OTETAAN RENNOSTI (ISI HOITAA)

Viime kuukausi oli kyllä aika stressaavaa aikaa koko perheelle ja viime viikon hiihtoloma tuli kyllä tarpeeseen! Alkuviikosta ehdin hyvin järjestellä kotona tavaroita paikoilleen ja loppuviikosta suunnattiin Tallinnaan miehen siskon perheen kanssa. Viime viikolla tulikin otettua tosi rennosti ja meidän reissu sisälsi perheen yhteistä aikaa, mun omaa aikaa ja sitten parisuhdeaikaa miehen kanssa kun käytiin Helsingissa katsomassa Sunrise Avenuen keikka.

Ruokapuolella mentiin kyllä niin rennosti kuin vain mahdollista ja koko loppu viikko syötiinkin erilaisissa ravintoloissa. Olin mukana Indiedaysin ja McDonaldsin kampanjassa ja kävimme shoppailureissuun päätteeksi haukkaamassa myös hamppariateriat mäkissä.

Tallinnassa ehdimme viettää kaksi päivää ja sinä aikana tsekattiin tietysti myös Viru keskuksen vitoskerroksen iso lelumaailma. Tuolta ei Aatua olisi saanut millään pois ja tuliaisina kannettiin kotiin pieni robotti, Eevi löysi Shopkinseilleen sellaisen säilytyslaatikon. Yövyimme Estoria hotellissa ja se oli kyllä tosi hyvällä paikalla ja muutenkin siisti hotelli. Aamupala oli ihan superhyvä, jo sen vuoksi voisin lähteä tuonne uudelleenkin!

Käveltyä tuli paljon, Tallinnassa ei juurikaan lunta enää näkynyt ja muutenkin aurinko lämmitti jo mukavasti. Hotellihuoneessa syötiin herkkuja ja naurettiin Eevin perunapelin äänitysjutulle, mikä muuttaa oman äänen ihan kimeäksi 😀

Satamasta hurautimme mummulaan Espooseen ja yhtenä päivänä lomasta sain viettää hieman omaa aikaa kun mies hoiti lapsia. Minäpä suuntasin sitten Selloon kaupoille ja mies kävi ulkoilemassa lasten kanssa sillä aikaa. Itse olen ainakin tosi huono ottamaan omaa aikaa ” ei minkään takia” vaan aina täytyy olla joku syy, miksi lähden yksin johonkin. Oli se sitten asioiden hoitamista, kaupassa käymistä, parturikäynti, treenit tms. Ihan muuten vaan vailla mitään päämäärää ei tule kyllä lähdettyä juuri koskaan mihinkään. Olikin siis ihana kun sain muutaman tunnin vaellella ihan rauhassa, ilman kiirettä ja ilman mitään pakkoa tehdä yhtään mitään. Istua kahvikupposelle, näyteikkunashoppailla ja olla vaan.

Kävimme koko poppoo vielä tsekkaamassa yhdessä KappAhlin clubipäivät ja sieltä suuntasimme sitten McDonaldsiin ruokailemaan.

Aatu ”the ketsuppi” söi hyvällä ruokahalulla Happy Meal ateriaa. Tämä lapsi laittaisi ketsuppia ihan mihin tahansa ruokaan ja sitä meillä kuluukin paljon 😀 Happy Mealissa oli kivat lelutkin, pojille Turles ukkeli ja tytöille Hello Kitty hahmo.

Lopussa napattiin vielä ilmapallot mukaan, Aatun edellinen kun karkasi Sellon kirjakaupan kattoon ja siitäkös meni alahuuli pitkälle. Nyt hyvillä mielin jatkettiin kohti mummulaa ja me miehen kanssa suunnattiinkin siitä jo hetken päästä kohti Helsinkiä ja illan keikkaa. Oli muutes huippuhyvä keikka!

Tällaiset pienet irtiotot piristävät kyllä kummasti arkea. Arki, se kun tuntuu olevan aina niin kiireistä ja itselle tulee välillä siitä kovin huono omatunto. Muistavatko lapset vain se, että aina oli kiire joka paikkaan? Meillä viikot menevät aikalailla kaikkien harrastusten parissa ja niitä vapaailtoja ei kovin usein ole, ei siinä, onhan ne harrastuksetkin mukavia.

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan vaan perheen ”lomapäiviä” voi viettää ihan kotonakin. Me ollaan aina joskus vietetty viikonloppuja niin, että lapset saavat päättää mitä tehdään, mitä syödään jne. Ja ne heidän toiveet eivät ole ikinä mitään ihmeellisiä tai mitään sellaista, mitä ei voisi pienellä vaivalla toteuttaa. Ne ovat usein ihan arkisia juttuja, asioita joita ei arkena muka ”ehdi” tehdä. Meillä lapset toivovat yleensä reissua uimahalliin ja sitä, että saisivat muovailla. Noina hetkinä onkin kyllä huono-äiti-fiilikset kun lapset haluavat noinkin tavallisia asioita. Niin, miksei me muovailla useammin ja miksei me käydä uimahallissa joka viikko?

Vietetäänkö teillä usein lastenpäivää? Mitä teidän lapset haluavat silloin touhuta? Vastaa kommenttiosioon ja olet mukana 25 euron McDonalds lahjakortin arvonnassa! Arvonta päättyy 16.3.2016. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

var tracker = new TimeTracker(function() {
adf.track(546989, ’view_tracking_point_name’);
}, true);

 • Elmiira
  9.3.2016 at 10:28

  Kyllä meillä vietetään. Lähdetään kans mäkkäriin tai lasvulle psistsmasn makkaraa. paperitypy ät hotmail.com

 • Mari / puolitoistakerrostakotia
  9.3.2016 at 10:38

  Liian harvoin on perinteisiä lastenpäiviä, mutta just mäkkäri olis lasten toiveissa usein tai uimahalli.

