THE TALO

Raksaprojektissa ei nyt ole tapahtunut mitään erityistä vielä, mutta ajattelin kirjoittaa muutaman sanan siitä, millainen koti meille on tulossa.

Meille tulee siis puutalo yhteen kerrokseen ja malli on hieman L-muotoinen eli pesutilat ja yksi oleskeluhuone jäävät tuonne omaan siipeen. Yhden oleskelutilan halusimme tuonne omaan rauhaan ja väliin tulee sellaiset lasiovet. Ajattelimme, että tuolla on kiva lasten viettää aikaa kavereiden kanssa, aikuisten pitää saunailtoja jne.

Muuten talossa on siis 3 makuuhuonetta, keittiö ja olohuone yhtä avaraa tilaa ja takana iso terassi. Talossa on ns arkieteinen ja sitten välissä liukuoven takana vaatehuone. Tuonne saa kätevästi piiloon kaikki ulkovaatteet, kengät ym. Pohjapiirrustuksessa nuo huoneiden kalusteet eivät ole niin kuin meille on ne tulossa, mutta muuten aikalailla pitää paikkansa. Ison vaatehuoneen viereinen toinen makkari on Aatun huone ja sinne tulee takaseinälle koko seinän mittainen kaapisto. Eevin huoneessa on pieni oma  vaatehuone.

Kodinhoitohuoneen ja vessojen kalustus ym eivät tosiaan ole kuvassa ihan sellaiset kuin meille tulee. Kodinhoitohuoneeseen ei tule tuota takasenällä olevaa tasoa vaan säilytyskalusteet ovat vain kahdella seinällä. Saunan muoto ja koko on vielä suunnitteluasteella, väliseinää on mahdollista siirtää tuon kolon verran ainakin ja saunaa isontaa. Myös kylppäriä on mahdollista suurentaa ja laittaa sinne esimerkiksi toinen suihku, mutta katsotaan nyt mihin päädymme.

Laitan loppuun muutaman ideakuvan pinterestista, mistä saa vähän käsitystä siitä, millaisia juttuja meidän kotin olisi tulossa.

Kotimme on muunnos Harmaja mallista ja täällä voi käydä kurkkaamassa vähän samantyylistä taloa, tosin meillä olohuone on korkea ja malli on peilikuva muutenkin.

 Keittiöön on haaveena tällainen iso aamiaiskaappi, missä on sisäänkääntyvät ovet. Tämä kyseinen kuva on aivan ihana ja löytyy täältä.

Pesuhuoneeseen ja oleskeluhuoneeseen kulku tulee tällaisten lasiovien kautta. Tai tämän tyylisten. Kuva täältä.

Pesutilojen sävymaailma on varmaankin harmaa, suunnitelmissa on isoa laattaa ainakin kylppäriin. Kuva täältä.

Ja meidän makuuhuoneen viereinen iso vaatehuone tulee näyttämään vähän tältä. Peräseinällä on meilläkin tuollainen korkea ikkuna ja molemmin puolin olisi tarkoitus sitten laittaa kaapistot. Kuva täältä.

Semmoisia suunnitelmia meillä siis raksan suhteen!

 • Kati M
  14.4.2016 at 10:40

  Odottelen jo raksapostauksiasi! Meillä ollaan kanssa projektin alkusuoralla: tarjous hyväksytty, lopullisia pohjakuvia odotellaan. Kooltaan tulee myös kolmen makuuhuoneen ja l-siivessä olevan "varahuoneen" kombo. Jännää on 🙂

  • Sini
   15.4.2016 at 13:11

   Hyvältä kuulostaa! Tsemppiä urakkaan!

 • Sara // housefive
  14.4.2016 at 12:38

  Hyvältä näyttää suunnitelmat! Milloin talon pitäisi valmistua suunnitelmien mukaan?

  • Sini
   15.4.2016 at 13:12

   Ööö…ehkä vuoden päästä! Meillä ei ole kovin tarkkaa aikataulua kun tehdään paljon itse 🙂

 • Salla
  14.4.2016 at 14:42

  Näyttää tosi kivalta!! Onko uusi talo isompi kuin vanha (joka myös oli kuvista päätellen ihana) vai mikä sai teidät vaihtamaan uuteen? Tosi hauskaa päästä seuraamaan projektin etenemistä 🙂

  • Sini
   15.4.2016 at 13:12

   On vähän isompi juu. Enemmän pohjaratkaisu ja yksikerroksisuus oli se, miksi haluttiin rakentaa.

 • //Terhi
  14.4.2016 at 17:17

  Tosi kiva pohja. Me haaveiltiin tästä samasta talosta, muunneltuna, mutta päädyttiin kuitenkin Vihervaaraan Harmajan ulkoverhoilulla. Upean isot ikkunat teillä.

  • Sini
   15.4.2016 at 13:13

   Kuulostaa hyvältä!!

 • Essi // Koti rakennetaan tunteella
  15.4.2016 at 13:02

  Kivalta näyttää! Ja ei yhtään ihme, sillä on paljon samoja juttuja kun meille tuli 🙂 Jopa samoja inspiraatiokuvia löytyy multa 😀 Aamiaiskaappimekanismin suhteen kannattaa sitten aika nopeasti unohtaa perus Puustellit ja Keittiömaailmat. Ainut paikka josta tuon löysin oli Opdeco. Puustellin kautta mekanismi olisi maksanut 1500€! Meille tuli sitten eräänlainen versio tuosta 🙂

  • Sini
   15.4.2016 at 13:16

   Joo! Itseasiassa kun postasin joskus pari kk sitten tuon keittiökuvan instaan niin kommentteja tuli, että nykyään hth, keittiömaailma ym tekee noita ovia. Tai siis löytyy tuo mekanismi. Puustellilla ei tosiaan ole tuota, nyt ollaan käyty niksillä suunnittelemassa ja heiltä tuollainen löytyy. Asuntomessuille tulee nähtäviin ainakin se opdecon versio ja sitten niksiltäkin yhteen kohteeseen tuollainen!

 • Anna M
  16.4.2016 at 08:21

  tosi kiva pohjaratkaisu. Tsemppiä projektiin 🙂

 • Villa Foxin Satu
  16.4.2016 at 17:44

  Näyttää todella hyvälle. Tsemppiä rakennuspuuhiin! <3

 • JonnaKS
  3.6.2016 at 20:30

  Monta samaa ideaa, kuin meille on tulossa. Meidän projekti vielä ihan alussa, mutta eiköhän kohta päätetä minkä firman talo otetaan 🙂 Tsemppiä!

  • Laura/NauravaNappi
   28.9.2017 at 05:59

   Ihana talo ja juuri sellainen pohja mitä olen etsinyt! Paljonko tässä talossa on neliöitä?

  • Sini
   28.9.2017 at 06:36

   184m2 on asuinpinta-ala meillä.

Lue lisää