HIIHTOHULLUT

Nyt kun sitä lunta sitten tällekin talvelle saatiin, kuoriutui meidän molemmista lapsista varsinaiset hiihtohullut! Eevi oli kyllä innokas hiihtäjä jo viime talvenakin, mutta Aatu ei vielä kovin montaa kertaa viime vuonna latuja käynyt kuluttamassa.

Nyt Eeville hankittiin uudet sukset ja kätevästi kun lasten jalankoossa on enää vain muutaman numeron ero, meni Eevin vanhat monot ja sukset suoraan Aatun käyttöön. Näillä kunnon vehkeillä alkoi Aatullakin suksi luistaa ja tosi kiva kun molempien hoitopaikoissa viedään lapsia myös innokkaasti hiihtämään.

Tässä kuvasaldoa viime viikonlopun hiihtoretkeltä, jolloin suuntasimme lasten kanssa järvenjäälle ulkoilemaan. Retkellä pitää tietysti olla aina eväät, joten reppuun pakattin mukaan kuumaa kaakaota ja parit välipalakeksit.

Löytyykö teidän perheistäkin hiihtohulluja? Mulla olisi itsellä lähes iskemättömät sukset tuolla varastossa, mutta en ole oikein lasten kanssa samanlaista kipinää vielä löytänyt 🙂

 • jadore / RIITTÄÄ KUN OOT TÄSSÄ
  1.2.2015 at 18:20

  Meidän isi on entinen kilpahiihtäjä, ja hänen onnekseen lapset rakastavat hiihtoa. Suksilla ja hiihtokoulussa (jota isi ja pappa pitävät muiden ohjaajien kanssa) ovat lapset olleet siitä asti kun ovat oppineet kävelemään. 🙂 Mä oon vähän yrittänyt vihjata, että josko mullekkin voisi opettaa hieman hiihdon saloja, mutta hiljaista on ollut… 😀

  • Sini
   1.2.2015 at 19:04

   No teillä on sitten lapset hyvässä opissa! Mäkin rakastin hiihtoa nuorempana ja kävin kisoissakin, mutta sitten yläasteiässä se jäi.

 • Anonyymi
  1.2.2015 at 18:44

  Hiihto on kivaa! Voisit sinä vaikka edes esimerkin vuoksi itsekin laittaa monot ja sukset, kun seuraavan kerran hiihdätte 😉

  -T-

  • Sini
   1.2.2015 at 19:07

   Juu, on toki! Eevin kanssa me mentäisiinkin jo ihan sujuvasti, mutta Aatu vielä pyllähtelee aika usein ja saattaa tehdä yhtäkkiä totaalistopin, joten helpompaa olla siinä vieressä jeesaamassa kun itse kävelee. Täytyisi kyllä käydä hakemassa taas tuntumaa ladulla kun viime kerrasta on jo aikaa.

 • Oliviah
  1.2.2015 at 19:51

  Oikeilla monoilla ja suksilla hiihtäminen sujuu kyllä paljon paremmin:) Meillä esikoinen aloitti sellaisilla kenkiin kiinnitettävillä suksilla, jotka saisi aina parin metrin päästä näpit jäässä kiinnittää uudelleen. Onneksi ei kuitenkaan noilla suksilla hiihtoinnostus mennyt ja nyt ekaluokkalainen jaksaa jo hiihtää 3-5 km lenkkejä. 4-vuotiaskin jaksaa ehkä kilometrin, jostain syystä mieluiten ilman sauvoja.

 • Annika /Karkkipurkki
  1.2.2015 at 20:53

  Meillä on toistaiseksi hiihdelty vain takapihalla, kun intoa riittää aina viideksi minuutiksi kerrallaan 😀 Mutta varmasti tuollaisilla oikeilla monoilla onkin helpompi hiihdellä kuin niillä kenkiin laitettavilla mitkä meiltäkin löytyy 🙂

 • Nanna
  2.2.2015 at 11:03

  Meillä kaikki lapset rakastaa hiihtämistä. Jopa 1,5-vuotias yrittää kovasti päästä suksineen isompien perässä pihalta pois, mutta ei taitaisi vielä mäet olla hänen juttunsa 🙂

 • Meeri / Murulit
  2.2.2015 at 12:38

  Täälläkin yksi innokas hiihtäjä, pienempi ei tietenkään vielä hiihtele mutta Pinja on kova hiihtäjä, sai ekat kunnon suksensa 3-vuotiaana ja sen jälkeen hiihtoinnostus vei mukanaan, meiltä lähtee latu ihan tästä takapihalta mutta on valitettavasti valaisematon joten hiihtelemään ei oikein pääse kuin viikonloppusin kun minä en pysty päivällä arkisin Islan kanssa hiihtelemään lähtemään mutta isän kanssa sitten käy kahdestaan hiihtelemässä tuota lenkkiä, ehkäpä itsekkin joku päivä viikonloppuna pääsisin valosan aikaan hiihtämään. Haaveilen myös vauhdikkaasta hiihdosta eli ilman Pinjaa hiihtelystä mutta en tiedä jääkö vain haaveeksi. 🙂 Nuorempana ennen lapsia hiihtelin itsekkin tosi paljon ja pitkiä lenkkejä metsässä, nyt ei ole enää aina niin yksinkertaista tuo hiihtämään pääsy. 🙂

 • Anonyymi
  5.2.2015 at 18:38

  Niillä kenkiin laittettavilla suksilla ei ole mitään tekemistä hiihdon kanssa. Meillä isoveli hiihti ekoilla oikeilla suksillaan 2-6-vuotiaana ja pikkuveli aloitti samoilla 1v 9kk vanhana joten ei ole kustannuskysymyskään hankkia heti kunnon suksia, päinvastoin… En vain tajua kuka niitä ostaa…koittakaapa itse hiihtää niillä 😄

Lue lisää