LIUKUOVET JA AJATUKSIA LAPSIPERHEEN RAKSAELÄMÄSTÄ

Tässäpä taas vähän raksakuulumisia!
Nyt kun ollaan päästy väliseinävaiheeseen niin tuntuu, että raksa etenee ihan hurjaa vauhtia. Tässä ekassa kuvassa näkyy vähän tuota meidän autotallia, missä on siis varasto, yhden auton talli sekä toisessa päädyssä katos. Autotalliin meillä tuli myös maalämpökone, mikä syö varastosta jonkin verran tilaa, mutta eiköhän sinne silti jotain säilytykseenkin mahdu.
Tässä näkymä kun tullaan ”vierasovesta” sisään. Koita tässä nyt ottaa jonkinmoisia kuvia kun joka paikassa on koneita, lamppuja, puhaltimia ja muuta tavaraa. No kuitenkin, heti ovesta tultaessa on keittiö vasemmalla puolella ja sitten avointa tilaa muuten. Tämän käytävän/aulan päähän tulee sitten lasiset väliovet, että tuo pesuhuoneen yhteydessä oleva huone jää omaksi tilakseen.
Yllä näkymä sitten kun käännytään vasemmalle eli tuossa on keittiön
paikka ja yksi innokas raksa-apulainen. Lapsiperhe ja rakentaminen voi
kyllä joskus olla aika haastava yhtälö. Toinen kun on kiinni siinä
kotielämässä ja toinen puurtaa rakennuksella. Aatuhan olisi aina innokas
tulemaan raksalle mukaan, mutta hänen kanssaan aika menee itsellä
sitten siihen, että joudun koko ajan seuraamaan silmä tarkkana hänen
puuhiaan. Meidän Aatu kun on siunattu äärimmäisen nopeilla liikkeilla ja
aimo ripauksella itsepäisyyttä niin se, että sanon kerran ”älä sitten
koske siihen” ei vaan riitä. Olisi kiva itsestä olla enemmän auttamassa rakennuksella, mutta ehkä ehdin vielä sitten puurtamaan maalaushommien kimpussa kun sen aika koittaa.
Monet ovat kysyneet onko
rakentaminen stressaavaa. On ja ei. Yhteinen aika tietysti on kortilla,
mutta mieheni kun on yrittäjä ja itsekin teen vuorotyötä niin meidän
elämä ei ole kahdeksasta-neljään arkea koskaan ollutkaan. Aika paljon
olen siis muutenkin ollut yksin lasten kanssa, raksa-aika ei kamalasti
poikkea normaalista arjestamme. Toki se ero on, että kun mies tekee
päivätöiden lisäksi myös taloa, on hän hurjan väsynyt ja ymmärtäähän
sen.
Toinen kysymys mitä usein meiltä kysytään on, että
koska muuatte? Rehellisesti sanottuna me emme tiedä eikä meillä ole
mitään aikataulua. Muutamme sitten kun talo on valmis ja viimeinenkin
lista paikoillaan. Meillä on kiva vuokra-asunto mukavalla paikalla ja
viihdymme täällä hyvin, se varmasti vaikuttaa paljon siihen, ettei tämä
väliaikaisasuminen tunnu kamalalta. Me teemme talon täysin omalla
porukalla päivätöiden ohessa, eli vähän hitaamminhan tuo edistyy
verrattuna siihen, että raksalla olisi palkattuja työntekijöitä 8 tuntia
päivässä. Miehen lisäksi raksalla on hommissa hänen isänsä ja miehen
veli.
Ehkä sekin, ettei meillä ole mitään deadlinea
talon kanssa on auttanut siihen, ettei kumpikaan ole stressannut
rakentamisesta. Monet varoittelivat, että parisuhde on sitten
rakennusaikana kovilla. No jaa, enpä tiedä kun ei me paljo nähdäkään
niin ei keritä riitelemäänkään 🙂 Ei vaan, meillä on kaikki mennyt
raksalla niin hyvin eikä mitään vastoinkäymisiä ole ollut, että sekin
varmasti vaikutaa paljon. Eilen kyllä huomasin, että yhdet valokatkaisimet oli laitettu väärään paikkaan, tai siis ihan oikeaan
paikkaan kuvien mukaan, mutta itse en vaan ollut tajunnut, että ne tulee
SIIHEN PAIKKAAN. Jotain tämmöisiä pieniä juttuja siis väkisinkin tulee
eteen, että jotain olisi voinut tehdä toisin tai ottaa vielä huomioon.
