ESKARILAISEN HUONE

 *Yhteistyössä Tikkurila

Jokunen aika kirjoittelin meidän Eevin huoneesta ja sen maalisävyistä ja nyt olisi aika kurkistaa Aatunkin huoneeseen. Meillä kumpikin lapsi sai itse päättää oman huoneensa ”sävymaailman” ja siinä missä Eevi toivoi hempeämpää pastellihuonetta halusi Aatu vihreän huoneen. Ihan vapaita käsiä en kuitenkaan tuolle meidän 6-vuotiaalle antanut, mutta vihreää laitettiin ja sitten muutamaa muutakin sävyä.

Lapsille on tosi tärkeää saada itse vaikuttaa huoneen sisustukseen ja mielestäni heitä on tärkeä myös kuunnella. Mielestäni kuitenkin monesti arvostellaankin turhan kärkkäästi siitä jos huone ei ole ”tarpeeksi lapsellinen” ja kuorrutettu sateenkaaren kaikilla sävyillä. Myös kompromisseja voi tehdä ja antaa lapsen valita mieluisa väri, mutta aikuinen voi myös päättää jotain. Varsinkin kun kyse on pienemmästä lapsesta. Ei, meillä ei Aatu olisi varmastikaan valinnut sävykartasta juuri näitä sävyjä, mutta hän ei myöskään juuri välittänyt mitä muuta huoneessa on kun sai haluamaansä vihreää.

Millainen siis tuli meidän eskarilaisen huoneesta? Kurkkaa alta lisää!

Alunperin suunnitelmissa oli maalata huoneen alaosat tuolla Tikkurilan Vuono sävyllä. Kuitenkin kun maalasin pari seinää sillä, kaipasin huoneeseen vielä vähän jotain lisää. Meillä oli purkki nefriitti sävyä ja tein sillä ensin yhden kolmion seinälle. Sitten seinä kaipasi vieläkin mielestäni jotain ja päätin käyttää Eevin huoneesta jääneet maalit hyödyksi ja maalata kaksi kolmiota niillä. Suunnitelmat vaihtuivat aina lennosta, mutta mielestäni lopputuloksesta tuli tosi kiva!

Vuono sävy on tosi kaunis tummanvihreä ja vaihtaa ilmettä valon mukaan. Aatun huoneeseen ei tarvinutkaan hankkia mitään kalusteita sänkyä lukuunottamatta vaan kaikki tavarat on vanhasta kodista tuotuja.

 

Yhdellä seinällä on iso kaapisto, joka kätkee sisäänsä kaikki Aatun vaatteet, legorakennelmat, lautapelit ja meidän toppavaatteet. Alla olevissa laatikoissa on kätevä säilyttää leluja, niissä on nyt mm. brio junaradan osat. Koulupöytä saatiin jokin aika sitten paikoilleen, se on tehty meidän vanhasta ruokapöydästä.

Sellainen on meidän eskarilaisen huone. Kurkatkaahan Tikkurilan sivuilta täältä lisää inspiraatiota ja ohjeita kivoihin lastenhuoneen maalauksiin.

*maalit saatu blogin kautta

 • Tuija
  21.8.2017 at 08:32

  Tuontapaista maalausideaa katselin jo aiemmin toisesta blogista. Täytyykin tuo idea myydä meidän neidille.
  Mutta onpahan ihanan iso ja valoisa huone. Ja aivan loistavaa säilytystilaa tuossa kaapissa laatikoineen.

  • Sini
   22.8.2017 at 17:40

   Säilytystilaa on kyllä rutkasti, no eipä sitä koskaan liikaa ole 🙂

 • Sara // housefive
  21.8.2017 at 08:58

  Tosi kivan näköistä! Tykkään tosi paljon seinien sävyistä ja tuo Elloksen iso lattiatyyny on ihana. Harmi vaan ettei he toimita Pohjoismaita pidemmälle.

 • Vilja @ muotoseikka
  22.8.2017 at 07:23

  Kiitos insipiksestä! Minulla on suunnitteilla geometrinen seinämaalaus pojan huoneeseen, ja sain tästä taas lisää itseluottamusta. Pojan huone vain on miniriikkinen, joten pelkään isoa kuviota seinässä. Keräilen vielä vähän rohkeutta.

  • Sini
   22.8.2017 at 17:41

   Kiva, että tästä oli apua! Varmasti pienessäkin huoneessa toimii jos ei käytä kovin tummia sävyjä.

 • Jessica
  23.8.2017 at 06:38

  Tulipa tosi upea lopputulos! Sävyt istuvat just eikä melkein! Mistä muuten on tuo kiva hiekan värinen lattiatyyny/patja? Hauska!

  • Jessica
   24.8.2017 at 08:25

   No löysinkin vastauksen aiemmasta postauksesta. 🙂

  • Sini
   24.8.2017 at 12:00

   Moi! Kiitos! Tyyny on ellokselta!

 • kukkis
  11.9.2017 at 02:45

  Tosi ihana huone!! Värit sopivat hyvin sisustukseen !!
  Mistä nuo batmanit tuossa kaapissa ovat?

  • Sini
   13.9.2017 at 05:18

   Kiitos! Batmanit olen tilannut jo aikoja sitten jostain ulkomailta, en valitettavasti enää muista kauppaa. Etsystä kyllä löytyy myös vastaavia!

 • Anonyymi
  10.5.2018 at 18:54

  Heippa. Onko teillä missään lisä infoa kuinka tuollainen kolmio seinä toteutetaan? Tahtoisin kanssa, kun on niin hieno, mut en tiedä kuinka se kuuluisi mitoittaa ja kuinka saa suorat vinot linjat jne. T. Jenni

  • Sini
   10.5.2018 at 19:16

   Meillä oli apuna laser millä saatiin kulmasta kulmaan suora linja. Varmaan jollain vatupassilla saisi myös kun tekisi useammassa osassa. Laserilla oli helpoa kun linjan sai heti kulmasta kulmaan ja sitten merkkasin linjan kohtaan lyijykynällä viivan.

Lue lisää