TAVOITE SUORITETTU!

Olen ollut mukana Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel kampanjassa ja tällä kertaa kampanjassa asetettiin itselle selkeä liikunnallinen tavoite ja sitä kohti lähdettiin treenaamaan. Itselläni tavoite oli juosta tuon meidän lähellä olevan järven ympäri, tavoitematka oli noin 13 kilometriä.

Kampanjan aikana olen treffannut useampaan kertaan juoksuexperttiä Maijaa ja Maija laati minulle myös juoksuharrastusta tukevan kuntosaliohjelman. Aikaisemmat Maijan tekemät saliohjelmat ovat edelleen käytössä ja liikuntaa tulee myös pesisharkkojen ja pelien muodossa, ainut mitä tarvisi lisää on aika! Meillä myös Eevi aloitti pesisharrastuksen ja ensi kesä tulee olemaan aikamoista sumplimista omien pelien sekä Eevin harkkojen ja pelien kanssa. Eiköhän nämä kuitenkin saada järjestettyä, on kyllä niin kiva nähdä kuinka Eevikin tykkää pelata pesistä ja kuinka treeneissä on hauskaa kavereiden kanssa!

Ikää kun on tullut lisää, on saanut huomata myös, ettei paikatkaan kestä samalla lailla. Juoksutreeneihin tuli vähän pidempi tauko tässä kun loukkasin nivuseni harkkapelissä. Kun kävely ei enää sattunut, päätin kokeilla taas juoksua ja juoksin samalla tuon itselleni asettaman tavoitteen. Halusin ottaa kyllä aika varman päälle ja menin sellaista hyväntuntuista vauhtia, ei kiirettä ja kunhan pääsisin hengissä kotiin saakka 🙂

Ja pääsinhän minä! Siinä puolenvälin jälkeen kyllä vastatuulessa meinasi
usko loppua, mutta siitä kun selvisi niin loppu menikin taas yllättävän
hyvin. En ole koskaa juossut noin pitkää matkaa yhtäjaksoisesti ja olen
kyllä itsestäni ylpeä. Mietin lähtökohtaa ja sitä, kuinka ennen inhosin
juoksua ja nyt se on alkanut tuntua tosi mukavalta ja
terapeuttiseltakin jutulta. Hyvän musiikin kanssa saa rauhassa nollata
omat ajatukset ja saa sitä tarvitsemaansa omaa aikaa. Harrastuksena juoksu on myös tosi kiva siinä mielessä, että sitä voi tehdä missä vaan ja milloin vaan. Vielä kun saisin itseni ylös aamuisin sen verran aikaisemmin, että voisin käydä juoksemassa enenn töihin lähtöä, olisi se mahtava juttu!

Juoksussa mukavaa on myös se, että siinä kehittyy tosi nopeasti. Se taas motivoi jatkamaan ja on hieno nähdä, kuinka aikaisemmin kidutukselta tuntunut matka meneekin kohta kuin vettä vaan. Kannustankin siis antamaan juoksulle mahdollisuuden, olen tosi iloinen, että sen tein. Ne pari ekaa kertaa on tuskaa, mutta sen jälkeen se helpottaa. Muistakaa vain aloittaa tarpeeksi hitaasti ja käydä säännöllisesti lenkillä niin tuloksia alkaa syntymään!

Kampanjan aikana minulla oli käytössäni näitä Sportyfeel tuotteita, jotka olivatkin minulle jo edellisestä kampanjasta tuttuja. Nyt tiesin vähän paremmin mitkä sopivat minulle ja niitä hankin nyt tätä toista kampanjaa ja tavoitetta varten. Pidemmille lenkeille ja muuhunkin harrastamiseen suosittelen tuota sportyfeel Sports drink urheilujuomaa. Makuna siinä on raikas sitruuna ja itse otan tätä aina mukaan peleihin ja lämpöisemmillä keleillä myös treeneihin. Tätä löytyy myös annospusseissa ja sellainen on kätevä ottaa treenikassiin mukaan mikäli menee suoraan esimerkiksi töistä treenaamaan ja haluaa kuitenkin juoman olevan tuoretta ja kylmää. Annospusseissa makuna löytyy myös appelsiini.

Pelireissuille ja ennen treenejä nappaan monesti mukaani noita Sportyfeel proteiinipatukoita, joissa on yli 20 grammaa proteiinia per patukka. Makuja löytyy useita mm. lakritsa, caramel ja suklaa. Näitä on valikoimissa myös laktoosittomina. Sarjan pienemmät deliciuos protein patukat sopivat hyvin makeanhimoonkin karkin korvikkeeksi!

Toinen suosikkini on nuo Whey Pro+ proteeiinijuomajauheet, joissa on 23 grammaa proteiinia per annos. Niistä kirjoittelinkin viime kampanjapostauksessa, näistä saa tosiaan taiottua myös herkulliset smoothiet! Meillä myös mies tykkää näistä ja nämä ovat hänen suosikkinsa näistä sportyfeel tuotteista. Nyt olen korvannut aina muutamia salitreenejä tekemällä harjoituksia kotona, koska ihan joka ilta ei viitsi aina johonkin lähteä. Itselläni on käytössä tällainen gymstick kuminauhavekotin, jolla saa tehtyä tosi tehokkaita ja monipuolisia treenejä. Netistä löytyy paljon ohjeita erilaisiin harjoituksiin ja gymstickeja löytyy eri vahvuuksilla, itselläni tämä on se toiseksi vahvin, joten myös mies on tätä hyödyntänyt.

Treenien jälkeen olen koittanut kiinnittää enemmän huomiota lihashuoltoon. Inhoan venyttelyä ja olen kankea kuin rautakanki, mutta pakko siihen on ollut vain opetella. Myös kuvissa näkyvä rulla on tosi hyvä apuväline lihasten huoltoon. Itsellä tästä on tosi paljon apua myös jumittavaan selkään. Aluksi ainakin rullaaminen tuntui ihan tuskalliselta, mutta äkkiä siihenkin tottuu.

Treenien jälkeen palautumiseen on hyvä nauttia esimerkiksi tuollainen Sportyfeel maitopohjainen palautusjuoma, jossa on 53g hiilareita ja 26g proteiinia. Makuvaihtoehtoina on suklaa, mansikka, mustikka ja vanilja. Oma suosikkini on mustikka! Kätevän pakkauksen ansiosta tämä kulkee myös hyvin mukana treenikassissa salilla tai pelireissuilla.

Käykäähän kurkkaamassa täältä muiden bloggaajien tavoitepostaukset ja osallistumassa Sportyfeel tuotepakettien arvontaan. Minä jatkan juoksuharrastusta ja toivottelen teillekin mukavia treenihetkiä oman harrastuksenne parissa!

  • Hansu - Valkoisen kartanon elämää
    29.5.2015 at 19:32

    Juoksu on kyllä palkitseva harrastus, kun matkat pitenevät ja siitä saa niin hyvän olon. Itse aloin lenkkeillä siksi, että sitä voi harrastaa missä vaan milloin vaan, eikä tarvii varata aikaa siirtymisiin.

Lue lisää