MINILOMA TAMPEREELLA

Moikka pienen blogihiljaisuuden jälkeen! Kerroinkin viime postauksessa, että suuntaamme Tampereelle muutamaksi päiväksi lasten kanssa ja tässäpä vähän kuvasaldoa meidän minilomasta siellä.

Ekana päivänä suunnattiin heti Särkänniemeen ja siellä menikin sitten 9 tuntia kokonaisuudessaan! Ostimme kaikille elämysrannekeet ja pidettiin kyllä hauskaa koko rahan edestä. Illalla ei tarvinut kenenkään odotella unen tuloa, sen verran puhki oltiin koko jengi.

Särkänniemessä sijaitseva Koiramäki aukesi klo 11 ja sinne suuntasimmekin ensimmäiseksi. Laitteet aukesivat huvipuiston puolella klo 12, joten hyvin ehdittiin kierrellä tuolla aluksi. Koiramäkeen pääsi tuolla elämysrannekkeella, erikseen ostettuna lippu olisi ollut 15 euroa. Siellä oli tosiaan noita Koiramäestä tuttuja hahmoja, teatteriesityksiä, eläimiä ja monenmoista puuhaa lapsille. Kannattaa kyllä vierailla tuollakin jos Särkänniemeen menette!

Tuolloin oli tosi lämmin päivä ja paljon oli porukkaa liikenteessä. Pisimmät jonot näytti olevan tukkijokeen, koskiseikkailuun ja siihen hurjaan X-laitteeseen. Ihan kivasti Aatukin pääsi laitteisiin, vaikka alle 120 cm onkin vasta pitkä. Eeviä taas harmitti, että kaikista hurjimmat laitteet jäivät väliin kun pituus ei riittänyt. Uskomatonta, että pienenä tuolla neidillä tuli huono olo pelkästä autossa istumisesta. Nyt menisi ihan mihin laitteeseen vaan, mitä pahempi, sen parempi.

Elämysrannekkeella pääsi tosiaan myös akvaarioon, planetaarioon ja näsinneulaan. Käytiin tietysti noissa kaikissa! Aika hurjalta kuulosti 5 euron maksu per henkilö jos halusi mennä Näsinneulaan eikä ollut ranneketta. Samoin laiteliput isompiin laitteisiin olivat 10 euroa kappale, siis ihan älytön hinta!

Mitään halpaa huvia tuo huvipuistoissa käyminen isommalla porukalla ei ole. Elämysranneke maksoi minulta ja Eeviltä 41 euroa kappale ja Aatulta 35 euroa. Lisäksi 10 euron parkkimaksu, ruokailut, kahvit ja jätskit ja muut ostokset niin sataset vaan paukkuu. Tuolta löytyy kyllä ilmaisiakin huveja ja alle 100 cm pitkät pääsevät ilmaiseksi laitteisiin, koiramäkeen, akvaarioon ja näsinneulaan. Lomalla on toki kiva tehdäkin jotain spesiaalia ja elämysranneke oli meille ihan hyvä juttu kun halusimme kiertää kaikki. Ensi kerralla meille varmaan riittää kuitenkin pelkät laiterannekkeet.

Aatu on ollut sen verran pieni aikaisempina vuosina, ettei olla Tivola lukuunottamatta huvipuistoissa käyty. Nyt ajateltiin lomalla suunnata vielä PowerParkiin, siitä onkin jo aikaa kun olen viimeksi sielläkin käynyt. Mitään muita lomasuunnitelmia emme vielä ole ehtineet tehdä, katsotaan vähän millaiset kelit osuu kohdalle!

Toisena päivänä suuntasimme Särkänniemeä vastapäätä olevalle Tallipihalle: Tämä olikin tosi ihana ja tunnelmallinen paikka, kannattaa ehdottomasti poiketa. Pihassa oli muutamia parkkipaikkoja kiekolla, mutta kadun varressa oli myös hyvin maksullista parkkitilaa ainakin kun olimme liikenteessä aika aamusta.

Tallipihassa oli kivoja pieniä kauppoja ja paljon käsitöitä myynnissä. Lisäksi ihana tunnelmallinen kahvila, josta sai myös salaattilounasta ja tietysti paljon herkullisia leivonnaisia.

Muutamasta pikkuputiikista ostinkin kotiin viemisiksi pari kivaa juttua. Eevin huoneeseen löysin nättejä käsintehtyjä koristeita ja suloisen säästölippaan. Aatulle päheitä autolaastareita, niitä on saanut jokusen tänäkin kesänä liimailla tuon meidän rämäpään polviin!

Tallipihasta pääsi kätevästi puistoalueelle, missä hetken matkan päässä olikin kiva Tiitiäisen satupuisto lapsille. Lisäksi noilla huudeilla oli myös joku taidemuseo (en muista enää mikä). Iltapäiväksi suunnattiin sitten vielä kaupoille Ideaparkiin ja sieltä tuli ostettua mm aika paljon kosmetiikkaa. Kiinnostaisiko teitä kosmetiikka-aiheinen postaus?

Äitini muutti tosiaan nyt jokin aika sitten Tampereelle, Vuoreksen kaupunginosaan. Vuores olikin tosi kiva ja rauhallinen paikka ja varmasti lapsiperheille mahtava paikka asua. Itseä pisti silmään, että kaikki talot olivat mukavan erilaisia ja niiden väreissä ja muodoissa oli käytetty luovuutta. Myös leikkikenttiä oli paljon ja ne olivat tosi siistejä. Iltaisin käytiin lammella ruokkimassa sorsia ja samalla koitettiin napata pokemoneja.

Asuuko teistä lukijoista muutes joku Vuoreksessa? Äitini on ainakin kovasti viihtynyt ja kehuu, että kaikki ihmisetkin ovat niin ystävällisiä ja avuliaita. Me taas tietysti olemme iloisia, että saimme mummun lähemmäksi meitä ja nyt voidaan pistäytyä mummulassa ihan vaikka päiväseltäänkin!

 • Annika/ Karkkipurkki
  29.7.2016 at 20:03

  Kuulostaa kivalle teidän reissu 🙂 Mekin mentiin samana päivänä Tallipihalta Tiitiäisen satupuistoon, ja sieltä Ideaparkiin. Ollaan näköjään kuljettu ihan teidän jalanjäljissä 😀

  • Sini
   29.7.2016 at 20:17

   Eikä! Vitsi kun ehdittiin jo lähteä tuolta Tallipihasta ennen kuin tulitte. Olis ollut kiva nähdä!

 • Anonyymi
  30.7.2016 at 09:50

  Täällä yks vuoreslainen! 🙂

  • Sini
   5.8.2016 at 07:48

   Jei! Onko mitään kivoja vinkkejä sinne alueelle mitä voisi touhuta kun mennään taas mummulaan?

 • Anonyymi
  31.7.2016 at 14:34

  Täällä yks hervantalainen…mihin te rakennatte?

  • Sini
   5.8.2016 at 07:48

   Me rakennetaan tänne Alavudelle.

 • LauraHa
  4.8.2016 at 18:19

  Täällä taas kuulolla Lempäälä ja Ideapark ( ps. Vuores on ihana ja siellä maailman paras Kampaamo Bellissimo 👍🏻 )

  • Sini
   5.8.2016 at 07:49

   Oi, pitääpä kertoa äidille. Kiitos kampaajavinkistä!

Lue lisää