TREFFIT KOTONA

adf.track(546989, ’TwoOceans-eeviskainen’);

Me ei varmasti olla ainut lapsiperhe, jossa aikuisten oma aika tahtoo olla kortilla? Yritin tuossa muistella milloin viimeksi oltaisiin lähdetty johonkin ihan kahdestaan, mutta en nyt äkkiseltään saanut mieleeni. Jotenkin sitä kahdenkeskistä aikaa on vain vähän hankala järjestää ja, koska me tarvimme lastenhoitoapua arjessa muutenkin, emme kehtaa sitten enää muutoin hoitajia vaivata. Ja toisaalta taas se parisuhdeaika olisi tosi tärkeääkin ja pitäisi yrittää enemmän muistaa huomioida toista siinä tavallisessa arjessakin. Niinpä siis päätin, että deitit järkätään kotona ja samalla maisteltiin Indiedaysin ja Two Oceansin kampanjasta saatuja uusia viinejä.

Meillä mies on tähän aikaan vuodesta aina tosi kiireinen töissä ja niinpä se yhteinen aika on oikeastaan vain myöhään iltaisin. Niinpä skippasin itse iltaruoan ja päätin sinnitellä iltaan saakka ja tein meille sitten pihvit pippurikastikkeessa ja kylkeen vähän ranskiksia ja salaattia. Nopeaa, helppoa ja herkullista! Ruoan kanssa avasimme tuon Two Oceans Shiraz punaviinin, mikä tuleekin tuollaisessa kätevässä hanapakkauksessa. Hanasta oli helppo annostella viiniä lasiin ja tuossa viini säilyy hyvänä avattunakin. Tämmöinen isompi paketti on kiva napata mukaan vaikka kavereiden luokse illanviettoonkin.

Kyseinen viinimerkki oli itselle entuudestaan tuntematon, mutta tutustuin siihen nyt vähän paremmin. Two Oceans saa nimensä kotiseudultaan Etelä-Afrikasta, jossa
Hyväntoivonniemellä kohtaavat Intian ja Atlantin valtameret luovat
leudon ilmaston ohella ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle.
Kahdelta mereltä nousevien raikkaiden, viilentävien tuulien ansiosta
rypäleet kypsyvät hitaammin, mikä tuo viiniin raikkaan hedelmäisyyden ja
hapokkuuden. Tämä Shiraz sopiikin erityisen hyvin lihalle ja pastalle!

Kummasti ne deitit kuitenkin puheissa kääntyy aina niihin arkisiin asiohin. Nyt taisimme puhua aika paljon raksasta, tulevan kesän aikatauluista ja muusta tavallisesta. Toisaalta olisi hassua jos yhtäkkiä pitäisi esittää, ettei mikään arkinen asia juuri silloin mietitytä ja puhua aivan jostain muusta väkisin. Tärkeintä oli, että illassa oli jotain extraa ja meillä oli aikaa. Treffit eivät aina tarvitse olla kaukana tai supererikoisia. Joskus treffit omalla kotisohvalla viinilasin kanssa ovat ihan yhtä hyvä vaihtoehto!

Jälkkärissä mentiinkin sieltä mistä aita on matalin ja tarjolla oli kaupan jäätelöä kera keksien, kermavaahdon ja tuoreiden hedelmien. Eipä sitä toisaalta tuhdin ja myöhäisen aterian jälkeen paljon muuta olisi jaksanut enää syödäkään.

Oli kieltämättä kyllä hauskaa olla treffeillä kotona. Ja kun asiasta oltiin sovittu jo aikaisemmin niin kyseinen päiväkin tuntui erikoisemmalta; treffipäivältä. Niinpä päätimme, että vaikkemme pysty järkkäämään mitään suurta get a way:ta juuri koskaan, pidämme kiinni kotitreffeistä. Sovitaan päivä (ja pidetään siitä kiinni), kokeillaan uusia reseptejä ja ollaan vaan. Välillä ihan kahdestaan. Niin kuin silloin joskus…

Kamppiksesta saimme pari muutakin viiniä testiin ja mietimmekin, että ehkä voisi kutsua kavereita pitkästä aikaa kylään ja järkätä pienimuotoiset grillibileet. Toivottavasti kesän aikana saataisiin kaikkien aikataulut sovittua niin, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle. Kaverit, niitäkin tulee nähtyä nykyään ihan liian harvoin.

Kavereita odottaa siis vielä Fresh&fruity wine, joka on puolikuiva hennon päärynäinen ja hedelmäinen (mun makuun siis!) ja sopii hyvin salaateille, pastalle ja kanaruoille. Ja lisäksi tuo Pinot Grigio, joka on hedelmäinen ja hieman mausteinen kuiva viini ja sopii erinomaisesti grillatulle kalalle.

  • Anonyymi
    9.6.2016 at 14:45

    Herkullinen, nopea ja helppo illallinen. 😊 Kivat treffit teillä!
    Asiasta aivan toiseen, jos toive postauksen saa esittää niin mielelläni lukisin postauksen koululaisen vaatekaapista, varsinkin kun Eevillä vaikuttaa olevan kaikkea kaunista ja silti mukavan oloista vaatetta. 😊
    T.Tulevan koululaisen äiti

Lue lisää