ALOITETAANKO KEITTIÖSTÄ?

Ajattelin jos aloitettaisiin meidän raksajutut keittiöstä. Se on nimittäin ensimmäinen asia, mitä talossa lähdettiin suunnittelemaan ja pohjakin itseasiassa muokkautui vähän keittiön mukaan.

Tässä projektissa oli selvää, että muutama juttu jätetään ihan ammattilaisen hoitoon ja yksi niistä oli kodin valaistus. Päädyimmekin valaistuksen suhteen tekemään yhteistyötä Winled yrityksen kanssa ja saimme nuo 3D kuvat sähköpostiimme jokin aika sitten. Aika huikea nähdä kuvista talo, mitä ei vielä ole olemassakaan! Taitava Niko teki talosta juuri sellaisen materiaaleiltaan kuin mitä meillä on toiveissa ja keittiökin on tuon meidän suunnitelman mukaan tehty kaikkia pintoja ja yksityskohtia myöten. Niinpä keittiötä havainnollistakseni käytänkin tässä noita Winledin valaistuskuvia tässä postauksessa.

Valaistuksesta tulossa juttua vielä myöhemmin ja samoin itse talopaketista ja talon ulkonäöstä. Aloitetaan kuitenkin nyt keittiöstä…

Tässä ensimmäisessä kuvassa näkymä kun astutaan ulko-ovesta sisään. Meille tulee taloon kaksi sisäänkäyntiä edestä ja itse varmasti käytämme enemmän ns. arkieteistä ja tosiaan sen ja tämän oikean eteisen välissä on ns walk in vaatehuone ulkovaatteille ja kengille. Olen ihan rakastunut noihin lasioviin, jotka erottavat yhden osan talosta omaksi tilakseen. Nyt pitäisikin googletella mistä tuollaisia ovia voisi lähteä kyselemään.

Keittiö on meidän kodissa keskeisellä paikalla, joten sitä olemme suunnitelleet paljon. Meillä olikin aika selvät sävelet kun keittiöfirmoihin marssimme, joskin aluksi ajatuksena oli mustavalkoinen keittiö, mutta lopulta päädyimme kokovalkoiseen versioon. Olemme nyt käyneet useammassa keittiöfirmassa ja tällä viikolla olisi vielä yksi tapaaminen. Mitään ei ole lyöty vielä lukkoon ja samoilla kerroilla on suunniteltu kodin muitakin kiintokalusteita, joten aikaa vertailuun ja muuhun pähkäilyyn on mennyt melko kauan.

Toiveena on siis mattavalkoinen keittiö, missä tasona on joko kuvassa näkyvä marmorin näköinen komposiitti tai sitten ohut valkoinen täyslaminaattitaso. Keittiössä on saareke, mihin emme halunneet mitään toimintoja ja saarekkeessa sitten baarijakkarat. Saarekkeessa on vetolaatikot.

Takaseinällä on alalaatikot ja siellä sijaitsee vesipiste, liesi sekä astianpesukone.Yläkaappien tilalle tulee kaksi Vipp avohyllyä ja takaseinälle myös kaksi seinävalaisinta. Hana sekä allas tulevat olemaan mustat, samoin kuin uuni, liesi ja mikro. Altaaksi olen miettinyt mustaa keraamista altaupotettavaa allasta, kuulisin mielelläni kokemuksia keraamisesta altaasta jos jollain sellainen on! Tuohon komposiittitasoon altaupotettava allas onnistuukin, mutta ohueen laminaattiin ei ehkä onnistukaan.

Korkealle seinälle tulee integroidut kodinkoneet, aamiaiskaappi sekä yksi korkea kaappi vedettävillä laatikoilla. Keittiö näyttää näin aika kliinisen valkoiselta, mutta aamiaiskaapin sisäpuoli tulee olemaan  vaalean tammen värinen ja sisäänkääntyvien ovien ansiosta tuota kaappia voi pitää auki kätevästi ja näin koko keittiö saa vähän uudenlaisen ilmeen.

Kuvissa näkyy myös ihana kalanruotoparketti, jota olemme ajatelleet lattiamateriaaliksi. Haaveina on sellainen leveämpi malli kalanruodosta, katsotaan nyt mihin valintaan päädymme. Tässä alla olevassa kollaasissa näkyy vielä noita juttuja mitä keittiöön on tulossa. Tämä on ensimmäinen keittiö mitä koskaan suunnittelemme alusta saakka, joten kaikki vinkit otetaan ilomielin myös vastaan. Ehkä sitä ei aina itse tule huomattua kaikkea tai mietittyä kaikkia asioita. Nyt kun on vielä mahdollisuus vaikuttaa, sillä mitään ei tosiaan ole vielä lyöty lukkoon.

