MAALIA KOHTI

Kerroinkin jo aikaisemmin olevani mukana Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel kampanjassa ja tässä vähän väliaikatietoja siitä missä ollaan menossa. Tavoitteena minulla on siis juosta tuo läheinen järvi ympäri ja lenkin pituudeksi tulee reilut 13 kilometria. Juoksemiseen sain kipinän aikaisemman Sportyfeel kampanjan myötä ja vaikka tuo matka tuntuu varmasti monille tosi lyhyeltä, on se minulle iso juttu, sillä olen aikaisemmin aina inhonnut juoksemista.

 Paita Ascis // Housut Sixdeuce // Kengät Merrel
Juoksemista ei oikein opi muuta kuin juoksemalla, joten sitä tässä on nyt sitten treenattu. Kehittyminen juoksijana on ollut kyllä hurjan nopeaa, itsekin oikein yllätyin kuinka äkkiä tähän juttuun pääsee mukaan ja parasta on kun huomaa lenkin jälkeen, ettei olekaan ihan puolikuollut.
Maijan kanssa treffasimme tuossa tällä viikolla ja tehtiin käytiin läpi saliohjelma, joka tukee nimenomaan juoksemista. Keskityimme vartalonhallintaan, keskivartalon lihasksiin ja takareisiin. Tässä muutamia vinkkejä Maijalta, mitä juoksemista harrastavat voisivat salilla treenata.

Omaa kehon hallintaa, lihaskuntoa ja juoksutekniikkaa voi parantaa yksinkertaisilla
lihaskuntoliikkeillä. Lihaskuntoliikkeitä kannattaakin jokaisen treenaajan tehdä säännöllisesti, vaikka 2-3 x viikko
Jo muutamalla liikkeellä pääset alkuun, eikä aikaakaan tarvitse varata kuin 15-20min.
Liikkeet soveltuvat tehtäväksi vaikka juoksulenkin päälle.
Jokaista liikettä voi tehdä esimerkiksi 10-15 toistoa ja toistaa samat kolme liikettä 1-3 kertaa.

1. Kyykky ja askelkyykkykävely

Kyykky-liikkeillä vahvistat pakaraa ja takareisiä sekä saat vahvan askelen juoksuun!
Samalla kehität myös keskivartalon ja lantion hallintaa

2. Yhden käden maastaveto kahvakuulalla
Selän ojentajat, pakara ja takareidet pääsevät tässä liikkeessä kunnolla töihin.
Toiminnallisella lihaskuntoliikkeellä haastat koko kehon hallintaa.

3. Vartalonkierrot päin makuulla
Keskivartalon ja lantion hyvä hallinta on juoksijalle tärkeää,  jota voit harjoittaa tällä yksinkertaisella liikkeellä.
Monipuolinen liike joka tarjoaa sopivasti haastetta jokaiselle treenaajalle!

-Maija Koskimäki

Ja tässä sitten kuvina noita edellämainittuja liikkeitä ja pari muutakin mitä treenattiin.

Kampanjan aikana käytössäni on taas ollut Lidlin Sportyfeel tuotteita ja mikäli esimerkiksi pelkät proteiinijuomat sellaisenaan eivät iske, kannattaa kokeilla niiden hyödyntämistä esimerkiksi leivonnassa. Tein yksi aamu proteiinilättyjä tuosta WheyPro+ suklaanmakuisesta heraproteiinijauheesta ja kaveriksi smoothien WheyPro+ mansikanmakuisesta heraproteiinijuomajauheesta. Lihaksille on tärkeää saada tarpeeksi polttoainetta, jotta ne voivat kasvaa ja kehittyä ja sen vuoksi kannattaa huolehtia riittävästä proteiinimäärästä sekä muistaa tankata myös treenin jälkeen. Itse olen todennut hyväksi palautusjuomaksi Lildin Sportyfeel recovery juomat, jotka on pakattu käteviin 330ml purkkeihin ja niissä on 54g hiilareita ja 27g proteiineja per annos. Suosittelen nauttimaan heti treenin päälle, nämä kulkee kätevästi treenikassissa mukanakin!

Lättyihin tuli 1dl WheyPro+ suklaanmakuista heraproteiinijauhetta, 2 kananmunaa, 1 banaani ja 0,5 dl maitoa. Halutessaan voi lisätä sekaan esimerkiksi kaurahiutaleita, jugurttia tms. Koostumus saisi olla yhtä löysää kuin normaalissakin lettutaikinassa. Jos haluat näistä pannarimaisen kuohkeita, lisää vähän leivinjauhetta.

Smoothieen laitoin 2 mitallista WheyPro+ mansikanmakuista heraproteiinijauhetta, 1dl maustamatonta jugurttia (rahkajuoma toimii myös hyvin!) 2dl maitoa sekä mansikoita. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderilla ja nauti!

Pitkille lenkeille tai itsellä esimerkiksi kesän pesispeleihin ja treeneihin hyvä tuote on Sportyfeel feel the fuel sports drink. Eli siis urheilujuoma, jossa on mukana 60g magnesiumia per annos ja näin elimistö pysyy iskussa pidemmänkin urheilusuorituksen aikana. Sportyfeel patukat ovat itsellä käytössäni ehkä eniten, sillä monesti töiden jälkeen ei ehdi syödä kunnolla ennen kuin treenit alkavat.  Kuvassa Sportyfeel feel the fuel double chocolate proteiinipatukka, joka sisältää 22g proteiinia ja on laksootiston ja gluteeniton. Muistakaahan käydä kampanjasivulla osallistumassa Sportyfeel tuotepaketin arvontaan ja kurkatkaa samalla miten muut bloggaajat ovat kehittyneet tavoitteissaan!

 • Anonyymi
  8.5.2015 at 15:06

  Hei!
  Millä painolla teet tuota Yhden käden maastaveto kahvakuulalla-liikettä? Olen menossa ostamaan kahvakuulaa ja kiinnostaisi kaikki kokemukset. Olen myös aloitteleva juoksija mutta lihaskuntoa olen jonkin verran treenannut. Juuri nuo erilaiset kyykkyvariaatiot ovat todella tehokkaita liikkeitä.
  Tämä postaus oli hyödyllinen ja antoisa minun näkövinkkelistä. Kiitos.Tykkäänkin blogistasi, kun siinä on meille eri-ikäisille myös mielenkiintoista luettavaa.
  T. Tiina, joka kerran kirjoitti, että skippaa sinun lastenvaatepostauksesi.

  • Sini
   10.5.2015 at 16:30

   Tuossa mulla on 12kg kuula. Maija suositteli kuulaa 8kg ylöspäin. 8kg sopii yhden käden liikkeisiin ja tuo 12kg myös kahden käden liikkeisiin. Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä ja tsemppiä treeneihin!

 • Saga / Niittykulma
  8.5.2015 at 18:08

  Todella mielenkiintoinen projekti sulla siellä. Mä olen jäänyt juoksun suhteen jonnekin kouluaikaisiin kauhukuviin, kun oli pakko juosta vaikka vatsaan sattui. Sen jälkeen olen kokeillut juoksua harvakseltaan, mutta en ole oikein sanaut ideasta kiinni. Mieli tekisi kyllä oppia oikeat tekniikat siihen. Joku juoksukoulu voisi olla ihan innostava juttu mulle.

  • Sini
   10.5.2015 at 16:31

   Voi, kuulostaa tutulta. Ihan samat mielikuvat oli mulla, mutta kun muistaa aloittaa tarpeeksi hiljaa niin se on oikeasti ihan mukavaa puuhaa!

Lue lisää