TAKKA KESKELLÄ TALOA, PARKETTIVALINTA JA MUUTAMA HUONEKALUHANKINTA

 Yhteistyössä Seinäjoen tulituote ja Timberwise ja Connox.com

Uutta kotia suunnitellessamme halusimme takan keskeiselle paikalle. Alunperin suunnitelmissa oli, että ruokailutilan ja olohuoneen väliin tulisi iso takka tilanjakajaksi. Kuitenkin rakennusvaiheessa mittailimme ja mietimme, että iso takka veisi tuosta keskeltä aika paljon tilaa ja samalla estäisi näkymän olohuoneen puolelle. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö, joten lämmityksenkään takia emme isoa takkaa tarvitsisi. Lisäksi iso takka olisi tullut maksamaan puolet enemmän kuin tuollainen pienempi. Päädyimme lopulta siihen, että keskelle tilaa laitettaisiin siro pyöreä malli ja aikani googleteltuani vaihtoehtoja tykästyin eniten tähän Conturan 596 style malliin mustana.

Meidän keittiöstä on kovasti kyselty myös kuvia, mutta kun se on vähän keskeneräinen en ole sitä sen enempää vielä esitellyt. Tässä kuitenkin näkyy keittiö, ruokailutila ja olohuone samassa kuvassa. Keittiöstä tosiaan puuttuu vielä takaseinältä hyllyt ja valaisimet ja muutama muu pikkujuttu. Samoin nuo saarekkeen ja ruokailutilan valaisimet pitäisi vielä laskea sopivalle korkeudelle. Jotenkin tässä vaiheessa alkaa vähän turnausväsymys iskeä ja mietin aina, että huomenna sitten….

Takkaan saa lisävarusteena valittua vaikka mitä ja valitsimme siihen tuon pyörivän jalustan. Sen vuoksi suojametalli piti olla myös pyöreä. Piippu ja katolle tulevat osat tulivat meille myös Seinäjoen tulituotteen kautta ja lähetin heille vain talomme mittakuvat ja he laskivat piipun pituuden ja muut jutut kuntoon. Takan asennuksen teimme itse ja se oli kyllä kuulemma ihan helppo asentaa. Vielä emme ole takassa puita polttaneet, mutta syksymmällä sitten varmasti korkataan!

Takassa parasta on, että se näkyy joka tilaan. Kääntyvän jalustan ansiosta takkaa voi sitten pyörittää siihen suuntaan missä kulloinkin oleskelee ja nauttia näkymistä. Takkaa on saatavilla myös valkoisena, mutta jotenkin tämä musta sopi mielestäni paremmin noiden meidän ikkunoiden ja väliovien kanssa yhteen.

Meidän lattiasta on kyselty instan kautta paljon ja tosiaan valitsimme lopulta Timberwisen tammiparketin. Tarkemmat speksit ovat tammi classic nordic 15x185x2180 harjattu öljyvahattu. Lattia on todella lämmin ja ihana jalalle ja sitä on monet meillä vierailleet ihastelleetkin. Alunperin mietinnässä oli saman sävyn kalanruotoparketti, mutta budjettisyistä lopulta päädyimme tähän tavalliseen. Se kalanruoto on kyllä ihana ja ihastelen sitä aina muiden kuvissa. Nyt kun kuitenkin lattia on asennettu ja suurin osa tavaroistakin paikoillaan pidän tätä meidän valintaa oikein passelina. Ilmeeltään ihanan selkeä, joskin varmastikin kalanruotomallikin olisi ollut tosi kaunis. En kuitenkaan koe, että olisimme huonomman valinneet vaan olen tähän todella rakastunut.

Tässä parketissa näkyy ihanasti puunkuviot ja väri on eläväinen ja sopii hyvin yhteen meidän jo hankittujen huonekalujen kanssa. Tammiparketti tuo myös ihanasti lämpöä sisustukseen, muuten kun ilme olisi täällä ehkä liiankin kolkko ja graafinen.

