LASTEN KANSSA TALLINNASSA: ENERGIA AVASTUSKESKUS

Kävimme koko perhe syyslomalla Tallinnassa ja sillä reissulla vierailimme myös energia avastuskeskuksessa. Tämä paikka on lähellä satamaa ja esimerkiksi Viru hotellista ja viereisestä Estoriasta on vain noin 10 minuutin pituinen kävelymatka tänne. Paikka on siis vähän samantyylinen kuin Heureka eli tiedemuseo. Täällä lapset pääsevät itse tekemään ja testailemaan erilaisia juttuja ja ainakin meidän muksut tykkäsivät kovasti!

Perhelippu maksoi 25 euroa ja Siljan Clun one kortilla sai hinnasta 2,5 euron alennuksen. Tuolla on myös planetaario missä esitettiin n 25 minuutin mittainen elokuva suomeksi. Planetaarioon piti erikseen maksaa 3 euron lisämaksu per henkilö.

Paikassa oli kolmessa eri tasossa nähtävää ja yläkerran vetonaula oli tämä iso häkki. Tuolla oli kahdenlaisia esityksiä aina tiettyinä aikoina ja ensimmäisessä esiteltiin staattista sähköä ja toisessa tehtiin oikeita salamoita.

Tässä lapset pääsevät kokeilemaan kuinka staattinen sähkö nostaa hiukset pystyyn.

Yläkerrassa oli toisella puolella erilaisia pisteitä, missä sai mm. itse tehdä sähköä veivaamalla kampea.

Tämä salamaesitys oli lasten mielestä jännä. Siinä tosiaan laitettiin huone pimeäksi ja tuonne häkin sisään tehtiin oikeita salamoita. Olihan se aika hienon näkäinen esitys kyllä!

Alemmissa kerroksissa oli erilaisia pisteitä, joissa jokaisessa oli kerrottu mitä siinä kuuluisi tehdä. Lappuja oli monella kielellä, myös suomeksi.

Alimmassa kerroksessa oli kaikista eniten nähtävää ja koettavaa. Me olimme liikkeellä lauantaina heti kun paikka aukesi eli klo 11 ja aluksi saimmekin kierrellä aika rauhassa tuolla. Vähän myöhemmin sitten sinne tuli enemmän porukkaa paikalle, näytti olevan kyllä lapsiperheiden suosiossa.

Lapset tykkäsivät tästä arkeologisesta nurkkauksesta missä sai mm. kaivaa dinosauruksen luita esiin hiekasta. Lisäksi tuolla oli paljon pisteitä, missä tehtävät liittyivät ääneen tai valoon ja niitä sai sitten ihmetellä ja testailla.

Paikka oli kyllä tosi kiva ja suosittelen vierailemaan täällä jos Tallinnassa liikutte!

Lue lisää