SEINÄJOEN ASUNTOMESSUT: KOHDE 33 LUMIANCE

Kävimme eilen sisustusbloggaajien kanssa vierailemassa Seinäjoen asuntomessuilla muutamissa kohteissa. Kirjoittelen itse päivästäkin vielä enemmän, mutta en malttanut olla kertomatta tästä omasta suosikkitalostani. Kyseessä on kohde nro 33, talo Lumiance.

Toinen suosikkini vierailemistani kohteista oli Kannustanon kaunis kohde, missä oli myös käytetty paljon mustaa sisustuksessa ja kalusteissa. Tästä Lumiance kohteesta tuli räpsittyä eniten kuvia ja tähän postaukseenkin valitsin niistä hurjat 23 kappaletta. Oli kiva päästä rupattelemaan myös talon omistajan kanssa ja talossa kun oli paljon sellaisia juttuja, mitä meillekin on suunnitteilla, sain häneltä heti hyviä vinkkejä mistä mitäkin voisi kysellä!

Kaikenkaikkiaan tämä kohde jakaa varmasti mielipiteitä, koska on aika tumma niin ulkoa kuin sisältä. Pääasia kuitenkin on, että talo on omistajilleen mieluinen ja tässä näkyikin heidän rakkaus sisustamiseen ja jokainen yksityiskohta oli mietitty loppuun saakka.

Tervetuloa Lumianceen!

Talo sijaitsi mielestäni upealla paikalla ja takapihalla oli täysin oma rauha ja vastassa on vain metsä. Minusta oli hienoa, että tällä asuntomessualueella oli jätetty paljon pihoja luonnontilaan ja muutenkin istutetut kasvit mukailivat tätä samaa luonnollista ilmettä. Tässä kohteessa oli tehty kiva pieni istuskelualue tuohon metsän reunaan.

Ulkosivu oli musta ja siihen sopiikin mielestäni kauniisti nämä puun sävyt. Talo on Kastellin rakennuttama. Takapihalla oli kaunis terassi ja sieltä löytyi myö poreallas.

Sisälle päästyäni en voinut kuin huokaista ihastuksesta. Mustat väliovet ovat Jeld-Wenin uutta mallistoa, mikä tulee myyntiin piakkoin. Tässä tilassa oli paljon kauniita yksityiskohtia kuten mustat pinnakaiteet ja upea musta keittiö.

Kohde oli varmasti oma suosikkini sen vuoksi, että meille on tulossa uuteen kotiimme paljon samoja asoita. Mustat väliovet, mustat isot ikkunat, keittiö aamisaiskaapilla ym. Kohteessa oli kaunis mikrosementtilattia, mikä yllätti itseni todella positiivisesti. En ole kyseistä lattiaa missään päässyt testaamaan ja se olikin todella miellyttävä jalalle, ihanan sileä eikä ollenkaan kylmä ja kolkko.

Ah, keittiö oli ihana ja juuri tähän taloon sopiva. Kyseessä on Nixin keittiö ja tästä keittiöstä (ja kohteesta) olinkin kuullut jo etukäteen Nixin suunnittelijalta. Tässä aamiaiskaappi oli toteutettu noilla sisään menevillä ovilla ja niin, että kaapin yläosassa oli nuo ovet ja alaosassa laatikot. Meille olin miettinyt kokonaan kaappien taaksi jäävää kokonaisuutta, mutta ei tämäkään versio yhtään hassumpi ollut! Saarekkeessa oli kauniit puiset jakkarat ja tuossa päädyssä oli kätevästi vielä laatikot ja näin säilytystilaa oli runsaasti. ”Minimi” jakkarat ovat muotoilija/puuseppä Arto Halmetojan käsialaa ja saman henkilön kauniita esineitä löytyy mm. Lumiance kodin lastenhuoneesta ja kylpyhuoneesta. Muotoilijan tuotteisiin pääset tutustumaan myös täällä.

Talon kauniit matot olivat Matto Luoman uutta Nordic sarjaa. Aivan ihania, täytyykin tutustua tarkemmin!

Pesutiloissa oli käytetty kaunista, todella isoa harmaata laattaa. Monessa kohteessa näkyi olevan nämä unidrain lattiakaivot.

Alakerrassa sijaitsi myös oleskelutila missä oli mm aivan ihana House Doctorin betonipöytä ja kaunis BeDesignin Deer hylly.

Yläkerrassa oli myös oleskelutila, missä oli väähän itämaisia viboja.

Yläkerran makuuhuoneen tummia sävyjä oli pehmennetty kauniisti ripauksella vaaleanpunaista.

Makuuhuoneen vieressä oli työhuone, missä oli aivan käsittämättömän ihana nahkainen daybed. Kyselin heti tästä ja kuulemma on BoConceptin mallistosta. Tästä huoneesta oli myös iso ikkuna mistä avautui kaunis näkymä alakerran ruokailutilaan.

