8 VEE SYNDET

Eevin 8-vuotis synttäreitä juhlitiin reilu viikko sitten ja tässä muutamia kuvia tarjottavista. Niiden kanssa tulikin vähän kiire kun tulin tosi kipeäksi juhlia edeltävänä iltana ja jouduin lähtemään sairaalaan. Kaikki hommat jäi sitten vähän viime tinkaan, mutta juhlat saatiin silti juhlittua.

Koristeet on roikkuneet katosta Aatun synttäreistä saakka enkä niitä ole vieläkään malttanut (jaksanut) ottaa pois. Tuovat kivasti vähän väriä tänne meidän kotiin. Kakun koristelukin meni vähän plörinäksi, mutta siitä huolimatta mukavat synttärit vietettiin tänäkin vuonna ja kaikki tarjottavat maistuivat vieraille.

Testasin ekaa kertaa tätä K-Ruoka sivustolta löytyvää mariannejuustokakkuohjetta. Kakku oli helppo ja nopea tehdä, joskin hyytymiseen kannattaa varata aikaa. Ja maistui kyllä tosi hyvältä jos minttusuklaasta tykkää!

Suolaisen piirakan ohjetta jo kyseltiinkin instassa ja tässäpä se tulee. Tämä on siis jauhelihakurkkupiirakka ja oli kyllä tosi tykätty, jokainen pala meni! Ohjeen olen saanut Aatun hoitotädiltä kun hänen luonaan kerran tätä syötiin ja tykästyin tähän kovasti.

Jauhelihakurkkupiirakka
2kkp (kahvikuppia, sellainen pienempi) maitoa
4 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
100g sulatettua voita
1 muna
2tl leivinjauhetta
suolaa 
Sekoita taikina ja levitä pellille.
500 g jauhelihaa
sipulia
3 herkkukurkkua
200g juustoraastetta
2dl kermaa
Ruskista ja mausta jauheliha ja sipulit (laitoin sipulijauhetta ja jauhelihamaustetta)
Kuutioi kurkut
Levitä pohjan päälle jauheliha ja kurkut, 
ripottele pinnalle juustoraastetta
ja kaada lopuksi päälle kerma.
Paista 220 asteessa n. 20 minuuttia.

Täytekakku oli perinteinen kermakakku, mihin laitettiin päälle valkosuklaanappeja. Eevi halusi sinisen kakun ja semmoinen sitten tehtiin. Harmi vaan kun en löytänyt mistään mun isompaa tyllaa ja pursotuksesta ei tullut niin nätti kuin olisin toivonut.

Eevi oli toivonut lahjaksi lähinnä Littlest Pet shoppeja ja shopkinseja. Tässä muutama kuva mitä lahjapaketeista paljastui. Kovasti oli tykättyjä kaikki lahjat ja näistä riittää iloa varmasti pitkään.

    Lue lisää