SPORTY STYLE

Olen nyt innostunut ihan uudella lailla juoksemisesta ja alkuvaikeuksien jälkeen se tuntuukin tosi mukavalta puuhalta. Eilen kävin pt Maijan kanssa juoksemassa ja katsoimme sykealueitani sekä tehtiin vähän ylämäkitreenausta. Huh huh, pohkeissa kyllä tuntui sen treenin jälkeen!

Olen huomannut, että juoksen liian kovaa ja nyt täytyykin harjoitella juoksemista matalemmalla sykkeellä ja näin saadaan treenattua sitä peruskestävyyttä. Itsellä peruskestävyysjuoksussa sykkeen pitäisi olla 130-160, vauhtikestävyydessä 160-185 ja maksimikestävyydessä 185-200. Pesäpalloa pelatessa olen tottunut siihen, että silloin kun juostaan niin juostaan täysillä ja sen vuoksi eniten on tullut varmaan mentyä tuolla vauhti/maksimikestävyysaluella. Eilen tiukan ylämäen jälkeen päästiin sinne 190 sykelukemiin ja alkoi se jo vähän pohkeissa hapottaa.

Helpointa peruskestävyysalueella olisi pysyä jos lenkillä olisi mukana joku kaveri. Noilla sykkeillä pitäisi pysytä juttelemaan kaverin kanssa ihan sujuvasti ja sitten jos ei meinaa lausetta saada sanottua loppuun, on syke liian kova. Sykemittarilla tietysti noita voi seurata itsekin ja  moniin malleihin voi asettaa esimerkiksi sykerajan minkä sisällä tulisi pysyä ja laite hälyttää mikäli syke menee sen yli tai jää liaan alle.

Itselle ainakin  se lenkille lähteminen on vaikein osuus ja sen jälkeen loppu onkin helppoa. Jotenkin siellä saa hyvin myös nollattua päänsä ja saa myös samalla vähän sitä omaa aikaa. Lenkillä usein mietin myös hankalempia työjuttuja, suunnittelen viikon aikatauluja ja huomaan välillä laulavani nappikuulokkeiden tahtiin. Sitten pitää äkkiä vilkaista taakse, että kuuliko kukaan 😀 😀
Kuitenkin aina lenkin jälkeen on tosi hyvä fiilis ja nyt kun juoksemassa on tullut käytyä säännöllisesti, olen huomannut jotenkin jopa jääneeni siihen koukkuun!

Aikaisemmin minulla ei ollut erikseen talveksi mitään juoksuvaatteita,
koska harvemmin talvella tuli juostua. Nyt käytössäni on ollut tämä h&m:n talvijuoksutakki ja sen kanssa hiukan paksumpaa trikoota olevat ulkoilutrikoot. Noissa housuissa on hauskat yksityskohdat polvilla ja muutenkin kiva leikkaus.

Talvella juoksukengissä olisi hyvä olla vähän enemmän pitoa ja käytössäni on ollut nämä blogin kautta saadut Merrelin uutuuskengät nimeltään AllOut charge. Tämä kenkä on tarkoitettu juoksemiseen ja vaeltamiseen ja soveltuu vaikeakulkuiseenkin maastoon. Kengistä löytyy mm. hyperwrap nauhoitus, joka lukitsee jalan tiukasti paikalleen kovassakin vauhdissa, hyvä iskunvaimennus sekä pohjasta yksittäin joustavat anturat, jotka antavat kengälle huippupidon. Nämä ovat tulossa kauppohin piakkoin ja mallistosta löytyy kenkiä myös miehille. Naisten kengissä näiden turkoosien lisäksi musta/pinkki sekä lila/koralli väritys. Keväämmällä vien nämä sitten testiin myös tuonne pururadalle!

Nyt ei ollut kuvaajaa käden ulottuvilla, joten nämä muutamat ”in action” kuvat napattu itselaukaisimella. Suurimmasta osasta kuvista multa puuttui pää tai puolet jaloista, mutta josko näistä jotain selkoa saisi. Henkkamaukan urheiluvaatteet ovat ainakin itselle olleet positiivinen yllätys ja merkin tavalliset juoksuhousut ovat pysyneet kovassa käytössäkin hyvinä!

  • Eppusen kaapilla
    12.2.2015 at 19:21

    Kiitos kenkävinkistä, näitä lisää! 🙂

Lue lisää