MEILLE TULEE SIMONS TALO

Yhteistyössä Simons Element

Tässäpä vihdoin juttua meidän talopaketista! Kuvina on nuo Winledin valaistuskuvat kun julkisivuista ei 3D kuvia muuten meillä olekaan.  Aikaisemmin pohjaratkaisusta kirjoittelinkin täällä ja nyt päästään kurkkaamaan vähän miltä meidän talo näyttää ulkoapäin. Ikkunoissa meillä tosin on välipuut kaikissa, mutta muuten aikalailla realistiset kuvat ovat kyseessä.

Me bongasimme kivan pohjamallin jo useampi vuosi sitten ja sitten
pyysimme pääsuunnittelijaamme muokkaamaan siitä meille sopivamman. Itse
pohjaratkaisu siis meni aika kivuttomasti ja noilla omilla kuvillamme
sitten kilpailutimme useita elementtitalotoimittajia. Osa talofirmoista
ei edes vastannut tarjouspyyntöömme.

Loppusuoralle valitsimme kaksi
talotoimittajaa. Näiden kahden tarjousten sisällössä ei ollut oikeastaan eroa juurikaan, mutta Simons Elementin rakennesuunnittelut ja -ratkaisut
olivat mielestämme paremmat. Meillä oli toiveena, ettei ikkunoiden ja
ovien ympärille tulisi vuorilautoja vaan pelkkä smyygilauta. Simons
Elementilla oli tähän oma smyygilautaratkaisu, jossa
ulkovuoripaneelilaudan pää jää piiloon. Lisäksi heillä saimme kotimme
suunniteltua niin, että alunperin pakolliseksi luullut keittiön ja
olohuoneen kantavat pilarit saatiin poistettua erikoisristikkoratkaisulla. En
itse ihan niin innoissani noista pilareista sisätiloissa ollut ja tämä
oli kyllä tosi kiva juttu.

Simons Element oli meille jo muutenkin ennestään tuttu, sillä miehen sisko on kyseisen talofirman talon rakentanut Vaasaan aikaisemmin. Simons koteja näkeekin rannikkoseudulla enemmän ja etenkin Vaasassa ne ovat tosi suosittuja. Täällä Etelä-Pohjanmaalla tämä talotoimittaja on vielä vähän vieraampi, mutta kannattaa ihmeessä tutustua tähänkin vaihtoehtoon, jos uuden kodin rakentamista mietitte. Ainakin miehen siskolla kaikki toimi talofirman puolelta moitteettomasti ja he ovat olleet kovin tyytyväisiä kotiinsa.

Simons Element toimittaa talopaketteja ihan ympäri Suomea ja heiltä on mahdollista saada koti ihan muuttovalmiinakin. Kyseessä on vuonna 1978 perustettu perheyritys, jonka toimipiste löytyy Vöyriltä. Simonsin kotisivuilta voikin tilata itselleen vaikkapa heidän taloesitteen, tutustua eri talomalleihin ja nähdä mistä löytyy seuraavat taloesittelyt. Erityismaininta pitää antaa vielä ammattitaitoiselle myyjälle Dan Blusille, joka tietää rakentamisesta erittäin paljon. Joidenkin myyntiedustajien osalta törmäsimme siihen, ettei myyjä osannutkaan kertoa meille haluamiamme asioita vaan joutui kysymään niitä talotehtaalta ensin.

Miltäs se meidän koti sitten näyttää? Meille tulee siis yksikerroksinen puutalo valkoisella ulkoverhouksella ja mustilla ikkunoilla. Talon korkeus nousee takapihan suuntaan ja takapihalla onkin isot lattiasta lähes kattoon asti olevat ikkunat. Olohuoneessa ja keittiössä on vino sisäkatto, mutta muuten talon huonekorkeus on normaali. Tontille tuleva autotalli ja -katos noudattelevat julkisivultaan talon kanssa samaa linjaa ja ne tulevat myös elementtitoimituksena Simonsilta.

Päädyimme ottamaan sokkelin ulkopuoliselta toimittajalta sen sijaan, että olisimme valaneet anturan itse ja muuranneet sokkelin harkoista. Kyseinen BCE sokkeli valetaan paikan päällä ja se tehdään suoraan murskepedin päälle. Anturaa ei siis tarvitse valaa erikseen. Säästämme tässä runsaasti aikaa ja kustannuksiltaan tämä ei juurikaan kalliimmaksi tule. Sokkeli tullaankin tekemään tontillemme parin viikon sisällä ja talopaketti saapuu sitten heinäkuun puolessa välissä.

Tästä on hyvä jatkaa kiintokalusteiden suunnittelua ja sitten kohta saankin laittaa kuvia valmiista talopaketista kun se ihan pian jo tontille saapuu. Jei!

 • Päivi
  10.6.2016 at 18:06

  Ihana koti teille tulee! Wooow!!!!!

 • Sara // housefive
  10.6.2016 at 18:11

  Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä 🙂 en malta odottaa kuvia sitren Heinäkuussa :))

 • Mari / puolitoistakerrostakotia
  11.6.2016 at 09:27

  Ihana koti, kadehdin! Tuo Simons ei ole ollut ennestään tuttu, mutta aina mökille mennessä (Koivulahdessa) näkyy raksojen kohdalla näitä Simons-plakaatteja.

 • Aurinkokujalla
  11.6.2016 at 14:11

  Moderni talo näyttäisi teille tulevan. Hiemo!
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arpajaisiin mun blogissa.

Lue lisää