KOTI KAUNIIKSI KUKILLA

 Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry

Monet blogit vilisevät näihin aikoihin kauniita tulppaanikuvia ja varmasti siellä ruudun takanakin useammalle niin leikkokukat kuin viherkasvitkin ovat ihan normaalia arkipäivää. Voin sanoa, että minulle ei ole. Olen jotenkin onnettoman huono kaikkien kasvien kanssa oli kyse niin kodin kukista kuin puutarhastakin. Jotenkin olen jo luovuttanutkin asian suhteen, sillä tuntuu etten vain osaa hoitaa kukkia ja kukat asiana tuntuvat niin vaivalloiselta.

Lähdin ehkä juuri tästä syystä mukaan kauppapuutarhaliiton yhteistyöhön, jossa oli tarkoitus kertoa kotimaisista tulppaaneista. Kukat, nuo kauniit arjen piristäjät, tulivat hetkeksi osaksi meidän kotia ja voin sanoa, että niillä olikin lopulta aika suuri vaikutus!

Ensinnäkin olin yllättynyt, että yli 95% Suomessa myytävistä
tulppaaneista on kotimaisia! Nämä kotimaiset tulppaanit ovat myös ns.
lähikukkia, kukilla on siis lyhyet kuljetusmatkat ja näin ollen ne ovat
tuoreita ja kestävät hyvänä pidempään. Kotimaiset tulppaanit tunnitaa
Sirkka merkistä. Itse merkistä ja kotimaisista kukista löytyy paljon
lisätietoa täältä kauniistikotimainen.fi sivustolta.

Tulppaanilajikkeita
on maailmassa noin 2000 kappaletta ja Suomessakin viljellään yli 200
lajiketta. Tulppaani kukkana on myös todella edullinen ja näitä on
helposti saatavilla ihan lähikaupoistakin. Itse ostin nuo 15 kukan
kimput K-Kaupasta ja hintaa oli noin 5 euroa per kimppu.

Tulppaanit kukkina sopivat hyvin tällaiselle meikäläisen kaltaiselle kukka-aloittelijalle. Niiden hoitaminen on nimittäin todella yksinkertaista! Kurkkasin vinkkejä täältä hoito-ohjeesta ja oikeastaan näille ei tarvitse tehdä muuta kuin katkaista varresta pieni osa pois ja laittaa maljakkoon.  Kannattaa jättää tuo kääre hetkeksi aikaa kimppuun kun sen laittaa maljakkoon, näin kääre tukee kimppua varsien imiessä vettä ja kimppu säilyy ryhdikkäämpänä.

Tulppaanit ovat mielestäni todella kauniita ja niistä voi tehdä monen näköisiä asetelmia. Maljakon muodolla on suuri vaikutus myös, korkeampi maljakko pitää kimpun kasassa ja suorassa paremmin. Matalassa taas kimppu alkaa pikku hiljaa kaartumaan, itsestä tuo on todella kauniin näköistä ja pidän, ettei kukat ole täydellisesti aseteltuja vaan enemmän sellaisia huolettomia oman tiensä kulkijoita.

Kukkien kuvaaminen oli tosi mukavaa puuhaa! Huomasin, että kukilla oli myös suuri vaikutus omaan mielialaan. Olipa ihana astua eteisestä sisään kun ensimmäisenä näki sohvapöydällä olevat kukat. Heti tuli jotenkin parempi ja energisempi olo. En itse ollut tätä kukkien voimaa ennen huomannutkaan, sillä kukkia en juuri koskaan ostanut. Nyt päätin, että alan jatkossa panostamaan tähän puoleen enemmän. Luulen, että jatkossakin suosin näitä huolettomia kukkia enemmän, mutta kuka tietää millainen viherpeukalo minustakin vielä kuoritutuu ajan saatossa!

Lisääntynyt valo yhdistettynä kukkien väriloistoon antoi itselle kyllä uutta puhtia selvitä arjen tulevista haasteista. Meillä on tosiaan viikon päästä edessä muutto ja tässä yhdessä kuukaudessa on ehtinyt tapahtua kyllä niin paljon, etten meinaa itsekään pysyä mukana. Olen ole ehtinyt tehdä muuta kuin käydä töissä, selvitellä taloasioita ja pakata tavaroita. Onneksi muuton jälkeen saa sitten hiukan hengähtää kun tiedossa on viikon mittainen hiihtoloma. Huonekaluissa olemme joutuneet tekemään karsintaa, sillä vuokra-asuntoomme ei mahdu kovinkaan paljoa. Jotain uuttakin on tosin tullut tilalle ja hankin jo kauan haaveilemani Muuton around sohvapöydän Connox.de kaupasta mihin minulla oli alennuskoodi. Sohvapöytä näkyykin näissä kuvissa, olen aivan ihastunut tuohon puun väriin ja siihen, miten se tuo lämpöä muuhun sisustukseen.

Seuraava viikko tulee varmasti olemaan todella rankka, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Ehkäpä kohta sitten pääsen näyttämään teille kuvia meidän väliaikaisesta asunnosta, mikä on kyllä tosi kiva!

 • Anonyymi
  24.2.2016 at 09:32

  Hei, en löytänyt Connoxin sivuilta toimitusinfoa Suomeen. Onko minkä hintaista, minkälainen toimitusaikataulu? Onnea muuttoon!

  Charlie

  • Sini
   24.2.2016 at 10:30

   Moikka! Se riippuu paketin koosta. pienemmät jutut ja esim yksi ruokapöydän tuoli tulee 15 euron postareilla. Isommissa taas postarit on 200 euroa, mutta yli 1500 euron tilaukset tulee ilman postareita.

  • Sini
   24.2.2016 at 10:31

   Ai juu ja toimitus on kotiovelle noin viikossa jos tuotetta on varastossa. varasto infot pitävät hyvin paikkansa ja siellä on päivämäärä koska saapuu varastoon jos ei nyt ole juuri.

 • Anonyymi
  25.2.2016 at 10:09

  Kiitos :)kysyn vielä noista Hayn jaloista; meneekö ne isona vai pienenä toimituksena..?

  • Sini
   26.2.2016 at 07:31

   Nyt ainakin kun testasin niin näytti toimituskuluiksi Suomeen 0 euroa. En tiedä onko siellä joku kampanja? mutta siis ostoskorissa näkee kun vaihtaa maaksi Suomen.

Lue lisää