LASTEN KANSSA TAMPEREELLA

Instaseuraajat jo huomasivatkin varmaankin, että seikkailimme viime viikonloppuna Tampereella! Olin mukana Indiedaysin ja Holiday Inn Tampere- Central station hotellin yhteistyössä ja sen tiimoilta saimme ilmaisen yöpymisen tuolla uudessa hotellissa. Tämä olikin mukava startti syyslomaan ja Tampereella ehdimmekin puuhata vaikka mitä. Kurkkaa postauksesta lisää menovinkkejä lapsiperheille Tampereella!

Uusi Holiday Inn Tampere central station oli todella hyvällä paikalla aivan keskustassa ja rautatieaseman vieressä. Tästä oli kätevä lähteä lasten kanssa liikkeelle ja monet lapsiperheen must paikat ovatkin ihan kävelymatkan päässä. Syyskuussa avattu hotelli oli viihtyisä ja sisustettu kauniisti. Kävimme illallisella hotellin vieressä olevassa ravintolassa ja samassa paikassa oli myös aamupala. Me olimme ainakin tyytyväisiä molempiin! Ravintolassa myös muutes alle 13-vuotiaat lapset syövät ilmaiseksi! Jos pieni irtiotto arjesta kiinnostaa niin kannattaa kurkata täältä hyvät viikonloppukampanjat!

Me kävimme reissullamme vierailulla Hervannassa sijaitsevassa poliisimuseossa. Museo on ilmainen ja siellä on nähtävää koko perheelle. Etenkin lasten poliisiasema Pokela oli huippujuttu ja sieltä löytyy mm. oikeita poliisihaalareita perheen pienimmille!

Tässä konstaapelit Voima ja Rehti!

Kävimme myös museokeskus Vapriikissa, missä olisin paljon nähtävää ja aika loppui itseasiasa kesken! Menimme tuonne pari tuntia ennen sulkemisaikaa ja tuolla olisi saanut kyllä kulumaan enemmänkin aikaa, lopussa piti vähän nopeasti kiertää viimeiset läpi. Ostimme perhelipun hintaan 22 euroa ja sillä pääsi tosiaan kaikkiin näyttelyihin.

Ensimmäisenä suunnistimme jääkiekkomuseoon, missä löytyi paljon tietoa jääkiekon historiasta ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen huippuhetkistä. Lisäksi tuolla oli simulaattori missä pääsi lämimään!

Seuraavana jatkoimme matkaa lelumuseoon missä oli vanhoja leluja ja mm. hauska autosimulaattori!

Alakerrasta löytyi kivinäyttely, mikä olikin tosi upea ja kiinnosti kovasti lapsiakin! Täällä oli mm. kivettyneitä dinosauruksen munia yms!

Innovaatiot näyttelyssä pääsi testaamaan mm. Ponsse metsäkonesimulaattoria! Arvaatte varmaan, että meidän miesväki oli aika innoissaan!

Lopuksi menimme vielä kiertelemään luonnontieteelliseen museoon ja siellä olisi saanutkin menevät paljon enemmän aikaa! Huikeasti oli kyllä kaikki toteutettu ja lapset tykkäsivät tästäkin kovasti!

Vapriikista matka jatkui vielä sitten Pikku Kakkosen puiston kautta hotellille ja syömään. Illalla kävimme saunomassa hotellilla ja eipä tarvinut saunan jälkeen kauaa odotella unta, sen verran oli päivän aikana touhuttu ja kävelty! Tampere on kyllä kiva paikka lasten kanssa ja paljon jäi vielä näkemättä, ensi kerralla sitten!

 • Milla
  16.10.2015 at 09:36

  Hei olipahan todella ajankohtainen postaus meille! :)) Me suuntaamme Tampereelle parin viikon kuluttua ja tästä kyllä sain muutaman idean meidänkin reissuun!

 • Retromoderni
  16.10.2015 at 12:19

  Tampere on hyvä paikka! Ja paljon nähtävää lapsiperheille. Ei ihan törmätty Vapriikissa, kun siellä rymys Blogimuijat Mansessa- poppoo 😉

 • Täti Ruskea
  19.10.2015 at 07:22

  Kiitos näistä museovinkeistä! Käydään Tampereella useamman kerran vuodessa lähinnä päiväreissuja. Jostain syystä tuo museotarjonta on vaan jäänyt selvittämättä ja sit meneekin helposti kauppapainotteiseksi koko päivä. Seuraavalla kerralla onkin tarjolla jotain ihan muuta 😉

Lue lisää