JUOKSUHAASTE

Aikaisemmassa kuntokampanjassa lähdettiin tekemään elämäntapamuutosta ja ottamaan liikuntaa suuremmaksi osaksi meidän arkea. Olen mukana Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel kampanjassa ja tässä tarkoituksena on asettaa itselle joku selkeä urheiluun liittyvä tavoite.

Kerroinkin silloin aikaisemmin, että juoksu ei ole koskaan ollut mun juttu, ennen kuin nyt tämän edellisen kampanjan aikana löysin sen ja hurahdin täysin. En kuitenkaan ole mikään kestävyysjuoksija, vaan minun lenkkini ovat olleet sellaisia noin 45 minuutin pittaisia, mitkä on ollut helppo kiireisen arjen keskellä myös toteuttaa. Olen harrastanut pesäpalloa oikeastaan koko elämäni ja tottunut kyllä juoksemaan, mutta täysillä ja pikaisia spurtteja. Toki kestävyyttä tarvitaan kesällä 30 asteen helteessä kolmen tunnin mittaisissa peleissä, mutta välillä saa niissäkin aina huilata.

Juoksussa minulla on nytkin ollut ongelma, että juoksen liian lujaa ja väsyn sitten nopeasti. Sen vuoksi pitäisi opetella juoksemaan rauhallisemmin ja se onnistuu parhaiten seuraamalla sykkeitä. Kampanjan tavoitetta miettiessäni en halunnut asettaa itselleni liian kovaa tavoitetta. Helposti sitten stressaisin siitä ja tämän on kuitenkin tarkoitus olla mukava juttu.

Asetinkin tavoitteeksi, että juoksen meidän vieressä olevan järven ympäri. Kampanjaan hakiessa en tosin ihan muistanut kuinka pitkä se lenkki on, mutta nyt mittäsin sen ja matkaa meiltä kotoa tulisi 13 km. Varmasti monelle ihan piece of cake, mutta itse en ole noin pitkiä lenkkejä juossut. Puolimaratoni kuulosti korvaani liian haastavalta, tämä matka sopivalta haasteelta ja kuitenkin sellaiselta, että tiedän sen saavuttavani kun vähän pidennän lenkkejäni treeniaikana.

Kävin taas hakemassa Lidlista noita Sportyfeel tuotteita ja tällä kertaa valinta oli helpompi, sillä näistä minulla oli jo kokemusta. Patukat ovat myös hyviä hätävaroja karkkihimon iskiessä ja kulkevat helposti mukana missä vaan. Juoksu on ajankohtainen aihe monissa kuntoilulehdissäkin ja niistä ajattelin poimia hyviä vinkkejä ja vähän konsultoida myös alan ammattilaista Maijaa!

Tulen raportoimaan kampanjasta pari kertaa vielä tässä ennen kesää, juoksukelit alkaa ollakin tosi mukavat kun tiet ovat sulat! Indiedaysin kampanjasivulta voi seurata minun ja muiden bloggareiden postauksia ja samalla osallistua myös arvontaan.

    Lue lisää