NETFLIX SUOSIKKEJA

Olenkin aikaisemminkin jo kertonut, että minulla on tapana pahasti koukuttua Netflixin sarjoihin. Lähtökohtaisesti kaikki katsomani Netflix original sarjat ovat aina olleet todella hyviä, suosikkeina niistä esimerkiksi Orange is the new black ja House of Cards. Niistä kun tulee ahmittua uudet jaksot heti kun ne ilmestyvät, olenkin viimeaikoina katsellut sitten muita sarjoja. Tässäpä pari vinkkiä omista suosikeistani…

Ikoninen Gilmoren tytöt. Voi, että rakastin tätä sarjaa! Edellisestä tuotantokaudesta on kulunut jo yhdeksän vuotta, mutta hyviä uutisia on tiedossa. Tämän viikon perjantaina nimittäin Netflixiin tärähtää ihan uusia jaksoja yhteensä 4 kappaletta (a’ 90 min). A year in life- nimellä kulkeva sarjan päätöskausi on fanien keskuudessa ollut todella odotettu ja täytyy myöntää, että olen itsekin kaivannut Gilmoren tyttöjä. Mikäli sarjan tapahtumat ovat päässeet vuosien saatossa unohtumaan, löytyy Netflixista kaikki 7 tuotantokautta.

Sain juuri katsottua The Fall rikosdraama sarjan kaikki kolme tuotantokautta. Tämän sarjan katsominen ei tosin vaatinut kovin monta unetonta yötä, sillä tuotantokausissa on vain 5-6 jaksoa kussakin. Tämä kertoo sarjamurhaajasta ja poliisista, joka yrittää päästä hänen jäljilleen. Sarja on aika synkkä ja joissain kohdissa vähän pitkäveteinenkin, mutta kaikenkaikkiaan ihan katsottava se on. Tapahtumat sijoittuvat Skotlantiin ja pääosaa tässä esittää X-filesista tuttu Gillian Andersson.

Tykkään katsoa dekkarisarjoja ja niinpä nämä minun suosikkini ovatkin kaikki jotenkin niihin liippaavia, paitsi tuo Gilmoren tytöt. How to get away with murder on koukuttava sarja ja siitä löytyy Netflixista ensimmäinen tuotantokausi. Jenkeissä päättyi juuri kolmas tuotantokausi ja olenkin netin kautta katsonut jo nekin jaksot. Sarja kertoo lakiopiskelijoista ja heidän juristi opettajastaan, jotka koittavat peitellä tekemiään rikoksia ja siinä samassa hoitavat oikeusjuttuja.

Tämän Jälkiä jättämättä sarjan jaksot olen katsonut jo jokin aika sitten. Sarja oli omasta mielestäni todella hyvä ja vähän harmittaakin, että se loppui. Sarjan pari ekaa tuotantokautta kertovat Rose Larsen nimisen tytön murhasta ja sarjassa kuvataan tapahtumia niin poliisin, omaisten kuin murhaepäiltyjenkin näkökulmasta. Kaksi viimeistä tuotantokautta taas heittää kehiin uusia rikoksia dekkareiden selvitettäväksi. Sarjassa on erittäin hyvät henkilöhahmot ja juonessa tapahtuu aina jokin yllättävä käänne. Se pitää siis otteessaan loppuun saakka! Sarja perustuu tanskalaiseen rikos-nimiseen rikossarjaan.

Netflixista löytyy myös hyviä dokkareita ja viimeisimpänä olenkin katsonut tämän Amanda Knox nimisen dokumentin. Se kertoo (yllättäen) amerikkalaisesta Amanda Knox nimisestä naisesta, joka lähtee Italiaan opiskelemaan ja joutuukin tuomituksi kämppäkaverinsa murhasta. Sarja on haastatteluja niin Amandan itsensä näkökulmasta kuin tutkintaa johtavan syyttäjän näkökulmasta. Molempien näkökulmat ovat tietenkin päinvastaiset. Dokumentissa seurataan jutun tutkintaa aina rikospaikalta tuomioistuimeen saakka. Dokkari kestää n 1,5 tuntia.

Ja sitten toinen  rikosaiheinen dokkari minkä olen katsonut on Making a murderer. Siinä missä Amanda Knox dokkarissa kuultiin molemmat puolet, on tämä dokkari tehty syytetyn Steven Averyn näkökulmasta. Tätä onkin kritisoitu siitä, ettei dokumentissa näytetty esimerkiksi kaikkia todisteita mitä syyttäjällä oli Averya vastaan ja minkä perusteella tuomio lopulta tuli. Dokumentissa on 10 jaksoa ja siinä seurataan Averyn elämää 10 vuoden ajalta. Tapahtumat alkavat siitä kun Avery todetaan syyttömäksi seksuaalirikokseen mistä hän on istunut linnassa jo 18 vuotta. Tämän jälkeen Avery vaatii isoja vahingokorvauksia ja pian häntä epäilläänkin jo murhasta.

Dokumentissa seurataan jutun tutkintaa, teknisiä todisteita, kuulusteluja sekä itse oikeudenkäyntejä. Täytyy myöntää, että dokumentin jälkeen on hölmistynyt olo. Voiko noin tapahtua? Kuitenkin kuten sanoin, asioilla on kaksi puolta ja sitä toista ei tässä dokumentissa kuulla. Suosittelen dokumentin jälkeen tsekkaamaan vielä googlella ne faktat, mitä dokumentissa on jätetty kertomatta. Kaikesta huolimatta ihan mielenkiintoinen dokkari!

Olisiko teillä vinkata minulle vielä muita hyviä sarjoja netflixista?

 • Minnea/Minnean muruja
  23.11.2016 at 10:43

  Itse olen viime aikoina katsonut Netflixistä ainakin seuraavat brittisarjat: Doctor Foster ja Marcella. Ja jos sinulta on jäänyt katsomatta pohjoismainen Silta, niin sitä suosittelen ehdottomasti 🙂

  • Sini
   24.11.2016 at 18:57

   Marcellan olenkin katsonut, mutta tuo toinen on vieras. Pitääkin tsekata, kiitti! Ja silta, sitä on niin kehuttu, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi katsoa. Täytyykin ottaa listalle!

Lue lisää