Onneksi noidenkin paikkaa voi vielä vaihtaa niin hätä ei ole
tämännäköinen.
Yksi kivoimmista ja toimivimmista asioista (ainakin uskoisin niin) on tämä kuvissa näkyvä arkieteinen. Meillä on siis kaksi ulko-ovea ja ensimmäisestä ovesta kuljetaan me sitten sisälle ja tuohon väliin tulee liukuoven taakse jäävä vaatehuone mihin saa kaikki ulkovaatteet, asusteet ja kengät jemmaan. Vieraat kulkevat sitten siitä pääovesta ja siihen oven viereen ajattelin myös laittaa jonkun pienen naulakon heidän takeilleen. Näin ehkä itse eteinen pysyy siistinä eikä vallitse sellainen sekasorto kuin mitä esimerkiksi meillä täällä nykyisessä kodissa on.
Raksalla on nyt asennettu näitä Jeld-Wenin* liukuovirunkoja (kaupallinen yhteistyö), mitä meillä tulee kolmeen paikkaan. Tähän Eevin vaatehuoneeseen, sitten siihen arkieteiseen ja yksi tulee meidän makuuhuoneen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen (kuva alla). Meille tulee tällaiset seinän sisään menevät liukuovet, jolloin ovi ei vie hyllytilaa sitten vaatehuoneesta. Valitsimme oviksi nämä Steady slide ovet ja väri tulee olemaan mattamusta. Näitä saa muutes ihan minkä värisenä itse haluaa! Rungot tulivat jo nyt, mutta ovilevyissä menee vielä jokunen viikko.
Tuossa yllä kuvaa meidän vanhempien makkarin yhteyteen tulevasta vaatehuoneesta.Ihanaa kun on runsaasti tilaa tuolla ja kaikille tavaroille sitten oma paikkansa. Tänne hankimme varmaankin ikeasta vaatehuoneen rungot, niissä kun saa tehtyä kivoja kokonaisuuksia ja ovat mielestäni nättejäkin.
Loppuun vielä kuva meidän takasta, mikä on vielä tosin kasaamatta ja suoraan paketista esiin kaivettuna. Meille tulee siis tämä Conturan 596 Style malli mattamustana. Takan tilasimme lähimmältä Contura jälleenmyyjältä, Seinäjokiselta Tulituote Oy:lta*. Tämän mustan version saikin onneksi tosi nopealla aikataululla, mutta valkoinen versio on ollut sen verran suosittu, että sitä olisi joutunut odottelemaan muutaman kuukauden. Lisävarusteena tilasimme myös pyörivän jalustan, millä takkaa voi kääntää eri suuntiin. Tästä kaunokaisesta lisää sitten joskus kun se on asennettuna paikoillaan.
Huh, nyt olisi enää kaksi työvuoroa ja sitten pitkä joululoma! Saas nähdä ehdinkö tänne blogin puolelle päivittelemään vielä ennen joulua, mutta mikäli en, niin haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaan joulua ja kiva kun käytte täällä lukemassa juttujani.
*Kaupallinen yhteistyö JELD-WENin kanssa. Saatu blogin kautta alennusta tuotteista.
*Kaupallinen yhteistyö Tulituote Oy:n kanssa. Saatu blogin kautta alennusta tuotteista.
 • Hanna /Hannas Home
  19.12.2016 at 20:09

  Rakentaminen lasten kanssa tai ylipäänsä päivätöiden ohella on kyllä välillä haastavaa, mutta oikea asenne kantaa pitkälle. Oikein ihanaa joulun aikaa sinne ja tsemppiä projektiin. 😊

 • Idis & Interiööri
  17.1.2017 at 09:33

  Voi ei….talokuume senkun pahenee kun tulee lukemaan rakennuspostauksia 😀 Ilmeisesti aika on kullannut muistot kun kuume on iskenyt. Olihan se hurjaa rakentaa omin käsin hartiapankkina töiden, kolmen lapsen ja miehen reissutyön ohessa. Ekasta puolesta vuodesta muuton jälkeen on vain hyvin hämäriä muistikuvia. Mutta valmista tuli 🙂

  Tsemppiä sinne projektiin <3

 • Isabel Bent
  17.1.2017 at 09:59

  Very informative article which is about the liukuovet and i must bookmark it, keep posting interesting articles.
  liukuovet

Lue lisää