GRAN CANARIA: RANNAT

Tässä vähän juttua Gran Canarian rannoista. Lomailtiin siis Puerto Ricossa ja noilla lähialueen rannoilla vierailtiin. Ehdoton suosikki oli Arguineguinissa oleva Anfi beach! Kyseessä on keinotekoinen ranta, johon hiekka oli tuotu jostain Karibialta ja se oli ihanan valkoista ja hienoa. Rannalla näkyi paljon lapsiperheitä ja oikeastaan ihan kaikenikäistä porukkaa ja myös paljon paikallista väkeä. Ranta oli lapsiperheen näkökulmasta mukavan matala ja sijaitsi suojaisella paikalla.


Rannalta pääsi pientä siltaa pitkin myös sydämen muotoiselle saarelle, jonka oli tarinan mukaan rakentanut rakastunut mies vaimolleen 🙂


Matkaa tuonne Anfi beachille ei kovin paljoa ollut ja taksi Puerto Ricon keskustasta maksoi noin 4 euroa. Suosittelen kyllä käymään tuolla jos tuonne päin reissaatte. Rannan vieressä oli useita ravintoloita ja myös pieni ostoskeskus, jossa oli ihan Suomen hinnoissa olevia merkkivaatteita. Aurinkotuolit kustantivat 4e/kappale.

 Aatun uikkarit täältä*
 Eevin uikkarit täältä*

Rantafiiliksissä sydämen muotoisella saarella! Tuota ei kyllä sydämeksi erottanut maasta käsin, ehkä vähän korkeammalta sen olisikin hahmottanut!

Meidän hotelli oli Puerto Ricon ja Amadoreksen välissä ja molempiin rantoihin oli aikalailla sama matka. Tuolla Amadoreksen rannalla oltiin myös yksi päivä ja mielestäni se oli ihan kiva myös lapsiperheen näkökulmasta. Rannan reunustalla oli vierivieressä ravintoloita ja kauppoja, joista sitten välillä haettiin vähän evästä rannalle.

Amadoreksen rannan hiekka oli karheampaa kuin Anfi beachin, mutta eipä tuossakaan moittimista ollut. Hotellin uima-altaalla tuli välillä tuskastuttavan kuuma, mutta tuolla rannalla kuumuutta ei oikeastaan tuntenut kun siellä tuuli sen verran. Ei kuitenkaan mitenkään kylmästi vaan silleen sopivasti. Täällä aurinkotuolit maksoivat kanssa sen 4e.

Näiden kahden rannan välissä oli sitten tuo Puerto Ricon oma ranta, jossa emme käyneet hengailemassa, mutta sen kautta kyllä kuljettiin. Vaikutti olevan aika suosittu ja ylhäältä kun tiiraili niin päivisin varsinkin tosi täynnä porukkaa. Tämä kuva on napattu iltapäivällä, jolloin enimmät olivat jo rannalta lähteneet.

    Lue lisää