FARROW&BALL MAALIT

Raksalla olemme saaneet jo paljon valmiita pintoja aikaiseksi ja ajattelin vähän kirjoitella noista Farrow&ball maaleista, joilla maalasimme muutaman huoneen seiniä.

Farrow&Ball maalit tulivat meille Atmosfera.fi liikkeen kautta. Osan maaleista saimme blogiyhteistyön kautta ja osan ostimme itse. Atmosferasta tilasin ensin Farrow&Ball sävykartan ja hetken tuumailin oikeita sävyjä. Merkin maalit ovat tosi suosittuja Englannissa ja sävyistä löytyikin paljon kuvia maalisävyn nimillä esimerkiksi instasta ja googlesta.

Kyselin vähän Atmosferasta vielä vinkkiä millaista maalia minun kannattaisi valita ja päädyin tuohon modern emulsion versioon, mikä on himmeä, mutta kestää silti pyyhkimistä. Valikoimissa on myös esimerkiksi täyshimmeä estate emulsion, mistä tulee puuterimainen pinta, mutta se ei kestä pyyhkimistä. Maalilaatuja on useita eri tarkoituksiin; valikoimista löytyy niin seinä-, kaluste-, lattia- kuin ulkomaalejakin.

Atmosferasta löytyi suosituimpia sävyjä heti valmiina varastosta, mutta heidän kauttaan saa tilattua ihan kaikkia sävyjä ja tilaustuotteet tulivat meille sitten postitse noin parissa viikossa. Atmosferan kautta voi tiedustella myös muita jälleenmyyjiä Suomessa. Farrow&Ball maalit ovat todella pigmenttisiä ja niillä oli helppo maalata. Farrow & Ball käyttää maaleissa pääasiassa luonnonpigmenttejä ja maalit ovat turvallisia käyttää sillä niistä ei haidu haitallisia yhdisteitä hengitysilmaan.

Mihin sävyihin sitten päädyimme? Halusin kotiimme pehmeämpiä ja ehkä vähän lämpöisempiä sävyjä mustien ikkunoiden ja väliovien vastakohdaksi. Yhden huoneen kaksi seinää maalasin tuolla elephant´s breath sävyllä, mikä näkyy yllä ja tuossa alempana. Nämä vaihtavat kauniisti sävyä valon mukaan. Väri on tuollainen taupe ja tuo minusta kivasti lämpöä tilaan. Tänne tilaan on tulossa meidän nykyinen mustavalkoinen sohva, joten halusin ettei ilme ole liian graafinen ja kolkko.

Meidän makuuhuoneeseen on tulossa se tumma kukkatapetti ja pähkäilin aika kauan maalaanko kaksi seinää vaalealla kukista poimitulla sävyllä vai sitten ihan tummalla sävyllä. Päädyin lopulta tähän off black sävyyn, mikä on käytännössä todella tummanharmaa ja ei ihan niin jyrkkä sävy kuin kokonaan musta. Tapetti odottaa vielä laatikossaan, mutta uskon, että makkarista tulee kyllä tosi kiva ja vähän erilainen huone kuin muut kotimme huoneet.

Olohuoneen korkean seinän maalasin sävyllä cornforth white. Tämä on tuollainen vaaleanharmaa, ehkä enemmän lämpöiseen taittava sävy. Tämäkin vaihtuu tosi paljon valon mukaan. Harmaan maalin valinta on kyllä aika vaikeaa ja farrow&ballin valikoimista löytyi niistäkin tosi monta kaunista sävyä. Olen kyllä tosi tyytyväinen kaikkiin valitsemiini väreihin, vähän kyllä jännitti miltä seinät näytävät sitten valmiina kun kuvissa värit voivat vähän vääristyä.

Mitäs tykkäätte valitsemistani sävyistä? Onko farrow&ball maalit teille ennestään tuttuja?

 • lilli
  21.4.2017 at 07:03

  Maalit eivät ole tuttuja entuudestaan, mutta pitääkin tutustua tarkemmin, kun hetken päästä maalaushommia riittää!

  • Sini
   24.4.2017 at 19:19

   Suosittelen näitä lämpimästi!

 • Katie
  24.4.2017 at 18:13

  Haha, todellakin ovat suosittuja täällä Englannissa nuo Farrow & Ballin maalit, ja jopa niin, että ihmiset (no, vähän tavista fiinimmät tai ainakin sellaisena itseään pitävät) saattavat kommentoida värejä ihan Farrow & Ball speakina: "Oh I got a dress that's quite Rectory Red, and I'm going to wear it with shoes that are rather Down Pipe." Kyllä keskiluokkaisen tyypin pitää tietää, mitä ne tarkoittaa. 😉

  • Sini
   24.4.2017 at 19:20

   Hahaa, eikä!! Katsoinkin kun googlasin sävyjä, että englantilaisista kodeista oli monet kuvat. Etenkin keittiönkaappeja oli näillä paljon maalattu!

 • Salka
  3.2.2018 at 21:57

  Saako kysyä, mikä sai teidät päätymään tämän firman maaleihin, esim. Tikkurilan tai Teknoksen sijaan? 🙂 Meillä on maalausprojekti tulossa uuteen kotiin ja maalit ovatkin pohdinnan alla!

  • Sini
   3.2.2018 at 22:13

   Heippa!! Ensimmäisenä varmaankin ihastuin heidän sävyihin. Ne ovat aika uniikkeja ja jotenkin niissä on monissa sellainen oma jujunsa, pieni vivahde mitä ei muilla ole. Innostuin sitten googlettelemaan maaleja ja löysin niistä hurjasti hyviä käyttökokemuksia (Englannissa varsinkin ovat tosi suosittuja) ja lueskelin myös muutamasta suomalaisesta blogista juttuja, missä olivat paljon kehuja.

   Päätin ensin tilata värikartan atmosferasta ja sitten googlella etsin kuvia noista eri sävyistä. Itse ainakin huomasin, että pigmentti oli juuri se asia, missä huomasin isoimman eron muihin maaleihin. Pigmentti on todella hyvä ja maalaaminen oli helppoa. On meillä kyllä tikkurilankin maaleja enkä niistäkään mitään moitittavaa keksi. Kuitenkin f&b vei minun mielestä voiton ja varmasti jatkossakin maalaan heidän maaleillaan kun tarvetta joskus tulee.

   Tsemppiä maalipohdintaan! Muistan, että sävyjen miettiminen oli kyllä haastavaa hommaa ja useita tunteja netissä itsekin selailin ja vertailin sävyjä.

 • Salka
  3.2.2018 at 23:09

  Kiitos supernopeasta vastauksesta ^_^ Mulla on haaveissa tietty, sellainen ihana sini-vihertävä, hyvin vintagehenkinen sävy olohuoneeseen ja en ole sitä vielä ainakaan Tikkurilasta osannut bongata. Voi olla, että sävy onkin ihan vaan mun pään sisällä ^_^ Joten taidan tilata värikartan tuolta atmosferasta, sittenhän saa vertailupintaa 🙂

 • Nipa
  5.4.2022 at 17:39

  Heippa! Miten teillä on kestänyt tuo off blackin pinta? Kun toisella nettisivulla kommentoitiin, että maalipinta ei kestä kosketusta ja puolen vuoden välein pitäisi maalia korjailla. Ei kiinnosta semmoiseen ikuiseen maalausurakkaan lähteä :/ Mutta aivan ihania sävyjä on heidän värikartassaan 😀

Lue lisää