KOKATAAN VANHEMPIEN KANSSA

*Yhteistyössä IKEA

Ikea on tehnyt kampanjan, jonka tarkoituksena on saada vanhemmat ja lapset kokkaamaan enemmän yhdessä. Tutkimukset osoittavat, että usein vanhemmat ja lapset viettävät yhteistä aikaa television ääressä. IKEAn Life At Home Reportin mukaan puolet vanhemmista tuntee, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa leikkiä lastensa kanssa, ja syyllisyys painaa tietenkin useimpia. Samalla monet lapset eivät saa perustietoja ruoka-aineista ja ruoanlaitosta, kun vanhemmat pelkäävät lasten vain sottaavan keittiössä ja lisäävän stressiä.

Oman lapsuuteni parhaimmat muistot liittyvät varmastikin leivontaan ja keittiössä hääräämiseen. Muistan, kuinka mahtavaa oli kun mummulassa aina leivottiin ja sain olla mukana ihan kaikessa, tehdä omannäköisiäni pullia ja syödä taikinaa lähes rajattomasti. Muistan, kuinka itse leivotut jutut maistuivat niin erityisiltä ja kuinka niistä omista tekeleistään oli niin ylpeä. Parasta oli kuitenkin se, että minun annettiin osallistua, kokeilla ja oppia.
Omat lapseni ovat ihan samanlaisia, varmaan useimmat lapsista ovat. Rakastavat osallistua ruoanlaittoon ja leivontaan, haluavat vispata ja sekoittaa, mitata ja maistella. Parasta on tietysti se loppuhomma eli kulhojen rapsiminen. Vaikka muistan nyt itse todella elävästi kuinka kivaa hommaa kaikki tuo lapsena oli, myönnän että joskus arjen kiireessä se pääsee unohtumaan. Kun haluaa saada äkkiä ruoan pöytään eikä jaksa ylimääräisiä sotkuja.

Kampanja ainakin sai minut muistamaan mitä oli olla lapsi. Miten ne nyt niin arkiset jutut olivatkin erityisiä. Miten ruoanlaitto ei koskaan ollut tylsää. Miten kurkun pilkkominen oikealla puukolla oli suurinpiirtein jännittävintä koko maailmassa. Miten uunin edessä tuijotetut minuutit tuntuivat ikuisuudelta. Miten uskomattoman hyvää oli tuore pulla ja kylmä maito. Miten sitä ei koskaan uskonut, että raakaa taikinaa ei kannata syödä liikaa.

Ruoanlaitto vie päivittäin paljon aikaa, joten miksei tehtäisi sitä
yhdessä? Lasten näkökulmasta keittiö voisikin olla kodin hauskin huone!
Annetaan lasten osallistua ja uskotaan heille muitakin tehtäviä kuin ne
tylsimmät pöydän kattamiset ja salaattien huuhtomiset.

Alla
olevassa videossa on lapsen kertomana viisi sääntöä aikuisille lasten
kanssa kokkaamiseen. Voin sanoa, osui ja upposi! Ensi kerralla koitan
muistaa nämä 🙂

!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=(”https:”==document.location.protocol?”http://player-services.goviral-content.com”.replace(/^http:/,”https:”):”http://player-services.goviral-content.com”)+”/embed-code/index/find?placementVersionId=7606991414459640841600024″,d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,”script”,”gv_script_7606991414459640841600024″);

  • Anonyymi
    29.10.2015 at 11:35

    Ihan hauska idea, mutta todellisuudessahan Ikean tarkoitus on myydä mahdollisimman heidän keittiöitään taikka keittiötavaroitaan. Tämä on ihan hyvä muistaa kuitenkin, kun hehkutetaan firmojen kampanjoita.

Lue lisää