KIINTOKALUSTEET TILATTU!

 * Yhteistyössä Topi-Keittiöt
 
Nyt on taloprojektissa taas sen verran tullut edistystä, että olemme tehneet tilauksen kotimme kiintokalusteista. Itselle taloprojektissa yksi tärkeimmistä jutuista oli keittiö ja sen vuoksi käytinkin aika paljon aikaa vertailemalla eri yrityksiä ja vierailemalla heidän liikkeissään. Päädyimme lopulta valitsemaan kiintokalusteet Topi-Keittiöltä ihastuttuani heidän lato-ovimalliin asuntomessuilla.

Rakennusprojektin yhteistöistä haluan mainita sen verran, että itselle on tärkeää, että kodistamme tulee sellainen kuin todella haluamme ja mitä olemme suunnitelleet. Sen vuoksi tulevan kotimme tuotteita ei ole valittu sen perusteella mistä saisimme alennusta vaan sen perusteella mitkä ovat meille ne mieluisimmat. Kaikki ostopäätökset ovat siis tehty ensin ajatellen sitä, mitä me itse kotiimme haluaisimme ja sen jälkeen olen kysynyt kiinnostaisiko yritystä myös yhteistyö. Mikäli yhteistyölle ei ole ollut tarvetta, ei se ole vaikuttanut päätökseemme. Olemme päätyneet tuotteeseen jokatapauksessa. Halusin tuoda tämän esiin sen vuoksi, että todellakin nämä raksaprojektin valinnat ovat ne mitä oikeasti olemme miettineet, pohtineet ja vertailleet ja meille sopivimmaksi todenneet.

Nyt kun päätös on tehty, on jotenkin huojentunut olo. Enää ei tarvitse miettiä näitä vaan ne ovat nyt hoidossa. Päätösten tekeminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi vaikkakin meillä on aika selkeä visio siitä mitä me haluamme uuteen kotiimme.Valinnanvaraa kun nykyään on niin hurjasti ja monilla firmoilla on tarjolla ihan samantyylisiä tuotteita. Tämä lato-ovi on Topi-Keittiöiden oma malli ja sitä ei muualta saa. Ihan aluksi suunnitelmissa oli moderni ja selkeä vetimetön malli, sellaisella vedinuralla siis. Kyseinen malli on simppeli, klassinen ja varmasti aina muodissa eikä siihen kyllästy. Kuitenkin, vaikka vetimettömän keittiön ilmetta rakastankin, tuntuu niitä olevan jokaisessa kodissa. Ja vielä kun meillekin on tulossa valkoinen keittiö, tuntui kuin keittiömme olisi jo valmiiksi jokaisen sisustuslehden sivuilla. Niinpä lopulta päädyimme tähän lato-malliin, vaikkei se nyt mikään mahdottoman erikoinen ole, niin on se vähän kuitenkin erilainen.

Älkääkä loukkaantuko vetimettömän keittiön omistajat, sellainen on todellakin kaunis ja hieno ja mielelläni olisin meillekin sellaisen valinnut enkä varmasti olisi sitäkään päätöstä katunut. Itsellä tahtoo kuitenkin olla tapana valita aina vähän liian ”turvallinen” vaihtoehto ajatuksena, etten vaan kyllästy. Niinpä ajattelin, että pitäisi lakata murehtimasta sitä mikä on varma valinta ja tehdä niin kuin sillä hetkellä hyvältä tuntuu. Niinpä siis lopulta päädyimme tähän.

Tässä on tosiaan Topi-Keittiöiltä muutamia kuvia noista kotimme kiintokalusteista. Pohjakuva talostamme löytyy tästä postauksesta ja vähän selkeämmät 3D kuvat eri tiloista tästä postauksesta. Keittiö on tosiaan mattavalkoinen ja tuollainen aika yksinkertainen. Saareke on meillä ilman mitään toimintoja ja tuolla korkealla seinällä on keskellä aamiaiskaappi sisäänkääntyvillä ovilla. Kaapin sisäpuoli on tammenvärinen. Tasot tulevat olemaan todennäköisesti kvartsikomposittia, ne tulevat meille Diapolin kautta ja jahka päätämme minkä väriset tasot haluamme, teemme niistäkin tilauksen.

Keittiössämme ei hirveästi mitään erikoisuuksia ole. Saarekkeessa ylimmissä laatikoissa on kaikissa sisälaatikot ja roska-astia on sähkökäyttöinen. Se on kätevä jos kädet ovat esimerkiksi likaiset niin oven voi avata jalalla painamallakin.

Siirrytään seuraavaksi kodinhoitohuoneeseen. Sinne valitsimme samaa lato-ovea, mutta värinä on tummanharmaa. Tämmöinen oli mallikappaleena Seinäjoen myymälässä ja sävy oli tosi nätti. Tässä on toisella seinustalla kokonaan korkeat kaapit, mitkä kätkevät sisäänsä siivouskaapin, pyykkikorit ja sitten hyllytilaa.

Toisella puolella kodinhoitohuonetta on sitten matala kaapisto terästasolla. Kaapistossa on mm. integroitu silityslauta, mutta muuten ihan tavalliset kaapit. Yläpuolella on säilytystilaa ja yläkaappien sävy on vähän tummemman harmaa kuin alakaappien.

Meidän kotiin tulee kaksi ulko-ovea, joista toinen johtaa tähän ”oman väen” eteiseen. Sinne tulee harmaana lato-sarjaa tuollainen korkeampi kaappi ja sitten matalat laatikot, minkä päällä on betoninnäköistä laminaattia tasona.

Jos kurkkaatte pohjakuvaa niin siitä saa ehkä enemmän käsitystä tästä seuraavasta tilasta. Tämä on kuitenkin vaatehuone, joka jää noiden kahden eteisen väliin. Tässä on tarkoitus säilyttää kaikkia meidän perheen ulkovaatteita, kenkiä ja asusteita. Toiselle puolelle laitettiinkin koreja ja hyllyjä ja toinen puoli on kokonaan tankotilaa.

Lopussa vielä kuva Aatun huoneen kaapistosta, joka tulee huoneen peräseinälle ja ulottuu lattiasta kattoon. Tämä on tuota samaa lato-sarjaa myös. Aluksi ajattelin tätä kaapistoa mustana, mutta lopulta vaihdoin sen valkoiseen. Mustien ikkunoiden ja väliovien kanssa musta iso kaapisto olisi ehkä voinut olla liian synkkä. Noh, väriä voi vielä vaihtaa jos siltä tuntuu, tuollainen harmaakaan ei hullumpi olisi tähän tilaan.

Kaapistossa on koreja, tankoja ja sitten ihan tavallisia hyllyjä. Alhaalla on vedettävät laatikot ja niissä voi säilyttää kätevästi esimerkiksi leluja. Tämä kokonaisuus oli omasta mielestäni tosi hieno ja mustanahan vähän vastaava oli asuntomessuilla siellä Kannustalon Pohjanmaa talossa. Tuossa asuntomessujen kohteessa näkyy tätä sarjaa myös vaaleanharmaana, käykäähän kurkkaamassa kuvia täältä postauksestani.

 • Anonyymi
  13.9.2016 at 08:20

  Hei. Kivalta näyttää. Mikä tuo teidän liesituuletin on,onko siis pyöreä,ei oikein kuvasta saa selvää. -Anna

  • Sini
   13.9.2016 at 09:08

   Moi! Juu se on se savon pyöreä liesituuletin.

Lue lisää