 • MINI
  9.3.2016 at 10:51

  Meillä suosikkipaikka on lähellä oleva kylpylä ja kyllä se lasten suosikki ravintola on Mäkki 🙂
  elinan09@hotmail.com

 • Anonyymi
  9.3.2016 at 10:53

  Mukaan arvontaan. Ei varsinaista lasten päivää, mutta välillä lasten toiveesta mennään uimahalliin tai pelataan lautapelejä. anna.saloma ät gmail.com

 • Marika
  9.3.2016 at 12:21

  Liian harvoin tulee vietettyä lasten päiviä, pitäis varmaan ihan kalenteriin laittaa että muistaisi sit… mut varmaan sieltä löytyis samoja juttuja uimahallia, hoplopia, vesivärejä, muovailua, syömistä ulkona…

 • Jennies
  9.3.2016 at 19:18

  Ei olla vietetty, mutta täytyy kokeilla 🙂

 • Suvi
  9.3.2016 at 19:38

  Uintia, ulkoilua, elokuvaa, yhdessäoloa. Siitä on lastenpäivä tehty.

 • Anonyymi
  9.3.2016 at 23:38

  Voisi viettää useamminkin… 🙂
  Lapsilta jos kysyy, että mitä tehdään tänään.. Niin haluavat joko pelata Unoa tai rakentaa legoilla 😀
  m.k85 (at) luukku.com

 • Anonyymi
  10.3.2016 at 06:25

  Varmasti voisi viettää useammin lastenpäiviä! Jos lapsilta kysyy, mitä haluavat tehdä, se on usemmiten rauhallisia leikkihetkiä. Siis semmoisia mihin äitikin osallistuu 🙂 Elokuvaillat ja kylpyyn meno ovat myös mieluisia!
  T. Niina
  Lumia85@luukku.com

 • -----almis-----
  10.3.2016 at 15:11

  Meillä vietetään aina lasten oikeuksien päivänä, jota varten lapset saavat etukäteen miettiä syömiset ja jonkin erityisohjelman (toissa vuonna erityisohjelma oli se että ruudut pysyvät kaikilla kiinni puhelimia myöten, joskus on menty uimaan jne.). Välillä pidetään viikonloppuisin muutenkin päiviä, jolloin lapset saavat päättää tekemiset ja syömiset, ne on kivoja päiviä aikuisillekin…eivätkä meilläkään sisällä mahdottomia toiveita vaan just sellasia kivoja helposti toteutettavia yhdessätekemisjuttuja. Mukana arvonnassa, josko sitä pääsisimme yhdessä Mäkkäriin 🙂

 • emmi
  10.3.2016 at 18:59

  Me koitetaan käydä joka viikonloppu uimassa. 4v tyttö haluaisi koko ajan luistelemaan, jos saisi itse päättää. Välillä lapset toivovat että pääsevät Stockan tai Ikean lapsiparkkiin leikkimään. 🙂 lukaelviira(ät)gmail.com

 • Eve
  12.3.2016 at 03:58

  Liian harvoin tulee vietettyä. Käydään uimassa, elokuvissa, syömässä tai ulkoillaan yhdessä. kantele@luukku.com

 • Anonyymi
  12.3.2016 at 16:40

  "pojille Turles ukkeli ja tytöille Hello Kitty hahmo." Voi tsiisus, pitääkö tässäkin alkaa lajittelemaan tyttöjen ja poikien leluja? Mitä olisikaan tapahtunut jos poika olisikin ottanut Hello Kittyn tai tyttö Turtlesin…

 • Hillamaaria Tölli
  12.3.2016 at 20:07

  Vanhin lapsi toivoo usein uimahalli reissua ja satuja kuuntelisi niin paljon kuin vaan jaksais lukea.

 • Anonyymi
  13.3.2016 at 15:57

  Tänään vietettiin semmosta lastenpäivää, että katteltiin yhdessä Inside Out-piirretty. Suosittelen!
  nelliina(@)yahoo.com

 • Laura
  13.3.2016 at 20:44

  Vietetään lastenpäivää yleensä lomilla. Lapset haluavat hoploppiin tai uimaan. Ja syömään mäkkärille tai raxiin. 😀 Sitten lisäksi herkkuja ja joku hyvä leffa kotona.

 • Eppusen kaapilla
  13.3.2016 at 21:30

  Eiiiih, tuli ihan ikävä sua kun näin ton kuvan! <3 Ihana perhe! :))))

 • Anonyymi
  15.3.2016 at 16:20

  Ehkä ei kokonaisia päiviä, mutta aika usein kysytään, mitä lapset haluaisivat tehdä. Usein se on uimista, pelaamista, kesällä pyöräilyä ja talvella esim. rattikelkkalenkki, hiihtoa tai luistelua.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

 • Anonyymi
  15.3.2016 at 19:16

  Lapset vielä aika pieniä, mutta paljon pyritään tekemään lasten toiveiden mukaan (sisällä leikkejä ja ulkona puuhailua vuodenajan ja sään mukaan). Rutiineihin kuuluu mm. unisadut (lapset valitsevat haluamansa kirjat).
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

 • salli m
  16.3.2016 at 11:23

  Käydään uimassa ja syömässä ja harrastetaan kaikkea kivaa viikonloppuisin. Salli.moilanen36@gmail.co.

 • salli m
  16.3.2016 at 11:29

  Meillä käydään uimassa ja syömässä ja harrastetaan jotain kivaa viikonloppuisin kun on aikaa. Salli.moilanen36@gmail.com

Lue lisää