KOUKUSSA KIRJOIHIN+KOKEILE BOOKBEAT SOVELLUSTA MAKSUTTA!

Lukeminen on yksi niistä asioista, jotka menevät ainakin itsellä vähän kausissa. Voin rehellisesti sanoa, että välillä on ollut vuosia, etten ole lukenut yhtään kirjaa. Sitten kun innostun, ahmin kirjan päivässä. Olen aina tykännyt lukemisesta kyllä, mutta nykyään kun on netflixit sun muut ja aikaa rajallinen määrä, on ollut helpompaa koukuttua ruudun ääreen hyvän sarjan pariin.

Arvaattekin varmaan, että nyt on se ahmimisvaihe menossa. Olen löytänyt kirjat taas uudestaan ja lukenut yhden viikon aikana enemmän kuin moneen vuoteen. Tosi harvoin ostan kirjoja vaan yleensä sitten lainaan kirjastosta. Siinä on tietysti se huonopuoli, että aina ei haluamaansa kirjaa ole saatavilla ja se, että kirjat pitäisi muistaa myös palauttaa ajoissa.

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, olen dekkarityyppiä. Lainasin kirjastosta pari Christian Rönnbackan dekkaria ja jäin kyllä koukkuun. Muita osia ei ollut saatavilla hetkeen, joten sen tiimoilta itseasiassa tutustuin bookbeatiin. Latasin itselleni ilmaisen kokeilujakson ja olen sieltä nyt lukenut pari Rönnbackan kirjaa lisää ja lisäksi alkanut kuunnella Leena Lehtolaisen uusinta kirjaa. Täytyy myöntää, että aluksi e-kirjan lukeminen tuntui oudolta. Onhan siinä fyysisessä kirjassa oma tunnelmansa, mutta äkkiä tuohonkin tottui. Plussaa siitä, että kun ipadilla lukee, ei iltaisin tarvitse erillistä lukuvaloa. Me olemme lähdössä lomamatkalle tässä syksyllä ja ajattelin, että lentokoneessa tämä e-kirjahomma on myös kätevä. Ei tarvitse raahata painavia kirjoja mukanaan käsimatkatavaroissa. Samoin tämmöinen on kätevä jos kulkee esimerkiksi julkisilla paljon, voi matkan aikana lukea tai kuunnella kirjoja.

Jos digitaalisen kirjan lukeminen tuntui oudolta niin kirjan kuuntelu se vasta omistuiselta kuulostikin! Koska Bookbeatissa voi sekä lukea, että kuunnella kirjoja, päätin testata jälkimmäistäkin ominaisuutta. Huomasin, että tuo äänikirja on tosi kätevä yhdessä asiassa, nimittäin lenkkeilyssä! Olen nyt käynyt lenkillä kuulokkeet mukana ja kännykkä taskussa ja kuunnellut tosiaan tuota Lehtolaisen uusinta dekkaria. Siinä tulee lenkille pituutta ihan huomaamatta, sillä hyvä tarina kannustaa pidentämään lenkkiä vielä hieman, että pääsisi kirjassa pidemmälle. En kuitenkaan usko, että osaisin illalla maata sängyssä ja kuunnella kirjaa, tai mistäpä sitä tietää, en ole kokeillut. Kuitenkin esim siivouspuuhissa kirjan kuuntelu on mukavaa ja sellaisen aktiivisen tekemisen kaverina sopii ainakin minulle hyvin. Tosin ehkä sitä pitäisi joskus kokeilla sitä iltasadun kuuntelua itsekin, tulisiko sitä uni silmään paremmin.

Ylläolevista kuvista näkee vähän mitä kaikkea Bookbeatissa on tarjolla. Sieltä löytyy kuitenkin uusimmat kirjat ja aihepiirejä vaikka kuinka! Olen ollut itse kyllä positiivisesti yllättynyt tästä sovelluksesta. Halusin vinkata teillekin, että mikäli tämmöinen ei ole vielä tuttu, voi Bookbeat sovellukseen tutustua maksutta kahden viikon ajan. Rekisteröitymällä ei sitoudu mihinkään määräaikaan vaan tilauksen voi lopettaa sitten koska tahansa. Kokeilujaksoa pääset testaamaan täältä.

Millaisista kirjoista te tykkäätte? Osaisitko suositella jotain mikä kannattaa ehdottomasti lukea?

*sis mainoslinkin

    Lue lisää