TESTISSÄ CONCORD TRANSFORMER XT

* Postaus toteutettu yhteistyössä Lekmerin kanssa
Meillä on nyt jo jokin aikaa ollut Aatulla käytössä Lekmerilta saatu Concord Transformer XT turvavyöistuin ja ajattelin kirjoittaa siitä nyt hieman käyttökokemuksia. Meillä oli aikaisemmin käytössä Aatulle isofix-kiinnikkeinen turvaistuin, jossa oli istuimessa omat vyöt. Nyt tänä talvena toppavaatteiden kanssa se alkoi tuntua jo vähän ahtaalta, joten siirryimme tällaiseen ”isojen poikien malliin”. Arvatenkin Aatu on ollut tosi innoissaan tästä uudesta istuimesta ja se on käytössäkin osoittautunut erittäin käteväksi.

Eroa entiseen istuimeen on ainakin siinä, että tämä vie todella vähän tilaa takapenkillä! Vanha istuin tuli tukijalan vuoksi todella pitkälle penkin yli ja sen vuoksi etupenkki piti olla vedettynä aika eteen. Nyt takapenkillä ja edessä on taas reilusti jalkatilaa kaikilla. Istuimen asennus oli helppoa ja se vei vain pari minuuttia. Meillä kiinnitys tapahtui isofixilla, mutta istuinta voi käyttää myös tavallisilla turvavöillä. Istuimessa on kaasujousitetut napit, joilla tehdään kaikki säädöt. Asennuksessa nappia painamalla isofix-kiinnikkeet työnteyivät esiin ja nappia painamalla istuimen sai myös kiristettyä kiinni. Tätä mallia on mahdollista myös hieman kallistaa tarvittaessa. Päänsuoja ja sivusuojien säätö tapahtuu myös kätevästi napin painalluksella.

Istuimessa on todella hyvät sivusuojat ja se on muotoiltu tuollaiseen simpukan muotoon. Ainoa miinus on ehkä se, että lapsi ei kovin hyvin näe sivulle noiden sivusuojien vuoksi, mutta meillä se ei ainakaan näillä lyhyemmillä matkoilla ole muodostunut ongelmaksi. Istuin on trakoitettu 15-36 kiloisille lapsille ja menee siis meillä niin kauan kuin turvaistuinta tarvitaan.

Plussaa on myös istuimen konepestävät päälliset ja nuo pehmustetut käsinojat. Istuimessa on kolo turvavyölle ja siinä lukitus eli turvavyö menee aika oikeasta paikasta ja pysyy siinä hyvin. Lisätietoja istuimesta löytyy täältä ja Lekmerista toimitus 3-5:ssa arkipäivässä.

Äh, meillä on nyt kunnon sairastupa täällä menossa ja molemmat lapset ovat flunssassa. Olimme suunnitelleet viikonlopulle mm. uuden Risto Räppääjä-elokuvan katsomista, joten toivotaan pikaista paranemista. Oletteko käyneet katsomassa Sevillan saiturin? Mitäs tykkäsitte?

 • Kippuralla
  13.2.2015 at 10:16

  Meillä tuli 8vn kanssa pituus ennen painoa vastaan 🙂 pituutta oli jo syksyllä 134cm, mutta painaa alle 36kg. Eli saa nykyään matkustaa ilman mitään. Siirrettiinkin sitten se vyöistuin pikkusiskolle, joka 4vnä just painaa 15.3kg. Kävi myös haalarin kanssa vanha istuin ahtaaksi, aika hyvään kohtaan osui niin vältyttiin ostamasta ihan hetkeksi uutta istuinta. Seuraavaksi pitäisikin päättää millaisen kaukalon vauva saa, besafe ja cybex on nyt vahvoina ehdokkaina

  • Sini
   13.2.2015 at 21:33

   Voi, nuo kaikki kaukalojututkin on muuttunut paljon siitä kun Aatu oli vauva. Monta hyvää vaihtoehtoa löytyy ja muistan ainakin itse, että niitä vertailtiin ja googletettiin silloin aikanaan paljon!

