LASTEN KANSSA MALLORCALLA: PALMA NOVA JA RANNAT

Jatketaan vähän meidän lomareissun muistelua. Lupasin kirjoitetella enemmän vielä tuosta Palma Novasta kohteena ja tässäpä vähän kuvasaldoa sieltä.

Me tosiaan olimme omatoimimatkalla ja aluksi katselin hotelleja pääkaupungista Palmasta, mutta niitä ei ollut kovin paljon tarjolla meidän kriteereillä. Monista uupui kunnon uima-allas ja lasten kanssa reissatessa se on ihan ehdoton. Nyt jälkeen päin ajateltuna muutenkin ehkä Palmassa olisi kiva viettää muutama päivä, mutta koko loman ajaksi se olisi lasten kanssa ollut ehkä vähän liian vilkas ja hektinen paikka.

Halusimme, että lomakohde olisi aika lähellä kaikkea ja päädyimme Palma Novaan. Se tosiaan on siinä Palman kupeessa, mutta silti huomattavasti rauhallisempi paikka. Vieressä on nuorten bilepaikka Magaluf, mutta se ei mielestäni näkynyt mitenkään negatiivisessa mielessä tuolla Palma Novassa. Palma Novassa näkyi paljon lapsiperheitä ja nuoriakin kyllä, mutta sellaisia vähän vanhempia jo eikä tosiaan mitään örvellysporukkaa sattunut ainakaan omiin silmiini tuolla.

Palma Novassa oli kivat rannat! Ne olivat erillisissä poukamissa, mutta kaikki aivan vierekkäin. Meidän hotellilta lähimmälle oli matkaa vain noin 500 metriä. Rantakatua kävellessä ohitti siis useammat poukamat ja kaikki rannat näyttivät kyllä aika samanlaisilta. Hiekka oli kuumaa ja merivesi lämmintä, siisteystaso oli kaikissa hyvä. Rannoilta löytyi myös kivoja leikkipaikkoja, erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia sekä suihkut.

Lapsiperheen näkökulmasta rannat olivat mukavan matalia ja meillä lapset tykkäsivätkin touhuta useita tunteja tuossa rantaveden tuntumassa tehden hiekkakakkuja ja juosten aaltoja karkuun. Aurinkotuolit maksoivat muistaakseni n 3e, tuolit olivat vain melko kaukana itse rantaviivasta ja mekin oltiin lähempänä sitten pyyhkeiden päällä.

Päivällä oli tosiaan se +35 astetta lämmintä, joten merivesikin oli kuin linnunmaitoa! Vielä myöhään illallakin osa rannoista oli aika täynnä ja etenkin paikallisia näkyi rannalla perheineen enemmän illalla. Palma Nova kohteena ei mikään kovin erikoinen ole, sillä se on pääsääntöisesti vain täynnä turisteja. Tuolta ei siis mitään historiaa tai huikeita nähtävyyksiä löydy, mutta sieltä on helppo suunnistaa sitten omalla autolla tai bussilla mihin suuntaan tahansa.

Meillä oli tapana iltaisin lähteä kävelemään ”keskustaan” päin ja yleensä sitten poikettiin matkalla leikkipuistoon tai kierreltiin kauppoja tms. Varsinaista keskustaa tuolla ei kyllä ole vaan muutamia katuja, jotka ovat täynnä kojuja, ravintoloita ja kuppiloita. Shoppailupaikkana Palma Nova ei siis ole häävi, sillä siellä on enimmäkseen noita pikkuisia kojuja, jotka myyvät turistikrääsää. Muutama poikkeus löytyi ja etenkin lapset tekivät kivoja ostoksia yhdestä kaupasta, mikä myi leluja ja vähän arvokkaampia aitoja merkkituotteita. Shoppailut suosittelen kuitenkin tekemään pääkaupungissa Palmassa, missä riitti kauppoja niin paljon, ettei niihin ihan muutama päiväkään olisi riittänyt. Siellä on myös suuri 5 kerroksessa oleva ostoskeskus el corte ingles, missä oli tuolloin meidän loman aikaan ainakin melkein kaikki merkkivaatteet yms .50% alessa.

Palma Nova, kuten varmaan moni muukin paikka heräsi eloon kunnolla illalla. Silloin ravintolat olivat tupaten täynnä, samoin leikkikentät ja muut ajanviettopaikat. Me kävimme monena iltana tuollaisessa pienessä leikkipaikassa missä sai ajaa pikkuautoilla, kaivaa kaivinkoneella tai hyppiä pomppulinnassa. Maksullisiahan nämä toki olivat, Aatu olisi istunut varmaan koko illan tuossa kaivinkoneen päällä 😀 Tämän vieressä oli myös kiva ja siisti leikkikenttä.

Tästä paikasta vähän eteenpäin oli myös ilmainen iso pomppulinna ja karuselli, joka taisi olla maksullinen. Muuta me ei tuolta bongattu, mutta kovin paljon edemmäs ei enää iltaisin jaksettukaan kävellä.

Siinä leikkikentän vieressä oli myös nämä trampoliinit, joissa lapset kävivät hyppimässä muutaman kerran. Nämä näyttivät olevan suosittuja ja aina jonkin aikaa jouduttiin odottamaan omaa vuoroa. Kaikenkaikkiaan Palma Nova oli ihan kiva paikka, mutta ehkä ensi kerralla valitsisin jonkun tunnelmallisen pikkukylän vähän kauempaa. Totesimme, että oikeastaan tuolla ei kovin paljon väliä ole missä päin on, sillä etäisyydet ovat aika lyhyitä kuitenkin ja autolla pääsee helposti liikkumaan saarella. Me vuokrasimme auton muutamaksi päivää ja voisin kirjoitella siitäkin sitten vähän enemmän toisella kertaa.

Plussaa Palma Novassa oli se, että sinne oli lentokentältä lyhyt matka ja se oli lähellä pääkaupunkia Palmaa sekä vesipuistoja ym. Kiva kohde lapsiperheille, sillä oli rauhallinen ja rannat olivat hyviä. Miinusta vähän persoonattomuudesta ja siitä, että jo parin päivän aikana itse Palma Nova oli aikalailla nähty. Mallorca saarena oli kyllä aivan ihana ja voisin lähteä sinne milloin tahansa uudestaan!

 • Anonyymi
  28.7.2015 at 07:23

  Palma on upea kohde mutta ei tosiaan lapsiperheiden paikka. Aikuisille mahtava, ravintoloineen ja shoppailumahdollisuuksineen. Palma Novassa päiväkseltään käyneenä en voi sitä oikein suositella ja hehkuttaa. Persoonaton turistikylä on osuva ilmaisu. Mallorcan Alcudia sen sijaan on saaren paras kohde lapsiperheille! 🙂

  • Sini
   5.8.2015 at 07:16

   Alcudiaa onkin moni kehunut! Ehkä sinne ensi kerralla!

Lue lisää