Mustat väliovet olivat kyllä kauniit ja vahvistivat itselläkin sitä, että oikea valinta tuli tehtyä näiden suhteen. Meille ei ihan tällaisia ole tulossa, mutta mustat kuitenkin. Myös mustat valokatkaisimet ovat mietinnässä!

Suustani ei varmastikaan tuolla talossa tullut muuta kuin ”ihana ihana ihana” koko ajan. Tykkäsin siis kovasti. Vaikka sävymaailma on todella tumma, oli täällä silti kivan kodikas fiilis. Muutama tila jäi vähän vähemmälle kuvaamiselle, mutta käykäähän kurkkaamassa ne sitten messuilla.

Mitäs tykkäsitte tästä kohteesta? Lisää asuntomessupostauksia tulossa ensi viikolla!

 • Mrs. Pepper
  22.5.2016 at 10:23

  Tosi upea koti. Paljon myös sitä tyyliä mitä itse haluaisin seuraavaan taloon mukaan eli mustaa ja puuta. Nykyisessäkin kodissa on samoja elementtejä mutta ei ehkä niin rohkeasti vielä. Nuo mustat väliovet on kyl mielettömät!

  • Sini
   22.5.2016 at 10:29

   Ne on kyllä upeat!

 • Katja
  22.5.2016 at 10:24

  Hei.
  Tiedätkö mikä firma on toteuttanut tämän talon mikrosementtilattian ja minkä värinen se on?
  Katja

  • Sini
   22.5.2016 at 10:31

   Juu, kysyinkin sitä omistajalta eli Pohjanmaan lattiatekniikka ja sieltä Tommy Brännäs. En valitettavasti hoksannut kysyä väriä.

 • Anonyymi
  22.5.2016 at 10:55

  Todella upea koti! Tykkään itse valkoisesta, mutta kyllä tämä puhuttelee.. Ihastuin kuvissasi eniten välioviin ja keittiöön ❤️

  -Pia

 • By Sari Kaariste
  22.5.2016 at 11:54

  Ajattelin samaa lukiessani kirjoitustasi: ihana ihana ihana:) Tiedätkö kenen tuo keittiön lamppu on?

  • Sini
   22.5.2016 at 12:06

   Tuota ruokapöydän valaisinta en harmikseni muistanut kysyä. Pitää tiedustella kun menen kesällä käymään uudestaan. Saarekkeen päällä olevat valaisimet ovat omanafinland merkkiset

  • Suomen Lamppupalvelu OY
   23.5.2016 at 05:28

   Ruokapöydän valaisin on Hanna Karikosken suunnittelema LOIMU-valaisin. Kohteen päänäytteilleasettaja Suomen Lamppupalvelu toimii valaisimien jälleenmyyjänä.

 • Pikku hiiri
  22.5.2016 at 14:43

  Tosi tyylikäs!!!

 • LauraHa
  22.5.2016 at 15:13

  On kyllä upea ! Itse rakensimme kaksi vuotta sitten talon ja tuntuu, että trendi on taas muuttunut.. Silloin kaikki oli valkoista ja harmaata … Tämä on kaunis kokonaisuus 😉

 • Mari / puolitoistakerrostakotia
  22.5.2016 at 17:57

  Tämä kisaili kyllä mun suosikin paikasta Kannustalon Pohjanmaan kanssa. Ihana lattia ja tuo ruokailutila/keittiö kokonaisuus. Ja takapihan oma rauha<3

 • Lyde
  22.5.2016 at 21:47

  Tosi ihana! Ja kiva huomata, että tuolla on tosi paljon samoja juttuja kuin meillä 😀 Ainakin portaat näyttäisi olevan ihan samanlaiset!

 • Laura
  27.6.2016 at 16:12

  Oi mikä ihana koti! Laitoin tästä linkin miehelle maililla, että tämähän on melkein kuin samanlainen mitä meille on rakenteilla.

 • Ville Saarainen
  5.7.2016 at 17:14

  Onko tietoa mistä firmasta nuo portaat ja etenkin portaiden metallitolppakaiteet ovat tulleet?

  • Sini
   13.7.2016 at 20:12

   Moi! Valitettavasti en tullut kysyneeksi portaiden alkuperää 🙁

 • Niina
  12.7.2016 at 15:18

  Hei!

  Osaatko sanoa tarkempaa nimeä/valmistajaa tuolle ruokapöydälle? Deko-lehden mukaan kalusteet ovat Vepsäläisen, mutta nettisivulta en tuota ainakaan bongannut. Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Sini
   13.7.2016 at 20:11

   Moi! Se on Arto Halmetojan käsialaa, hänen sivuille löytyy linkki tuolta tekstistä.

 • Sanna Autti
  17.7.2016 at 19:55

  Ihana kohde ja kauniita kuvia. Oliko nuo ruokapöydän tuolit mistä?

  • Sini
   18.7.2016 at 17:39

   Moi ja kiitos! Valitettavasti en muistanut kysyä mistä nuo tuolit ovat.

Lue lisää