ÄIDILTÄ TOISELLE

Löytyykö sinulta kotoasi äitiyspakkaus, jolle ei enää ole käyttöä? Haluaisitko lahjoittaa sen hyvään takoitukseen? Lue lisää ja tiedät miten!

Minua pyydettiin kertomaan uudesta äidiltä toiselle– projektista, jonka tarkoitus on avustaa äitejä ja vauvoja Tansaniassa. On kiva käyttää tätä blogia myös hyvän tekemiseen ja mielelläni teen oman osani siitä, että projetille saataisiin mahdollisimman paljon näkyvyyttä.


Äidiltä toiselle-projektissa pyydetään lahjoittamaan eteenpäin äitiyspakkaus, jolle ei enää ole käyttöä. Äitiyspakkauksessa toivotaan olevan kaikki vaatteet tallessa, mutta kaikkien tuotteiden ei tarvitse olla alkuperäisiä äitiyspakkaustuotteita, vaan myös vastaavat tuotteet käyvät. Vaatteiden tulisi olla ehjiä ja puhtaita. Paketin mukaan saa halutessaan liittää mukaan pienen viestin, tai esim. kuvan itsestään ja lapsestaan. Ohjeet paketin toimittamiseksi löytyvät täältä.


Lahjoitetut äitiyspakkaukset lähetetään Tansaniaan, vuoristokylä Mufindiin. Tähän vaiheeseen projekti tarvitsee myös sposoreita ja mikäli sinulla tai tutullasi on yritys, joka haluaisi lähteä mukaan sponsoroimaan, lisätietoja löytyy täältä.


Perillä paketit jaetaan raskaanaoleville äideille HIV-testausta vastaan. Äiti aloittaa tarvittaessa HIV-estolääkityksen, mikä pienentää selvästi syntymättömän lapsen riskiä saada HIV.


Mufindin alue Tansaniassa on äärimmäisen köyhää ja vaikeasti tavoitettavaa aluetta, jossa HIV-positiivisten osuus väestöstä on maan korkeimpia. Korkean sijainnin vuoksi lämpötila Mufindissa voi laskea joskus jopa lähelle nollaa, eli kyllä, Afrikassakin on joskus kylmä. Ja kun kotina useimmilla on maalattiainen, ruohokattoinen savimaja, ja vaatekertoja ehkä vain yksi perheenjäsentä kohti, ei pakokeinoja kylmyydeltä usein ole.

”Äidiltä toiselle” pyrkii suojaamaan kylmyydeltä ne kaikkein heikoimmat, eli pienet vauvat. Lisäksi tarkoituksena on saada raskaana olevia äitejä kääntymään paikallisten poppamiesten sijaan länsimaisen lääkärin puoleen, tulemaan HIV-testeihin, ja tarvittaessa aloittamaan lääkitys. Mikäli äiti aloittaa lääkityksen ajoissa raskauden aikana, on lapsen todennäköisyys HIV-tartunnalle vain noin 1%.
”Kun saa apua pyytämättä, tulee tunne, että haluaa itsekin auttaa.
Äitiyspakkaus on se apu, minkä me äidit suomessa olemme saaneet jo
vuosikymmenien ajan. Tähän projektiin voi jokainen suomalainen äiti
osallistua, kun tuntee, että on saanut apua tarpeeksi. Silloin on oikea
hetki laittaa hyvä kiertämään”.
Jos innostutte lähtemään mukaan, tietoa voi levittää käyttämällä hashtagia #äidiltätoiselle julkaistessasi mahdollisia kuvia projektiin osallistumisesta.

  • Heli
    29.3.2015 at 10:34

    Kiitos kivasta postauksesta! 🙂

    T. Äidiltä toiselle -tiimi

Lue lisää