PIDÄ PATJA PUHTAANA

 *Yhteistyössä patjansuojus.fi

Paljon on kuulkaas patjansuojatkin muuttuneet vuosien aikana! Oma muistikuvani patjansuojuksista oli ne paksut froteepintaiset kankaat, joissa toinen puoli oli muovia ja mitkä laitettiin sinne lakanan alle. Ja eihän ne ikinä pysyneet siellä paikoillaan ja lisäksi olivat todella hiostaviakin. Mitään positiivista muistikuvaa ei niistä kyllä jäänyt…
 

Tosiaan, kaikki muuttuu ja kehittyy ja niin on myös patjansuojusten
kohdalla tapahtunut. Meille tuli jokin aika sitten testiin tällaiset
suojukset lasten sänkyihin ja voi miten kätevät ja mukavat ne ovatkaan!
Patjansuojus on tosi hyvä juttu ihan pienten lasten sängyissä, mutta
toimii hyvin myös isommillakin lapsilla. Vaikka kuivaksi on meillä jo
opittu eikä vahinkoja enää öisinkään satu, niin yleensä oksutaudit ja
muut ikävät taudit iskevät aina yöllä ja sitten ollaankin ihmeessä kun
koko patja pitäisi laittaa pesuun. Lisäksi molemmat lapset ovat meillä aika levottomia nukkujia ja usein aluslakanat ovatkin miten sattuu heidän sängyissään yön jäljiltä. Patjansuojus pitää kätevästi patjan puhtaana vaikka se lakana olisikin lähtenyt paikoiltaan.

Patjansuojus.fi sivustolta löytyy monia eri malleja ja kokoja näistä patjansuojuksista ja lisäksi omat suojat myös tyynyille. Meille valitsin lapsille nuo muotoonommellut tencel suojat ja ne ovatkin pysyneet hyvin paikoillaan kuminauhojen ansiosta. Materiaali on päällepäin ihan kuin tavallinen lakana! Näitä voi pitää siis tällaisenaan lakanana tai laittaa varsinaisen lakanan alle. Nämä eivät ole paksut ja tönköt vaan tosiaan lähes normaalin lakanan tuntuiset. Ainoastaan sisäpuolelta tunnustelemalla huomaa, että sillä puolella on se kosteussuoja. Tuosta suojasta huolimatta materiaali on hengittävää ja miellyttävän tuntuista.

Suojus on pitkäikäinen ja sen voi pestä 90 asteessa. Materiaali on antibakteerista ja sitä suositellaankin allergikoille ja astmaatikoille. Päällinen on 100% ökö-tex puuvillaa. Kuulostaa hyvältä!

Tosiaan kokovaihtoehtoja löytyy paljon, omat suojat löytyy niin 80×200, 90×200, 120×200, 160×200 ja 180×200 patjoille. Lisäksi löytyy suojus pinnasängyn patjalle. Näitä voi tilata tuolta linkittämästäni verkkokaupasta tai sitten jälleenmyyjiltä, joita on mm. Hobby Hall, Kärkkäinen, Veljekset Keskinen ja Etola. Verkkokaupasta saatte myös -10% alenuksen tilauksesta koodilla 1001.

Suosittelen lämpimästi kyllä näitä suojia, olivat todella positiivinen yllätys!

  • Nimetön
    29.1.2020 at 10:14

    Pitäisi itsekin hankkia patjansuojat sekä suojat myös tyynyille. Koska patjaa on vaikea pestä, niin on se hyvä että pysyy puhtaana pidempään. Pitäisi itse asiassa uusia jossakin vaiheessa tyynyt ja peitot.

Lue lisää