KAUNIS JA KÄTEVÄ TUULETUSTELINE

 Yhteistyössä duster.fi

Omakotitaloasujat joutuvat rakentamisen jälkeen tekemään vielä aika monia kotiin liittyviä hankintoja ja olen huomannut, että raksan loppuaikana ja muuton koitettua tulee usein se fiilis ”äkkiä nyt vaan joku siihen” eikä sitä enää niin jaksa ehkä googletella ja vertailla kaikkea.

Pakollisia hankintoja on mm. talonnumero ja postilaatikko ja niitäkin on kuulkaas nykyään vaikka minkälaisia! Tilasin meidän mustan numeron muutes Hannah Hoijarilta, sieltä saa vaikka minkä kokoisena ja erilaisilla fonteilla! Postilaatikossa päädyimme tähän valkoiseen Stalan laatikkoon, naapurin kanssa hommasimme samanlaiset. Sitten pitää hommata roska-astia (meillä nyt kamala kirkkaansininen jonka mies kaivoi jostain väliaikaisesti) ja vaikka mitä muuta!

Ei niin pakollisia, mutta erittäin tarpeellisia hankintojakin on paljon. Yksi niistä on tuuletusteline. En voisi kyllä elää ilman mattotelinettä! Yhteistyön kautta saimmekin meille aivan huippukivan ja kauniin mattotelineen ja tässäpä siitä ensitunnelmia.

Duster on täysin kotimainen keksintö ja kaikki sen osatkin valmistetaan Suomessa. Dusterin idea lähti siitä kun idean isä Mika mietti talvella lumia telineestään pyykiessä, että miksei tuuletusteline voisi olla seinässä kiinni, jolloin se olisi lähellä ja säältäkin suojassa. Siitä alkoi sitten tuotteen kehitys ja lopulta syntyi duster, ainutlaatuinen tuuletusteline.

Dusterissa on monia hyviä puolia mm. se, ettei se se vie juurikaan tilaa ja sen voi asentaa vaikkapa terassillekin. Lisäksi seinäasennus mahdollistaa sen, että telineen saa säältä suojaan esimerkiksi katokseen. Dusterissa on teleskooppiset tuuletusvarret, joiden pituutta voi säätää. Varsien asentoa voi myös säädellä, joten useamman maton tuulettaminen ja tamppaus on helppoa. Tässä voi tuulettaa, mutta myös kuivattaa ja lisäksi XL mallista löytyy tuo kätevä alaslaskettava aputaso, missä voi tuulettaa kätevästi esimerkiksi tyynyjä.

Tuotteen ulkonäköön on kiinnitetty myös hyvin huomiota ja duster on mielestäni kaunis tuuletustelineeksi ja sulautuu hyvin talon seinään. Valittavana on kaksi eri värivaihtoehtoa, harmaa tai valkoinen. Me asensimme dusterin tuohon arkieteisen oven lähellä olevalle seinälle. Näin mattojen kuljettaminen ulos on kätevää ja seinälle ei pienen lipan takia ihan suoraan sadekaan pääse.

Duster saapui kompaktin kokoisessa paketissa, mikä mahtui hyvin henkilöauton takakonttiin. Asennus oli nopeaa ja helppoa ja siihen tarvitaan oikeastaan vain porakone.

Sitten kun teline ei ole käytössä voi tuon aputason nostaa kätevästi ylös ja se ei ole tiellä mikäli telineen sijoittaa kulkureitille tai ahtaampaan tilaan. Dusterista on saatavilla myös vähän pienempi malli missä ei ole tuota aputasoa.

Olenkin ehtinyt jo kovasti kaipaamaan mattotelinettä tässä muutaman viikon aikana mitä olemme täällä asuneet. Nyt kun saimme dusterin paikoilleen pääsen testailemaan tätä oikein kunnolla ja palaan vielä myöhmmin syksyllä käyttökokemusten tiimoilta asiaan! Mikäli kiinnostuit kotimaisesta dusterista, kurkkaa täältä lisää tietoa.

 • Sar P
  21.7.2017 at 17:45

  Vaikuttaa kätevältä ja kauniilta.

 • Anonyymi
  21.7.2017 at 20:21

  Viime kesän Asuntomessuilla tämä oli näyttävästi esillä ja olisin ostanutkin mutta 599€ hinta on kyllä kohtuuton. Harmi sillä hyvä idea jää hinnoittelun vuoksi kyllä vain marginaalisen joukon hankinnaksi. Kaija

 • Milla – Sukhimatot
  22.7.2017 at 06:45

  Kätevän oloinen, ja hyvin "piiloutuu" seinään. Itsellä alkoi mielikuvitus laukata postilaatikoiden suhteen, en varmasti osaisi valita 😀 .

 • Kotiprojekti
  23.7.2017 at 17:38

  Eipä tule kaikkea tuota tässä vaiheessa projektia edes ajateltua. Täytyykin olla ajoissa liikkeellä ja tehdä hankintoja jo matkan varrella.

  Teline on kyllä kaunis ja kätevän oloinen!

 • Anonyymi
  25.7.2017 at 05:22

  Olen samaa mieltä, että hyvä suomalainen idea kaatuu hinnoitteluun. Oikea hinta olisi noin 100 €, jotta tätä ostettaisiin.

  • Anonyymi
   6.10.2017 at 05:31

   Onhan kaikkia tuotteita eri laatuisina ja hintaisina. Minäkin toivon että uuden Mersun saisi kymppi tonnilla. Eihän satasella nyt oikeasti saa laatua juuri missään lajissa.

 • Anonyymi
  9.8.2017 at 19:51

  Tuli mieleen asian vierestä kuvia katsellessani, että etteihän vain teline tullut liian matalalle asennettua kun patolevyäkin on näkyvissä vielä noin paljon? Pihatyöt kun saa valmiiksi niin maa nousee vielä hyvän verran..

  • Sini
   10.8.2017 at 06:38

   Teline pitää irroittaa vielä maalauksen ajaksi muutenkin ja pihatyöt meillä varmaan jää ensi vuoteen eli laitoimme nyt sellaiselle korkeudelle mitä on hyvä käyttää tällä hetkellä. Olen itse aika lyhyt niin kovin korkealle ei voinut laittaa.

 • Anonyymi
  21.9.2017 at 13:55

  Minkä mittaiset matot tuohon mahtuu ?? 🙂

  • Anonyymi
   4.10.2017 at 13:42

   Dusterin sivulla näyttäisi mitat olevan 160 cm varen pituus. Meneehän tuohon leveämpikin kun yli laittaa.

  • Sini
   4.10.2017 at 14:49

   Voi, minulta unohtunut vastata tähän kokonaan. Tosiaan meillä on ollutkin vaan max 160 leveitä mattoja ja ne menee hyvin. Nyt ostimme ison 2x3m kokoisen maton, mutta en ole vielä ennättänyt sitä tampata kertaakaan. Ei varmasti tosiaan haittaa, vaikka matto menee vähän ylikin tuosta.

Lue lisää