SYKE NOUSUSSA JA LUKIJAKILPAILUSSA PALKINTONA HYVINVOINTIVIIKONLOPPU VIERUMÄELLÄ

Kirjoittelinkin aikaisemmin olevani mukana Indiedaysin ja Op:n yhteistyössä ja testaavani tuota Op:n syke-vakuutuksen pilottiversiota. Kyseessä on täysin uudenlainen
vakuutuskonsepti, joka haastaa jokaisen meistä huolehtimaan omasta
hyvinvoinnistaan – ja myös palkitsee siitä. Siinä yhdistyvät
suomalaisten startup-yritysten hyvinvointiosaaminen, ja OPn tahtotila
huolehtia asiakkaidensa hyvinvoinnista.

Valittavanahan on neljä eri hyvinvointihaastetta: Fjuul
aktiivisuushaaste, Meal logger ruokavaliohaaste, energiatesti haaste
sekä Pulse on treenihaaste. Jokaisen haasteen kohdalla on asetettu tavoite, jonka suorittamalla saa alennuksen vakuutusmaksusta. Itse valitsin tuon Pulse on haasteen ja tässä vähän kokemuksia siitä!

Pulse on haasteessa tavoitteena on kymmenen aerobista kuntoa ylläpitävää haastetta kuukauden aikana. Itsellä sattui harmillisesti tähän kuukauden sisään kova flussa, jonka vuoksi en pystynyt harrastamaan kunnon liikuntaa pariin viikkoon. Kantapään kautta oppineena olen todennut, että puolikuntoisena ei kannata kovia treenejä vetää ja annoin itselleni aikaa parantua kunnolla.

Pulse haasteessa toivoin, että haaste toimisi eräänlaisena motivaattorina ja potkisi minut liikkumaan silloin kun ei millään huvittaisi. Tosiasiahan on, että sitten kun liikkelle lähtee, tulee siitä aina lopulta hyvä fiilis, vaikka alussa ei niin huvittaisikaan. Mielestäni haaste toimi tässä hyvin, sillä se ehdotti aina seuraavaa treenikertaa ja antoi esimerkkejä millaisen harjoituksen voisi tehdä.

Treenikertojen tiedot tallentuvat pulse on sovellukseen ja sieltä niitä on kätevä katsoa ja seurata esimerkiksi omaa kehitystäänkin. Samalla pysyy myös kärryillä kuinka usein on tullut liikuttua ja millaisia harjoituksia on tehnyt. Haasteessa on hyvää se, että ei tarvitse olla huippukunnossa tai himourheilija päästäkseen tavoitteeseen. Treenejä on laidasta laitaan, mutta ihan 30 minuutin lenkilläkin saa jo hyvän suorituksen.

Haaste soveltuu eniten nimeomaan aerobisen kunnon ylläpitämiseen kuten lenkkeilyyn, pyöräilyyn, hiihtoon tai vaikkapa jumppaan. Salillakin olen tätä testannut, mutta ainkaan noilla kerroilla ei itselle kovin hyviä pisteitä tullut, koska syke ei noussut pitkäaikaisesti kovin korkealle ja välissä oli taukoja.

Pulse on treenihaaste toimii sellaiselle, joka tarvitsee vähän sparrausta liikunnan aloittamiseen ja haluaa seurata omaa kehitystään. Suoritteiden kautta saatu alennettu vakuutusmaksu toimii varmasti myös ihan hyvänä porkkanana ja patistaa tekemään ainakin ne vaaditut 10 harjoitusta kuukauteen. Harjoituskerrat ovat ihan toteutettavissa sillä vähimmäismäärä on tosiaan vain muutama treenikerta viikossa. Itse olen ainakin huomannut, että sitten kun pääsee siihen treenaamisen rytmiin, menee kaikki lopulta ihan kuin itsestään. Alku on aina vaikeinta, mutta kun sinnikkäästi tekee niin lopulta alkaa kaipaamaankin niitä treenikertoja ja tulee lähdettyä liikkumaan ihan mielellään.

Liikunta on aina ollut itselle mieluista, mutta olen enemmän sellainen joukkuepelaaja ja tykkäisin harrastaa kaikkea kimpassa tehtävää urheilua. Valitettavasti vaan aikataulut meidän perheellä on sellaiset, että minun on todella hankala sitoutua mihinkään viikottaiseen aikaan ja siksi oikeastaan liikunkin aina nykyään yksin ja menen silloin kun aikatauluistani löytyy rako. Ja tämä onkin ollut vähän se kompastuskivi, koska yksin liikkuminen ei ole ollut minun juttuni, vaan siihen on täytynyt opetella.