Mitäs tykkäätte meidän keittiöstä?

 • Jennies
  16.5.2016 at 07:29

  Kivalta näyttää, muutama käytännön kysymys tuli heti mieleen. Elikkäs mihin olette suunnitelleet astiat? Pitäisi olla astianpesukoneen välittömässä läheisyydessä koneen tyhjennystä ajatellen. Seuraavaksi mietin avohyllyä altaan yläpuolella, mahtuuko siihen käsitiskit kuivumaan ja oletko valmis että käsitiskit on aina siinä esillä? Pitäisikö siihen mahtua myös kattilat ja paistinpannu kuivumaan? Altaasta roiskuu aina vettä, nyt kun on nurkassa niin kannattaa miettiä sivuseinän materiaali sen mukaan. Valkoiseksi tasoksi suosittelisin kiveä, on todella käytännöllinen. Meillä on musta kivitaso ja musta allas, olen ollut erittäin tyytyväinen. Allas ei kyllä ole keraaminen vaan jostain massasta(?) tehty. Lattia meillä on Timbewisen valkolakattu Arctic-tammi, ollaan oltu erittäin tyytyväisiä ja kestää elämisen jälkiä. Lasiovet voisi löytyä Kannustalon kautta, aika monessa mallissa on niitä hyödynnetty. Meillä itsellä on Kannustalon 2krs Aurora.

  • Sini
   16.5.2016 at 07:38

   Hyviä pointteja. Tuohon takaseinän laatikoihin tulee ainakin kattilat, paistinpannut ja muut. Päivittäisessä käytössä olevat juomalasit tulevat varmastikin tuohon avohyllyyn ja lautaset tulevat saarekkeeseen. Aamiaiskaapin sisään tulee sitten laatikot, missä on kahvikupit ja kahvilautaset ym.

   Meillä tiskataan tosi vähän käsin ja kattilat tms kuivataan heti ja laitetaan kaappiin. Nyt ne on ainakin pakko laittaa heti kaappiin 😀

   Timberwise onkin ollut juuri mietinnässä, kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä siihen!

 • Anonyymi
  16.5.2016 at 07:31

  Hyvältä näyttää! Jos ette ole vielä huomioineet, niin laittakaa saarekkeeseen myös pistorasioita. Niitä saa sellaisina kätevinä tasoon upotettuina. Meillä on sellaisia, joista metallinen kansi kääntyy sisään ja siinä tason tasalla on kaksi pistorasiapaikkaa. Ovat huomattavasti siistimpiä ja kätevämpiä kuin sellaiset tasosta ylöspäin nousevat tornit! Tuossa netistä bongattu kuva https://www.google.fi/search?q=p%C3%B6yt%C3%A4tasoon+upotettava+pistorasia&biw=1920&bih=940&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi5rp-Rid7MAhVmQJoKHbSRAlIQ_AUIBigB#imgrc=y23QJOkrYy-QTM%3A

  Muutenkin pistorasioita kannattaa olla koko talossa mieluummin liikaa kuin liian vähän 🙂 Kannattaa miettiä, missä puhelimia ladataan nykyisin ja silloin, jos sohva/sänky tms onkin jossain toisessa paikassa. Ja niin edelleen 🙂 Meidän onneksemme 80 -luvulla talomme rakennuttajat ovat olleet viisaita ja pistorasioita on toistaiseksi ollut aivan riittämiin (jokaisella seinällä vähintään yksi rasia, parhaimmillaan jopa kolme). Eipähän tarvitse vetää jatkojohtoja yms 🙂

  • Sini
   16.5.2016 at 07:40

   Juu meillä on suunnitelmissa sellaiset twist pistorasiat tuonne keittiöön. Pitää vielä niiden paikkoja vähän miettiä.

   Ja totta! Nyt kun katson tuota sähkösuunnitelmaamme tuntuu, että joka paikka on täynnä jotain pistokkeita tai katkaisijoita. Tosiaan, ennemmin liikaa kuin liian vähän!

 • Annika/ Karkkipurkki
  16.5.2016 at 07:54

  Ihanan näköistä! 🙂

  • Sini
   16.5.2016 at 16:02

   Kiitos!

 • Anonyymi
  16.5.2016 at 08:45

  Suosittelen edellisen kommentoijan tavoin saarekkeeseen upotettavia pistorasioita 🙂 Tässä vaiheessa ne voi tuntua hieman turhilta, mutta voin oikeasti kokemuksella kertoa, että ne kannattaa sinne asentaa! 🙂
  Leipominen sun muu onnistuu niin paljon näppärämmin kun saarekkeessa on omat pistokkeet johon voi laittaa esim. sähkövatkaimen johdon!

