MARIMEKKOMUNAT

Askarreltiin lasten kanssa pääsiäisjuttuja tuossa yksi päivä ja innostuin itsekin koristelemaan muutaman pääsiäismunan. Nämä marimekkokuosiset pääsiäismunat syntyivät muutamassa minuutissa tällaisia osaa varmasti tehdä ihan jokainen!

Näihin tarvitaan vain kananmunia, lautasliinoja sekä kananmunanvalkuaista. Ensin tyhjätään munat tai vaihtoehtoisesti voi käyttää askarteluliikkeissä myytäviä valmiita paperimassamunia. Minulta löytyi kaapista noita marimekon lautasliinoja, mutta näihin käy mitkä tahansa lautasliinat. Ota lautasliina ja irroita sen toisella puolella oleva valkoinen osa, jolloin lautasliinasta tulee todella ohut. Minulla on noita pienemmän kokoisia liinoja ja yhdellä liinalla sai koristeltua kaksi munaa, liina kannattaa siis halkaista ensin.

Riko kananmuna ja ota talteen sen valkuainen. Aseta lautasliina kuviopuoli ylöspäin kananmunan päälle ja kostuta kanamunanvalkuaiseen kostutetulla pullasudilla lautasliinaa. Sitten vain kierrät lautasliinaa kananmunan ympäri ja kostutat taas valkuaisella. Leikkaa ylimääräiset lautasliinat pois kananmunan toiselta puolelta ja anna kuivua. Valmista!

Superhelppoa ja nopeaa! Lasten kanssa tämä voi olla tosin vähän hankalaa, sillä kostuessaan lautasliina repeää helposti eikä sitä ihan hirveästi voi enää liikutella ja painakaan ei saa kovin lujaa ettei kananmuna mene rikki. Huomasin, että blogiini on tultu nyt todella paljon pääsiäisaskarteluja-hakusanalla ja seuraavalla kerralla kirjoittelen sitten niistä askarteluista mitä tehtiin lasten kanssa. Toivottavasti saatte niistä kivoja vinkkejä!

Ps. Kurkkaa myös aamuinen hullarivinkkipostaus täältä!

Lue lisää