MAKUUHUONEEN SUUNNITELMIA

Olen tässä pari päivää googletellut sänkyjä ja tarkoitus olisi tällä viikolla mennä testailemaan muutamia vaihtoehtoja Vepsäläiselle. Siellä on nyt meneillään desig sale ja etenkin sängyissä on aika hyvätkin alennukset.

Ajattelin sitten tässä samalla kertoa vähän makuuhuoneen sisustussuunnitelmista. Meille tulee lähes koko taloon tammiparketti ja tuo kuvassa näkyvä Timberwisen herringbone on ollut alusta saakka oma suosikkini, mutta saattaapi olla, että budjettisyistä emme siihen kuitenkaan päädy vaan saman valmistajan lankkuparkettiin. Parkettia täytyy laittaa 130 neliötä ja lattian hinnaksi tulee kyllä aika hurja summa! Kuitenkin tuossa herringbone mallin kuvassa väri on lähimpänä sitä mallipalaa jonka olemme valinneet väriksi niin valitsin sen tähän kuvaksi. Suosikkimme on siis classic lankkuparketti värissä nordic harjattuna ja öljyvahattuna.

Makuuhuoneen seinään/seiniin olen ajatellut jotain normaalista sisustustyylistäni poikkeavaa väriä. Ehkäpä oikein tummanvihreä tai yönsininen. Kuvissa tikkurilan maalisävyjä (kuva täältä).

Meidän makuuhuoneessa on aika reilusti tilaa ja sinne sopisi hyvin jokin lipasto tai avohylly esimerkiksi kuvan lundian classic hylly.

Sängynpuoleisella seinällä meillä on myös pieni ikkuna, mikä vie vähän tilaa sängyltä ja siksi yöpöytien haluaisinkin olla mahdollisimman kevyen näköiset, ettei koko seinä mene ihan tukkoon. Olin jo aikaisemmin miettinyt noita kuvan By Lassenin frame laatikoita tammenvärisenä, mutta täytyy vielä mittailla kuinka ne tilaan sopisivat. Haluaisin ne suoraan seinään kiinnitettynä, jolloin kokonaisuus säilyy ilmavana. Meillä ei nytkään yöpöydissä sisällä säilytetä mitään, joten tuossa toimisi jokin pieni hyllykin vaan.

Tilaan mahtuisi hyllyn viereen myös jokin nojatuoli, mikä todennäköisesti toimisi epämääräisenä vaatteiden säilytyspaikkana tai päiväpeitonpitopaikkana. Ehkä olisi parempi olla laittamatta sitä ollenkaan, niin tulisi pedattua se sänkykin. Jokatapauksessa tuo meidän diamond chair varmasti sopisi nurkkaan hyvin!

Ostoslistalla on myös kokovartalopeili ja sille tila löytyisi meidän makkarista. Nuo puunväriset ovat kauniita, mutta toisaalta olisi hauska vetää tuossa överiksi ja hankkia iso krumeluurinen kullanvärinen katseenvangitsija.

Sänkyyn haluamme panostaa ja tosiaan nyt olemme katselleet silläsilmällä Jensenin ja Tempurin sänkyjä, joita mennään testailemaan tällä viikolla. Mielelläni kuulisin teidänkin kokemuksia niistä, oletteko olleet tyytyväisiä?

tuotekuvat: Timberwise, Lundia, byLassen, Knoll, Jensen, Skagerak
 • Idis & Interiööri
  17.1.2017 at 09:19

  Kaunis kollaasi, nyt vaan päättämään. Se ei olekaan aina se helpoin osuus… Me maalasimme viime vuonna koko makkarin tummanharmaaksi ja olen tykännyt hurjasti. Haastetta aiheuttaa ainoastaan vaikea kuvattavuus! Mutta pesämäiset unet siellä ainakin saa.

  Bongailin blogisi tuolta yhdestä terapiasta…ja jäin 🙂 Terkkuja pohjoisesta ! terkuin Tanja

 • Anonyymi
  17.1.2017 at 13:39

  Moi! Meillä on ollut tempurin patja nyt käytössä 8 vuotta. Ostettiin se Vepsäläisestä 2009. Meillä on Ikeasta ostettu runkopatjat 2 kpl vierekkäin korkeilla jaloilla ja näiden patjojen päälle ostettiin 180 cm leveä Tempurin kapea patja… se on siis noin 8 cm paksu. Ja täytyy sanoa että on ollut ihana! Tämä systeemi on ollut tosi hyvä ja eikä aiota luopua vielä vuosiin. Meidän mies painaa noin 100 kg eikä ole hänen kohdaltaankaan mennyt sänky miksikään näiden 8 vuoden aikana 🙂 Silloin tuo patja 180 cm leveänä maksoi pikkuisen yli 1000 eur. Myös meidän mäyräkoira nukkuu jalkopäässä ja lepuuttaa selkää Tempurilla joka yö 🙂 Ei ole hänelläkään ollut selkävaivoja!

  Tempurin M-kokoisesta tyynystä huomaan, ettei se ole tarpeeksi korkea minulle, (tai on käytössä pehmentynyt ja valahtaa alas kun käyttää sitä) vaikka koko on minulle myyjän mukaan hyvä. Siihen olen ollut vähän pettynyt.
  t.Päivi Peltola

 • Anonyymi
  17.1.2017 at 13:41

  Hei taas… kommentti vielä tohon "päiväpeiton pitopaikkaan" hah!! Joo tommoset pitopaikat meillä ainakin tursuaa aina täynnä vaatetta yms… Turha satsata siihen siis 🙂 t. Päivi

Lue lisää