Uuteen kotiin jouduimme hankkimaan myös joitain uusia huonekaluja. Meidän sohvat ovat myös saaneet paljon kyselyjä ja tosiaan tilasimme Vepsäläiseltä kaksi Adean band slim mallin sohvaa. Tämä pienempi on kokoa 180 ja siinä verhoiluna on linosa 11003 sävy. Väri on kaunis vaaleanharmaa, joka taittaa ehkä hieman lämpöiseen. Vieressä olevan tilan sohva on pituudeltaan 250 ja siinä sävy linosa 11004, mikä on vähän kylmemmän harmaa.

Päädyin tilaamaan uuteen kotiimme muutamia huonekaluja myös yhdestä luottokaupastani saksalaisesta Connox.com verkkokaupasta. Sieltä tilasin meille tuon muuto compile hyllyn harmaana sekä kaksi wishbone tuolia, joista toinen näkyykin kuvassa. Myös Hay:n tuoli on kyseisestä kaupasta, mutta se onkin ollut meillä jo jonkin aikaa. Kuvassa näkyvä matto on Ferm Livingin villamatto ja sitä saa useammassa koossa esimerkiksi täältä. Tamminen sohvapöytä on Muuton round ja se on ollut meillä jo edellisissä kodeissa. Olen tosi tykästynyt pöytään edelleen ja se on kestänyt hyvänä lapsiperheen kovassakin käytössä!

*sis mainoslinkin
**takasta ja parketista saatu alennusta blogin kautta

 • Essi - St. Black
  6.7.2017 at 10:35

  Ihana tuo takka, täydet pisteet täältä! Ja tuo pyörintä-mekanismi on kyllä loistava keksintö 🙂

  • Sini
   10.7.2017 at 17:36

   Takka on kyllä tosi kiva!

 • Eikku
  7.7.2017 at 15:28

  Todella IHANA ja tyylikäs koti…tykkään. Ihanasti olette laittaneet ja kokonaisuus yhtenäinen.

  • Sini
   11.7.2017 at 13:43

   Kiitos!

 • Anonyymi
  10.7.2017 at 17:17

  Minkä kokoinen tuo sohvapöytä on? Suurin koko? 🙂 ihana koti , puuta ja marmoria <3

  • Sini
   10.7.2017 at 17:36

   Kiitos! En ole ihan varma montako kokoa noita on, mutta halkaisija on tuossa n 72cm

 • Tea
  1.10.2019 at 08:53

  Olen ihastunut samaan Nordic-sävyn parkettiin, olipa kiva että löysin sitä kautta blogisi ja pääsin sitä fiilistelemään. Laatu mietityttää. Onko parketti kestänyt arkeanne? Onko tullut paljon jälkiä ja onko joutunut paikkailemaan? Haluaisin lakkapinnan, mutta parkettimalleissa pinta tuntuu jotenkinnpehmeältä ja helpommin naarmuuntuvammalta kuin monissa muissa parketeissa. Öljypinta pikkulapsiperheessä epäilyttää, kun en mikään lattian puunaaja ja paikkaaja luonteeltani ole 🙂

  • Sini
   2.10.2019 at 20:17

   Moikka! Olen ollut tosi tyytyväinen tuohon vahattuun pintaan. Meillä on ihan muutamassa kohtaa pieniä koloja, lastenhuoneessa jostain metalliautoista tms tullut kun on tippuneet korkealta. Materiaali on kyllä aika pehmeä ja ruokailutilan lattiaan tuli yksistä tuolista painaumat ennen kuin hommasin sellaiset huopapallot jalkoihin. Muuten ei kyllä mitään kulumaa ole ja valitsisin varmaan edelleenkin tämän saman materiaalin jos nyt tekisimme. Se on kyllä niin kaunis isona pintama ja mielettömän mukava jalan alla!

   Mitään käsittelyä ei ole vaatinut tässä parin vuoden aikana, oma pesuaine on öljyvahatuille puupinnoille.

Lue lisää