälliset on kyllä ykköskriteeri!

 • Satu/Villa Fox
  22.1.2015 at 17:06

  Meillä on valkoinen sohva ja revin oikeesti hiuksiani sen takia kaiken aikaa… 😀 Se on Ikean sohva, mutta sen päällisiä ei saisi vesipestä, ainoastaan kemiallinen pesu on sallittu. Mä juuri katselin Bemzistä siihen uusia vaaleanharmaita päällisiä, olis hiukan helpompi värinä ehkä. Mutta on valkoisen vain kaunis!

  • Sini
   24.1.2015 at 13:57

   huh, onneksi joku muukin 😀 Meillä nuo tummanharmaat ikean päälliset on muka kanssa jotkut kemiallisesti pestävät, mutta ihan pesukoneessa olen niitä pessyt eikä mene miksikään!

 • Sirpa
  23.1.2015 at 15:36

  Itse kyllästyin vaalean sohvan pesuun, varsinkin kun on kiinteä päällinen. Joten sohva sai harmaan irtopäällisen ja seuraava sohva onkin sitten vaalean harmaa 🙂

  • Sini
   24.1.2015 at 13:58

   Kuulostaa hyvältä!

 • Ebbe
  23.1.2015 at 20:28

  Meidän valkoset sohvat pestään höyryimurilla pari kertaa vuodessa. Simppeli homma; sohvat keittiön laattalattialle ja siinä pesu niin ei haittaa vaikka vettä vähän valuisikin. Lapsia on kolme , pienin alle kaksi. Meillä syödään vain ja ainoastaan keittiössä tai ruokailuhuoneessa. Ja piirretäänkin vain pöydän vieressä. Äidillä on lupa lakata kynnet sohvalla eikä vielä ole vahinko käynyt 😉

  • Sini
   24.1.2015 at 13:58

   Höyrypesuri onkin tuohon hommaan varmasti kätevä!

Lue lisää