OLKKARIN PEHMEÄT SÄVYT

*Yhteistyössä Connox.com

Mulla on ollut matto-ongelma. En ole oikein löytänyt sopivaa mattoa meidän olohuoneeseen. Annon jalpaikka siinä on ollut, mutta se sopii niin kivasti tuohon viereiseen tv-tilaankin, että ennemmin käytän sitä siinä. Meillä kävi kääntymässä myös annon rae-matto, mikä oli kyllä tosi ihana, mutta haisi tosi pahalle. Liekö joku maanantaikappale, päädyin kuitenkin palauttamaan sen kun sain järkyttävän päänsäryn siitä hajusta, vaikka matto oli vain noin vartin verran avattuna tuossa lattialla.

Haastavinta on ollut koko. Monet normaalikokoisista matoista ovat tuntuneet aavistuksen liian pieniltä, sillä haluaisin maton menevän vähän myös sohvan allekin. Siinä 160×230 kokoisessa pituus on hyvä, mutta leveyttä saisi olla pikkasen lisää. Yleensä seuraava koko on sitten 2x3m, mitä olen aina ajatellut taas liian isoksi tuohon tilaan.

Kuinkas sitten kävikään? Löysin facebookin kirppikseltä tämän ihanan vuoden vanhan Beni Ourainin villamaton koossa 2x3m. Matto oli ihan priimakuntoinen, joskin tuo koko vähän huoletti. Tuumasin, että vaikkei se tuohon olkkariin sopisikaan, koko sopisi hyvin meidän makuuhuoneeseen ja tuohon tv-tilaan. Otin riskin ja matto olikin jo seuraavana päivänä noudettavissa postista.

Meidän olohuoneen muutamista huonekaluista on tullut myös useita kysymyksiä mistä ne ovat hankittu. Laitoin tekstiin kuvien alle linkit, monet näistä ovat Saksalaisesta Connox.com kaupasta, jota voin kyllä suositella lämpimästi!

sohvapöytä täältä // hylly täältä // pikkupöytä täältä

Matto painaa 17 kg, joten ei mikään kevyt yksilö ole kyseessä. Matto mahtui juuri ja juuri tuohon olohuoneeseen, mutta se vaati, että myös tuo hylly laitetaan maton päälle. Lisäksi kaikki huonekalut piti siirtää ja melkoista kalustejumppaa olikin yksi ilta täällä. Ihan joka viikko ei tätä varmasti tule raahattua ulos tuulettumaan.

artek riihitie ruukut esim täältä

Maton sävy on täydellinen, tuollainen luononvalkoinen. Mielestäni tällaiset pehmeät sävyt sopivat paremmin meille kuin esimerkiksi vitivalkoinen. Matto sopii kivasti monenlaiseen sisustukseen ja aika täydellinen pari esimerkiksi tuon Lene Bjerre hapsutyynynkin kanssa. Valkoisen ja beigen rinnalle olen tuonut tänne tuota sinistä vähän sinne tänne, tästä Normann Copenhagenin rahista kirjoittelinkin viime viikolla ja sekin pääsee nyt mielestäni paremmin oikeuksiinsa tuollaisen pörröisen maton rinnalla.

Meidän olkkarin valaisimesta olen saanut myös usempia kysymyksiä. Se on tosiaan Gubin Multi-lite valaisin ja olen tilannut sen täältä. Näitä löytyy useammassa värissä, se kokonaan messinkinenkin on upea! Tämän valaisutehosta on kysytty, mielestäni tämä on enemmän kohdevalaisin kuin yleisvalaisin. Valaisimessa on hauskaa, että noita metallisia osia voi käännellä, joten siihen saa erilaisia ilmeitä. Mallistaan johtuen valaisin valaisee kuitenkin enimmäkseen alas ja hieman sivulle, joten siksi sopii kohdevaloksi hyvin. Meillä se on tuossa aika matalalla ja valaisee juuri sohvalla ja nojatuoleissa istuvien pään yläpuolelle saakka. Laitoimme tuohon lisäksi himmeämmän tunnelmavalon, koska iltaisin on kivempi istuskella sellaisen valon ääressä kuin vaalean ledvalon.

Olen nyt itse tosi tyytyväinen olohuonekokonaisuuteen, tässä viimeisessä kuvassa näkyy tuo jalpaikka mattokin hieman ja nämä kaksi sopivat myös keskenään tosi kivasti. Uskon, että nyt ei tarvikaan kuin vaihdella silloin tällöin tyynyjä niin saa aina vähän erilaista ilmettä. Muuten meidän huonekalut ja kalusteet ovat aika ajattomia ja neutraaleja väreiltään ja se mahdollistaakin tekstiileillä revittelyn aina tarvittaessa.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, omani menee työmaalla, mutta koitan sunnuntaina ehtiä vielä kirjoittelemaan Eevin eilisistä kaverisynttäreistä. Instassa jo vähän fiiliksiä niistäkin.

*valaisimesta ja rahista saatu alennusta blogin kautta
**sis mainoslinkkejä

 • Tiina A
  6.10.2017 at 19:12

  Ei oo totta! Toi matto on aivan mieletön löytö, mahtavaa!

  • Sini
   7.10.2017 at 06:04

   Tää oli kyllä huippulöytö!

 • Anonyymi
  6.10.2017 at 19:41

  Sama valaisin on ollut haaveena jo jonkin aikaa. Nyt remontin lähestyessä ruokapöydän päälle kaivataan uutta valaisinta. Luuletko että valoteho riittää?

  Susa

  • Sini
   7.10.2017 at 06:05

   Uskoisin, että ruokapöydän päälle riittää. Meillä on pöydän päällä mehiläispesä ja valaisuteho siinä aika sama. Kunhan laittaa kirkkaan lampun sisään niin valaisee sitten paremmin!

 • Anonyymi
  9.10.2017 at 19:30

  Olen hurahtanut oranssin ja tummansinisen yhdistelmään. Mistä on tuo ihana oranssi sohvatyyny?

  • Sini
   10.10.2017 at 05:54

   Se on kyllä kova yhdistelmä! Sohvatyyny on h&m home osastolta.

Lue lisää