TUOLI KAUNOKAISET

Instassa nämä meidän olohuoneen uudet tuolit ovatkin näkyneet jo monessa kuvassa ja siellä kerroinkin, että molemmat on hankittu Mikkelin asuntomessuilta. Tosiaan, asuntomessuilta voi tehdä hyviä löytöjä huonekalujen ja piensisustuksenkin suhteen ja ilmeisesti aika paljon kohteissa näkyvistä huonekaluista meneekin loppupeleissä myyntiin. Aleprosentit tuotteissa mitä itse bongailin olivat varsin hyvät, noin -40% ja -50% alennuksia monissa. Ja kun tosiaan messujen aikana huonekalut eivät kulutuksellekaan altistu, voi sieltä saada ihan uudenveroisia huonekaluja paljon ovh hintoja huokeampaan hintaan.

Millaiset tuolit meille sitten tuli? No tässäpä ne!

Molemmat tuolit ovat olleet haavelistallani jo pidempään. Ihastuin nahkaiseen Adean bonnet tuoliin jo kun ensimmäisen kerran näin sen aikanaan adean instagram kuvissa. Silloin mietin, että tuollainen olisi ihana uuteen kotiin. Kuitenkin sohvia ja muita tilatessa en oikein vielä osannut hahmottaa millainen tila tulisi niiden kanssa olemaan ja mitä kaikkea siihen mahtuisi, joten bonnet jäi vielä mietintämyssyyn odottelemaan. Tämä kaunis konjakinvärinen nahka onkin nyt ihan uusi nahkaversio adealta, kaikista kestävin ja parhain. Sävy on tuollainen kaunis hunajainen, enemmän vaaleanruskea kuin tumma. Virallinen nimi on provence premium ja sävy whisky 53. Nahka se kun käytössä aina vain kaunistuu ja pidän ajan tuomasta patinasta ja rosoisuudesta, tämä tuoli tuo varmasti iloa vuosikausiksi! Adean bonnet oli esillä Piia Kalliomäen sisustamassa Kontio Toive-kohteessa ja tuli meille Vepsäläisen kautta. Se kulkeutui kätevästi Mikkelistä Seinäjoen Vepsäläiselle, josta kävimme sen sitten hakemassa.

Bonnet itsessään oli jo ”dream come true”, mutta yksi toinenkin tuoli on ollut varovaisena haaveena jo pidempään. Aikaisemmissa kodeissa ei sille ole ollut sopivaa paikkaa ja olenkin tyytynyt ihastelemaan tuolia muiden kodeissa ja ajattelemaan ”ehkä sitten vielä joskus..”. Tuoli on klassikkojen klassikko ja muotoilultaan yksi kauneimmista tuoleista mitä tiedän. No sehän on tietenkin Arne Jacobsenin suunnittelema egg-tuoli!

Egg oli messualenkin jälkeen hintava hankinta, mutta tiesin, että minua harmittaisi jos en tähän tarjoukseen nyt tarttuisi. Kangasvalintakin oli just eikä melkein minun mieleeni ja sain blogin kautta vielä vähän lisäalennustakin. Tuolissa on verhoiluna Kvadrat Hallingdal kangas ja sävy 130 grey. Se on tuollainen kaunis vaaleanharmaa villakangas, joka sopii monen sävyn kanssa hyvin yhteen. Tuoli oli esillä Honka Ink kohteessa, jonka sisustuksen oli suunnitellut Jonna Kivilahti.

Egg-tuoli ja muitakin kauniita klassikkokalusteita oli kohteeseen tullut Nomart liikkeestä. Kohteessa oli esillä mm. muurahais- ja seiskatuoleja ja ainakin osa palautui takaisin Nomartille myyntiin. Nomartin näyttelyissä olleita tuotteita löytyy Torista täältä ja tuotteet ovat myös esillä heidän myyntinäyttelyssään Katajanokalla osoitteessa merikasarminkatu 6. Näyttely avoinna sopimuksen mukaan, joten kannattaa tarkistaa ennen menoa, että siellä on joku paikalla. Aleprosentit näyttivät vaihtelevan riippuen tuotteesta.

Enpä voi muuta todeta kuin, että olen tosi kiitollinen ja onnellinen näistä kahdesta hankinnasta. Kiitollinen siitä, että oli mahdollista tällaiset unelmat toteuttaa. Toki ostopäätöstä tuli pohdittua tarkasti, koska arvokkaat huonekalut olivat kyseessä. Nyt kun näen ne tuossa meidän olohuoneessa, en voi kuun hymyillä. Sopivat mielestäni siihen kuin nenä päähän!

 • Muuttuvakotini Päivi S
  4.9.2017 at 17:23

  Ihania hankotoja olet tehnyt ja täälläkin haaveena ollut pitkään joskus ostaa Egg tuoli nahkaisena tai kankaisena. Nahkaisena vaan on niin pirun kallis :(. Teillä ihanan kodikasta <3 Vihdoin ja viimein sain itseni blogisi lukijaksi kirjattua 🙂 Täällä odotellaan kovasti messu penkkiä saapuvaksi.Odottavan aika on piiiiitkä.

 • Idis & Interiööri
  4.9.2017 at 18:33

  Egg on kyllä niin bueno <3 Mulla on ihan oma säästötili sitä varten…toivon mukaan raha kasassa pian.

  Kaunista teillä kuten aina! Terkkuja pitkästä aikaa täältä pohjoisesta!

Lue lisää