KURKISTUS KODINHOITOHUONEESEEN

Jatketaanpa kotikierrosta ja kurkataan tällä kertaa meidän kodinhoitohuoneeseen. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että huone harvemmin on näin siisti ja yleensä tuossa tason päällä odottaa pyykkikasa viikausta ja tangoillakin on aikamoisesti vaatteita kuivumassa. Nyt kuitenkin tasot saatu pyykeistä tyhjksi, joten nappasin samalla muutaman kuvan tänne blogin puolelle.

Kodinhoitohuonettamme on muutes tosi hankala kuvata, sillä tila on aika kapea ja päässä on iso ikkuna. Ikkunaa vasten kuvaaminen ei ole vahvuuksiani, mutta ehkäpä näistä jotain selvää saa. Tässä ekana näkymä kodinhoitohuoneen ovelta. Kiintokalusteina meillä on tuolla samaa Topi-keittiöiden* Lato-sarjaa kuin mitä muuallakin kodissamme. Tänne valitsimme väriksi kauniin harmaan ja tasovalinnassa päädyimme tuollaiseen terästasoon.

Oikealla puolella huonetta meillä on korkeat kaapistot, joiden sisällä on hyllyjä, pyykkikorit sekä siivouskomero. Kodinkoneet laitoimme korotettuina ja niiden alla on vielä vetolaatikot, joista toisessa säilytämme keskuspölynimurin letkua. Säilytystilaa täällä on hyvin eikä ihan joka hyllyllä olekaan vielä tavaraa. Kaapistojen päällä säilytän varatyynyjä ja täkkejä tuollaisissa pusseissa, tuleepahan tuokin tila hyötykäyttöön.

Toisella puolella on sitten matala kaapisto ja jätin lopulta tilauksesta pois kokonaan yläkaapit, sillä pelkäsin, että tilasta tulee liian ahdas. Tason päälle ostimme Ikean keittiöpuolelta metalliset hyllyt, joihin saa ripustettua pyykkejä kuivumaan ja toimivat tarvittaessa myös säilytystasona. Alakaapistoissa meillä on integroitu silitysrauta sekä laatikoita ja sitten noissa isommissa kaapeissa säilytän lasten askartelujuttuja, muovailuvahoja, juhlatarvikkeita yms sälää.

Ikeasta ostimme myös tällaisen metallitangon ja siihen koukut ja tässä säilytämme niitä vaatteita, jotka eivät ole likaisia, mutta eivät puhtaitakaan. Tämä on todettu tosi käteväksi, yleensä kyllä tässä on aika paljon enemmän vaatteita roikkumassa ja on siis kovalla käytöllä meidän arjessa.

Hanaksi valitsimme samanlaisen Tapwellin* hanan kuin mitä meillä on keittiössäkin, mutta vain teräksen värisenä. Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen meidän hanavalintoihimme. 

Tässäpä vielä näkymä toiseen suuntaan. Kodinhoitohuonetta vastapäätä on ovi ulos, joten siitä saa kätevästi vietyä pyykit ulos kuivamaankin. Mikään kovin iso tämä meidän kodinhoitohuone ei ole, mutta sieltä löytyy kaikki tarpeelliset toiminnot. Olen kyllä tapojeni orja ja edelleen raahaan pyykkikasan mukanani olkkariin ja käärin niitä mielummin telkkaria katsellessa kuin tuolla kodinhoitohuoneessa.


*Kiintokalusteista ja hanasta saatu alennusta blogin kautta

 • Tuija
  15.8.2017 at 10:34

  Mitäpä sitä enemmällä tilalla tekee, kasautuu vaan enemmän tavaraa 😀
  Ihanan selkeä kodari. Ja tuollaisen Ikean keittiöhyllyn hankin meidänkin kodariin henkaripyykkiä varten, kiitos ideasta.

  • Sini
   15.8.2017 at 16:19

   Täytyy kyllä sanoa, etten ole enempää tilaa tähän kaivannutkaan. Varsinkin kun on ns. oma huone eli läpikulkua ei ole mistään eikä toimi varaeteisenä tms. Tuo ikean teline on ollut kyllä kätsy, suosittelen!

 • Anonyymi
  15.8.2017 at 10:48

  Vau!

 • Jenni / Keski[piste]
  15.8.2017 at 12:40

  Onpa ihana ja toimivan näköinen kodari! Kyllä tuolla kelpaa pyykätä. 🙂
  Kivaa aurinkoista päivää!

  • Sini
   15.8.2017 at 16:20

   Kiitos ja samoin sinne!

 • Anonyymi
  9.4.2018 at 14:52

  Hei! Mikäköhän tuon seinähyllyn nimi on? Tai pystytkö linkittää mistä tarkalleen tuo löytyy? Juuri tuollaista ollaan kodariin etsitty. Toimivan oloinen kodari teillä.(:
  -Johanna

 • Jimmy Havia
  6.1.2021 at 13:26

  Hei, meille on tulossa myöskin pesukone ja kuivausrumpu korkeiden kaapistojen sekaan, eikä allasta tule viereen vaan juurikin vastapäiseen tasoon ja mietimme miten toteuttaisimme tuloveden hanan sijoittamisen pesukoneelle. Miten teillä on se ratkaistu?

  • Sini
   6.1.2021 at 18:49

   Meillä on hana tuolla kolossa seinässä koneiden yläpuolella.

   Sini

Lue lisää