 • Satu/Villa Fox
  13.2.2015 at 12:02

  Just kirjoittelin blogiin arvostelun leffasta, käytiin ennakkonäytöksessä katsomassa se. Pikaista paranemista teille! Meillä on pienin myös kuumeessa tällä hetkellä, mutta eiköhän se tästä.

  http://villafox.bellablogit.fi/2015/02/leffa-arvostelu-risto-rappaaja-ja-sevillan-saituri/

  • Sini
   13.2.2015 at 21:33

   Kävinkin lukemassa! Molemmat odottaa tosi innolla tuota leffaa! Voi, paranemista sinnekin..

 • Anonyymi
  13.2.2015 at 14:47

  Meillä oli vahvana ehdokkaana tämä, mutta päädyttiin Cybexin Q-solutioniin.

  Minusta tuota tuolia pitäisi teillä jo säätää korkeammaksi, kun turvavyö menee olkapään vieressä, ei päällä.

  • Sini
   13.2.2015 at 21:35

   Oikeassa olet ja istuinta onkin säädetty sitten kuvien oton, nyt vyökin menee oikein. Nämä otin heti kun istuin tuli meille ja Aatu tietysti halusi tulla kanssa asentamaan ja katsomaan uutta istuintaan ja jäi nuo hienosäädöt vähän kesken 🙂

  • Kati (Ei ihan vielä)
   14.2.2015 at 18:32

   Mun piti kans huomauttaa tuosta, että ylempi vyö kulkee liian alhaalta kuvissa. Monesti tosiaan tulee kuvat otettua vauhdissa ja säädöt jäävät puolitiehen 😀

   Meillä on ekaluokkalaisella Cybexin istuin. En muista mallia. Yllättävän moni luokkakaveri istuu jo pelkän korokkeen kanssa tai jopa ilman. Meillä tyttö painaa kuitenkin vasta 22 kiloa, joten mieluusti vielä käytetään istuinta. Onhan se kuitenkin törmäystilanteessa paljon turvallisempi kuin pelkkä koroke. 🙂

  • Sini
   14.2.2015 at 20:34

   Joo ja tosiaan kun ihana päivänvalo vähän rajoittaa kuvaamista niin äkkiä piti hyödyntää tuo luonnovalokin!

   Mä olen kyllä samaa mieltä ja aion "pakottaa" Eevin kyllä käyttämään tuota omaa istuinta vielä useamman vuoden. Jotenkin pelkissä vöissä sitä on niin irrallaan tuolla ja monesti pidemmillä matkoilla Eevikin vielä nukahtaa autoon ja pää nojaa sitten kivasti tuohon sivutukeen.

 • Anonyymi
  13.2.2015 at 19:12

  Ehdottomasti tuota niskaosaa (tässä istuimessa ilmeisesti koko selkäosaa) korkeammalle, muuten poika lentäisi kolarissa istuimestaan. Samalla säädöllä pään sivusuojatkin nousevat optimaalisemmin päätä suojaavalle korkeudelle 🙂 Pikaista paranemista!

  • Sini
   13.2.2015 at 21:37

   Ihan oikeassa olet ja en huomannut, että kuvissa nuo olivat jääneet vielä ns oletuskohtiin kun Aatu hyppäsi heti kyytiin testaamaan 🙂

 • Anonyymi
  14.2.2015 at 18:42

  Kävimme 6- ja 8-vuotiaiden poikien kanssa katsomassa RR ja Sevillan Saituri, pojat tykkäsi juu mutta ei siinä leffassa kovinkaan montaa naurettavaa kohtaa ollut.. Odotimme että elokuva olisi naurattanut enemmän. Ihan katsottava leffa kyllä mutta siihen se sitten jäikin.

  2 poikaa ja äippä

  • Sini
   14.2.2015 at 20:32

   Joo edellisiin verrattuna ei yhtä hauska, enemmänkin jännittävä!

Lue lisää