TALO ON SAAPUNUT!

 * Yhteistyössä Simons element

Kirjoittelinkin meidän talopaketista jokin aika sitten täällä ja lupasin palata taas asiaan kun talopaketti saapuisi tontillemme. Reilu kuukausi hurahtikin nopeasti ja sitten koitti päivä, jolloin meidän koti saapuisi…kotiin.

Talopaketin saapuminen oli jännä hetki ja ainakin itsellä oli perhosia vatsassa kun mietin, että miltä se meidän koti sitten tulee näyttämään livenä. Aikaisemmin kun oli tuota sokkelia katsellut, näytti meidän talonpohja ihan pikkuriikkisen pieneltä. Kyselin jo mieheltä, että onko se varmasti oikean kokoinen. Niin vaan kuitenkin koko tila suureni kun saatiin seinät ympärille!

Itse pääsin käymään tontilla vasta siinä vaiheessa kun osa seinistä oli jo asennettu ja nämä ekat kuvat on napannut mies kännykkäkamerallaan. Simonsin asennusporukka saapui tontillemme aamulla varhain ja 9 aikaan nostettiin ensimmäinen seinäelementti paikoilleen. Itse kun kävin siellä noin klo 11 aikaan, oli kaikki seinät jo lähes paikallaan. Viimeisiä päätyelementtejä asennettiin noin klo 15.30 aikaan. Yhdessä päivässä meillä oli siis talo pystyssä!

Talossa meillä on pohjamaalina Tikkurilan paperi-sävy. Ikkunat ovat mustat ja samoin katto tulee olemaan musta. Mietimme ensin mustaa ulkomaalia taloonkin, mutta päädyimme lopulta valkoiseen. Mustat talot ovat ihania, mutta teimme mielestäni oikean valinnan. Ehkä se meidän kesämökki tulee sitten olemaan musta!

Asennusporukka teki ensimmäisenä päivänä todella pitkän päivän ja taisi
lähteä tontilta vasta siinä vähän ennen iltayhdeksää. Seinäelementtien
jälkeen he asensivat päätyelementit, kattotuolit ja aluskatteen. Näin
talo olikin sitteen sateelta suojassa. Vähän jännitti kyllä millainen
keli asennuspäivänä olisi, mutta mitä vielä. Aurinko paistoi taivaan
täydeltä koko päivän ja parempaa säätä ei olisi voinut sattua. Talopaketti oli juuri sellainen kuin toivoimmekin ja meidän talon asentanut porukka oli erittäin ammattitaitoista väkeä. Raksaprojektissa kaikki on mennyt siis tähän asti aivan loistavasti!

Muutaman päivän päästä tontille saapui  myös meidän autotalli ja sen pystytämiseen ei kovin kauaa mennytkään. Tuolloin sää oli vähän epävakaisempi, mutta onneksi vesisade tuli vasta illalla kun autotalli oli saatu sateelta suojaan. Autotallissa meillä on tosiaan katos, yhden auton talli sekä varasto.

Olen kyllä suunnattoman tyytyväinen noihin meidän olohuoneen korkeisiin ikkunoihin, noiden keskelle tulee vielä tosiaan sellainen lasiliukuovi. Mustat ikkunat olivat nappivalinta ja mustien väliovien kanssa ovat varmasti todella hyvän näköiset.

Seuraavana vuorossa olisi sitten peltikaton asennus ja lattian valu jahka kaikki viemäriputket saadaan laitettua. Me suuntaamme lasten kanssa huomenna muutamaksi päiväksi Tampereelle lomailemaan kun sattui pari arkivapaata tälle viimeiselle työviikolle. Seuraavalla viikolla sitten olenkin virallisesti lomalla, jei! Tässä alla vielä muutama kuva siitä miltä tontilla näyttää juuri nyt.

 Tässä talo ja autotalli etupihan puolelta

Tässä meidän takapihaa…

…ja tässä tielle päin näkyvä pääty, jossa meidän makuuhuoneen kapea ikkuna ja vaatehuoneen ikkuna.
 • Sara // housefive
  25.7.2016 at 07:17

  Vitsit miten ihana ja voin vain kuvitella teidän fiilikset! Kyllähän sä tästä uuden talon rakentamisesta puhuit jo silloin vuosia sitten Nellillä ja nyt se tapahtuu ❤️

  • Sini
   27.7.2016 at 11:06

   On tää kyllä ihanaa ja jännää aikaa! Niin kauan kun me noita tontteja odotettiin myyntiin, uskomatonta että nyt ollaan tässä pisteessä!

 • Anonyymi
  25.7.2016 at 11:09

  Paljonko talossanne on neliöitä?
  Hurjasti tsemppiä, hienolta näyttää! 🙂

  • Sini
   27.7.2016 at 11:07

   Asuinpinta-ala on muistaakseni 184 neliötä. Kiitos, sitä tarvitaan!

 • Anonyymi
  29.7.2016 at 18:03

  Onko pohjapiirrustus jossain postauksessa näkyvissä? 🙂

 • Anonyymi
  3.8.2016 at 07:13

  Hieno talo teille tulossa. Ja aivan ihanat nuo olohuoneen isot ikkunat! 🙂 Minkä kokoiset ne on? Tsemppiä rakennusprojektiin! 🙂

  • Sini
   3.8.2016 at 12:12

   Kiitos! Nuo alaikkunat on 200×230 cm

Lue lisää