  • Sini
   16.5.2016 at 16:03

   Juu ehdottomasti sellaiset on tulossa! Varsinaisissa keittiökuvissa ne onkin, mutta ei valitettavasti saatu kuvia kuin paperilla ja niistä ei oikein hyviä olisi tänne blogiin saanut. Siinä oli laitettu tuohon saarekkeen päätyyn sellainen twist ja samoin tuonne takaseinällä olevaan tasoon pistorasiat.

 • Terhi Lanzett
  16.5.2016 at 13:13

  Upean näköisiä 3D kuvia. Kun liesi on reunassa, siitä roiskuu aina rasvaa. Tätä samaa aina itsekin mietin..omassakin kodissa se on näin mutta saa putsata kyllä välillä lattiaa..rasva on liukas ja vaarallinen, varsinkin jos on pieniä lapsia. Samaten sen sijoittaminen ikkunan viereen mietityttää..ei ole kokemusta mutta se kannattaa ehkä huomioida.

  • Sini
   16.5.2016 at 16:05

   Tuonne lieden toiseen reunaan on tarkoitus jättää vähän enemmän tilaa, ihan turvallisuudenkin vuoksi. Noissa valaistuskuvissa ei vain ihan ole kaikki ihan samalla lailla kuin keittiösuunnitelma kuvissa. Niitä kuvia kun ei saatu kuin paperilla ja niistä olisi ollut hankala tänne kuvia laittaa.

 • Nina
  16.5.2016 at 18:34

  Hei! Meillä on uuden kotimme keittiössä (asuttu nyt 3 kk) Stalan musta suuri (2 altainen) komposiittiallas ja se on aivan loistava! Todella hyvän näköinen ja helppo pitää siistinä. Täälläpäin on vedessä paljon kalkkia, mutta mitään jälkiä ei vielä altaaseen ole tullut, enkä todellakaan ole mikään himosiivoaja. Meidän altaamme on asennettu altapäin valkoiseen kvartsitasoon ja on ihanan helppoa pyyhkiä rätillä suoraan altaaseen kun ei ole likaa kerääviä reunoja. Suosittelen komposiittiallasta todella lämpimästi : )

  • Sini
   17.5.2016 at 11:02

   Kiva kuulla! Musta allas tulee kyllä tännekin, ne on kauniita!

 • Nina
  16.5.2016 at 18:36

  Ehdottaisin vielä että koteloitte tuon kaappiseinän, niin ei tule ikävää rasvaista pölyä kaappien päälle!

  • Sini
   17.5.2016 at 11:03

   Totta, se olisi varmasti käytännöllistä. Tykkään vain kovasti tuosta kaappien päällä olevasta epäsuorasta valosta ja siitä, kuinka se korostaa vinoa kattoa.

 • Anonyymi
  16.5.2016 at 19:03

  Kiva tuo aamiaiskaappi! 🙂
  Seinävalaisimien ja avohyllyjen paikkoja miettisin. Liesituulettimessa on varmasti myös valo. Siinä vieressä valaisimet. Seinän viereen altaan päälle jää näin pimeämpi kohta. Avohyllyjen käytännöllisyyttä altaan päällä myös mietin. Mä kokeilisin niitä ennemmin tuohon tason kohtaan ja molemmin puolin yks valo.

  • Sini
   17.5.2016 at 11:00

   Hei! Kiitos hyvästä ideasta! Jotenkin en ajatellut, että tuo hylly voisi olla keskelläkin, mutta se olikin ihan kivan näköinen 3d kuvassa niin ja muutettiin nyt vielä sähköjuttujen paikkaa. Ei tässä muuten mitään hätää olisi, mutta ulkoseiniin tulevat sähköt pitää olla nyt jo selvillä talopakettia varten ja ne pitää laittaa asap sinne tehtaalle. Kiitti vielä!

 • Mirja
  19.5.2016 at 18:29

  Oletko miettinyt, missä pidätte kahvinkeitintä (vedenkeitintä, tehosekoitinta..mitä nyt isompaa sähkölaitetta tasoilla tuppaa olemaan)? Se vie melko paljon tilaa, mahtuuko tuossa lieden ja altaan välissä enää työskentelmään, jos siihen meinasitte?

  • Sini
   19.5.2016 at 18:37

   Ne on siis tuolla aamiaiskaapissa (ks alin kollaasikuva)

Lue lisää