MEIDÄN KODIN VERHOT (KOKEMUKSIA SCREEN VERHOISTA)

 Yhteistyössä Verholine

Kotiamme suunnitellessa oli haaveena isot ikkunat olohuoneeseen ja sen vuoksi jouduimme miettimään verhoratkaisujakin jo suunnitteluvaiheessa. Nykyään on perinteisten verhojen lisäksi jos jonkinmoisia ratkaisuja ja nettiä selatessa oli pää ihan pyörällä erilaisista vaihtoehdoista. Viime vuosina screen-verhot ovat nostaneet suosiotaan ja niitä asennetaan niin sisä-, kuin ulkopuolellekin taloa. Etenkin ulkomailla näkee paljon talon ulkopuolelle asennettuja verhoja, ne blokkaavat kyllä auringon hyvin ja pitävät kodin myös viileämpänä kuumana kesäpäivänä.

Me päädyimme kodissamme screen-kaihtimiin, koska halusimme, että ikkunoista näkyisi myös maisema. Makuuhuoneisiin laitoimme pimentävät rullaverhot. Tässä vähän kuvia ja kokemuksia meidän verhoista, jotka tilasimme Verholinen kautta.

Olohuoneeseen asennettiin isot, koko seinän kokoiset screen-verhot, jotka toimivat kauko-ohjauksella. Tämä piti ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa, sillä verhot tarvitsevat pistorasiat ja ne piti olla merkittynä jo elementtikuviin, koska ovat ulkoseinällä. Verholinesta kävi meillä edustaja paikanpäällä tekemässä tarvittavat mittaukset ja samalla katsoimme mallipaloista haluamamme värin. Noissa screen-verhoissa on monia eri värivaihtoehtoja ja myös kankaissa on eri tiheyksiä. Päädyimme lopulta valkoisiin verhoihin ja verhojen ollessa alhaalla on okkarissa ihan eri tunnelma, koska mustat ikkunankarmit eivät niin pomppaa esiin.

Mittausten jälkeen verhojen valmistuksessa meni jokunen viikko. Sitten raksalle saapuikin asennustiimi verhoja asentamaan ja pääsimme testailemaan näitä jo ennen muuttoa. Olohuoneen korkeille verhoille asennettiin myös aurinkokello, ja verhot laskevat itsestään alas kun aurinko alkaa paistamaan noihin ikkunoihin. Tämä on kätevä silloin kun ei esimerkiksi ole itse kotona ja haluaa, että koti pysyy viileämpänä. Olohuoneeseen asennettiin kolme eri verhoa, joita kaikkia pystyy ohjaamaan kaukosäätimellä yhdessä tai erikseen. Verhot saa myös pysäytettyä mihin kohtaan tahansa.

Kuvissa näkyy myös muutes meidän uusi ruokapöytä, jonka tilasimme mittojen mukaan ystävältämme. Saimme sen tuossa muutama päivä sitten ja voi miten kaunis se onkaan! Pöytä on tehty kokonaan vanerista ja ikilevystä ja on todella helppo pitää puhtaana!

Olohuoneen toisella puolella on meillä tv-tila, mihin asenettiin videotykki. Se vuoksi tähän tilaan otettiin pimentävä rullaverho. Eilen testailimme ekaa kertaa leffatilaa ja hyvin kyllä pystyi katsomaan, vaikka aika valoisaa illalla vielä olikin!

Makuuhuoneita ja tuota tv-tilaa lukuunottamatta kaikissa muissa tiloissa on meilä nämä screen-verhot. Näissä normaalikorkuisissa ikkunoissa verhot ovat käsikäyttöiset ja niitä ohjataan noilla metallisilla naruilla.

Muut verhot ovat kaikki valkoisia, mutta meidän makuuhuoneeseen valitsimme mustat pimentävät rullaverhot. Kuvaaminen oli vähän haastavaa, sillä nämä kyllä pimentävät täysin koko huoneen. Lisäksi kun seinät ovat tummat, on huone todella pimeä päivälläkin.

Olemme olleet kyllä tosi tyytyväisiä verhovalintoihimme ja mieluusti suosittelen Verholinen palveluja muillekin. Heiltä saa paljon muutakin kuin screen-verhoja ja rullaverhoja esim. markiiseja, pergoloita ja purjekatoksia. Käykäähän kurkkaamassa heidän sivuiltaan täältä.

 • Mari Erkkilä
  19.7.2017 at 13:16

  Ihana keittiön pöytä, mistä se on?

  • Sini
   19.7.2017 at 19:57

   Meidän ystävä teki sen meille vanerista!

 • mimmi
  23.10.2017 at 14:56

  Hei, näkyykö ulkoa sisälle pimeällä jos olohuoneen verhot ovat alhaalla?

  • Sini
   23.10.2017 at 15:34

   Juu kyllä siitä jonkin verran näkyy. Ei mitenkään selkeästi, mutta hahmot yms erottuu

 • Anonyymi
  14.3.2018 at 13:12

  Hei, meillä on mietinnässä screen-verhot olohuoneen isoihin ikkunoihin. Muistatko mitä tiheyttä nuo teidän omat ovat? Kiitos sinulle. Teillä on todella kaunis koti! 🙂

  • Sini
   14.3.2018 at 13:33

   Moi! En valitettavasti ihan tarkasti muista, mutta muistaakseni nämä oli sieltä aika tiheästä päästä.

 • Anonyymi
  13.3.2019 at 10:31

  Hei, muistatko yhtään paljonko tuli verhot suunnilleen maksamaan tuolla kauko-ohjauksella?

Lue lisää