Nyt olen taas innoissani, koska pesiskausi starttailee ja saadaan ehkä tänne minun kotipaikkakunnalleni naistenjoukkue, joten treeneissä käyminen ja pelien sumpliminen tulee olemaan paljon helpompaa!

Haluatko mukaan haasteeseen? OPn Syke -pilotti kestää vuoden 2016 toukokuun loppuun asti, ja vakuutuksen voi irtisanoa pilotin aikana milloin vain. Pilotti toimii siis kattavan vakuutuksen lisäksi hyvänä tsempparina esimerkiksi kuntoprojektissa tai elämänmuutoksessa, jos ajatuksissa on aloittaa uusi vuosi terveellisemmin.

OPn Syke haluaa kutsua kaikki blogilukijat vakuutuksen pilottivaiheeseen edulliseen 15€ kuukausihintaan. Vakuutusturva kattaa pilotin aikana äkillisesti syntyvien vammojen hoidon Omasairaalassa, Helsingissä. Huomattavasti tavanomaista tapaturmavakuutusta laajemman OP Sykkeen vakuutusehdot mahtuvat älypuhelimen ruudulle, kun ne perinteisesti ovat vaatineet useamman paperiarkin. Lue lisää täältä!

Nyt sitten loppuun lukijakilpailu, jossa palkintona on 250 euron arvoinen lahjakortti, jolla pääsee viettämään hyvinvointiviikonloppua Vierumäellä. Kaikkien kampanjaan kuuluvien
bloggaajien postauksia kommentoneiden kesken arvotaan yksi lahjakortti. Osallistumisaikaa on 5.2. saakka.

Osallistua voit kertomalla vastauksesi seuraavaan kysymykseen tämän postauksen kommenttilaatikossa. Laitathan sähköpostiosoitteesi kommenttiin, sillä voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Kilpailun sääntöihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Kilpailukysymys: Minkälaisia ajatuksia sinussa herättää OPn Sykkeen kaltainen pilotti, joka
yhdistää vakuutuksen ja hyvinvoinnin?

try { cts = new Tagging(); cts.render(’trigger’); }
catch (err) { cts.log(err); }

 • Anonyymi
  21.1.2016 at 12:25

  No hei,vihdoinkin alkaa tapahtua!! Tällaisia vakuutuksia tulee varmasti myös jatkossa. Kilpailijoita varmaan harmittaa kun op keksi tämän ensin 😉 tätä voisin jopa kokeilla! Hauskaa että jopa pankit lähtevät tähän hyvinvointi hypetykseen! 🙂

 • Päivi
  21.1.2016 at 12:32

  Kuulostaapa vakuutus mielenkiintoiselta! paivi_h83athotmail.com

 • Anonyymi
  21.1.2016 at 13:48

  Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitää tutustua kyllä tarkemmin.
  tuiju321@hotmail.com

 • Jennies
  21.1.2016 at 16:32

  Hauska idea ja voi oikeasti motivoidakin liikkumaan 🙂

 • Suvi
  21.1.2016 at 20:27

  Mielenkiintoiselta! Pitää käydä lukemassa aiheesta lisää:)

 • sikurina
  22.1.2016 at 08:27

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Varmasti motivoi monia. Itselleni ehkä vähän vieras (uusi) ajatus.
  s.kansakoski(at)luukku.com

 • Meeri / Murulit
  24.1.2016 at 18:45

  Mielenkiinoinen idea, kilpailu on varmasti kovaa ja tällä saadaan hyvin erottuvuutta muista. murulitblogi(at)gmail.com

 • Anonyymi
  3.2.2016 at 17:56

  On kyllä mielenkiintoinen uusi konsepti! Hyvä, että kehitetään uutta 🙂
  nelliina(@)yahoo.com

 • Hippo hiiri
  4.2.2016 at 19:26

  Kuulostaa ihan ok idealta! Mielestäni toteutus ei kuitenkaan saa olla liian vaikeaa asiakkaan näkökulmasta. Itselläni tuskin toimisi..

  hippohiiri at gmail.com

Lue lisää