UUDESSA KODISSA: OLOHUONE JA KEITTIÖ

Jatketaan hieman kierrosta täällä meidän uudessa kodissa ja tällä kertaa vuorossa olisi olohuone ja keittiö. Tässä meidän asunnossa nämä kaksi ovatkin yhtenäistä tilaa ja sen vuoksi jouduimme hankkimaan tänne pienemmän ruokapöydän ja myymään edellisen ison kulmasohvamme. Uusi sohva on onneksi ihan kohta puoliin perillä, on tämä sohvaton elämä kyllä tuntunut vähän omituiselta!

Tässä on näkymä ulko-ovelta tultaessa. Vasemmalle puolelle jää lastenhuone, mistä postailinkin täällä ja tuossa oikealla on sitten meidän makkari. Olen jo tovin haaveillut tuosta Louis Poulsenin Panthella pöytälampusta ja se löysikin nyt kivan paikan tuosta eteisestä Lundia fuuga lipaston päältä. Aikaisemmin meillä oli useamman vuoden Kartellin kirkas pöytävalaisin olkkarissa, mutta päätin jokin aika sitten myydä sen ja ostaa tilalle tämän Panthellan kun sain tähän vielä vähän alennusta Connox.de verkkokaupasta. Connoxin kanssa olen tehnyt useamman kerran varsinaista yhteistyötä, mutta myös monesti tilannut sieltä ihan ”normiasiakkaana” ja täytyy kyllä kehua, kuinka hyvin kaikki on aina pelittänyt ja toimitus on ollut tosi nopeaa! Monet tuotteet siellä ovat melko paljonkin edullisempia, itse ostin sielä jokin aika sitten mm. Menun kylppäritarvikkeita ja niissä ainakin tuli paljon säästöä vrt normaalit ovh hinnat.

Ruokapöydästä mainitsinkin pikaisesti silloin kun sitä edellisessä kodissa väsättiin ja tosiaan tehtiin nyt aika samanlainen ratkaisu kuin mitä meidän aikaisempi pöytäkin oli. Edellisessä pöydässä oli vanerilevyn pinnassa vielä ikilevy, mikä oli aivan superhyvä ja siihen ei tullut kyllä minkäänlaista käytönjälkeä koko aikana. Nyt kun kyseessä oli tällainen väliaikainen ratkaisu, päätettiin säästää vähän ja jätettiin levy pois ja käsittelin tuon vanerin vain puuvahalla. Ajattelin kuitenkin laittaa tuohon lasilevy päälle, koska pinta on kuitenkin vähän karhea ja mm. ketsuppitahrat tahtovat olla aika työläitä puhdistaa, etenkin jos ne pääsevät kuivamaan. Pöydän jalat ovat samat Hay:n pukkijalat kuin mitä meillä oli aikaisemminkin, mutta tällä kertaa päädyin mustiin jalkoihin valkoisen sijaan. Vaneri on käsitelty valkoisella puuvahalla yhteen kertaan, halusin puun kuvioiden kuitenkin jäävän näkyviin.

Tässä uudessa kodissa on vajaa 100 neliötä vähemmän tilaa kuin meidän edellisessä ja itsellä meinasi kyllä usko loppua, että miten me saadaan kaikki tavarat mahtumaan. No selvää oli, että ihan kaikki ei tulisikaan sopimaan, mutta yllätyin kuinka hyvin lopulta suurin osa huonekaluista mahtuikin tänne. Tämä olkkarin ja keittiön yhtenäinen tila on minusta kiva ratkaisu ja saimme tuohon keittiön jatkeeksi laitettua vielä työpisteenkin ja toisen noista Lundian lipastoista.

Suuri pelastus oli myös eteisen iso peilikaappi sekä meidän makuuhuoneessa oleva vaatehuone, mihin saimme hyvin mahdutettua tavaraa.

Vaaleat pinnat ja olkkarin isot ikkunat tekevät tästä kodista kivan valoisan ja avaran. Jokaisen oven takana on kyllä hillitön määrä tavaraa, mutta hyvin me tänne sovittiin kuitenkin. Uusi asuinalue on myös tosi kiva, asunnon vieressä on iso puisto ja lähistöllä useita leikkikenttiä. Tässä on hyvä asua raksa-aika!

  • Sukhimatot
    7.3.2016 at 08:17

    Tosi kivalta ja valoisalta näyttää! Hyvä että väliaikainen kotikin on noin mukava, väkisin huonossa kärvistely ei kyllä pidemmän päälle ole kivaa.

  • Jonna/Valoisaa vaaleaa
    10.3.2016 at 20:28

    Oi onpas ihanan näköinen koti, varsinkin väliaikaiseksi kodiksi! ja varmaan hauska asua myös vähän aikaa ihan erityyppisessä kodissa (varmaan rivitalo tai kerrostalo) mitä aiemmin. 🙂

Lue lisää