MEIDÄN ETEINEN JA ARKIETEINEN

Instastoryn puolella (@sinisliik) jo kerroinkin, että tänään olen urakoinut arkieteisen kanssa. Sieltä löytyy vielä hetken aikaa videota tuosta tilasta ja siellä vallinneesta sekasorrosta. Hassua, että arkieteinen oli ”the juttu” omalla listallani minkä ehdottomasti halusin uuteen kotiin. Kuitenkin joten siinä kävi niin, että muuton jälkeen se muodostui paikaksi, johon tungettiin piiloon kaikki ylimääräinen tavara. Varmasti olisimme kyllä arkieteisen kautta kulkeneet heti, mutta kun siitä puuttui portaat niin sen vuoksi se ei ole ollut käytössä. Ei sinne portaita mene vieläkään, mutta nyt on kuitenkin jo se taso, mistä pääsee ovelle eli arkieteinen on virallisesti korkattu käyttöön!

Meidän ”pääeteinen” näkyykin tässä eli ulko-ovi avautuu suoraan tuohon aulaan ja keittiöön. En ole kokenut tätä mitenkään huonoksi ratkaisuksi, keittiön sekasorto häiritsee itseäni yleensä niin paljon, että se on yleensä tila mitä siivoan eniten. Niinpä keittiö on meillä yleensä aika siistissä kunnossa eikä kovin isoja astiaröykkiöitä pääse tuonne kertymään.

Eteisessä meillä on vanhaan kotiimme hankkima Lundian fuuga lipasto. Lipastot ovat kivoja, mutta rehellisyyden nimissä myös melkoisia tavarankerääjiä. Tämä onkin yleensä meillä se eteisen ”ongelmakohta” eli taso, jonka päälle kasaantuu kaikkea. Nyt tosin se on hetken aikaa taas siisti.

Tässä näkymä keittiön suunnasta. Arkieteinen jää tuonne ekan oven taakse ja seinän sisään menevät liukuovet ovat olleet kyllä tosi hyvä ratkaisu tähänkin tilaan. Kivaa on myös se, että vaikka tuolla arkieteisessä olisi räjähtänyt millainen pommi tahansa, saa sen kätevästi oven taakse piiloon.

Oven takaa löytyy sitten vaatehuone, jossa toisella puolella on tilaa ulkovaatteille. Laitoimme tuohon yhteen osaan kaksi tankoa päällekäin, jolloin siihen saa useammankin lastentakin. Tätä takkien laittamista henkarille meillä vielä opetellaan eli ei tämä eteinen tältä näytä oikeasti yleensä. Yleensä lapset laittavat takit lattialle tai tuohon hyllylle, mutta periaatteessa tila voisi näyttää tältä jonakin päivänä 🙂

Toiselta puolelta löytyy sitten hyllyjä ja koreja. Hyllyille mahtuu kätevästi omat ja miehen kengät ja ulosvedettävissä koreissa on koko perheen asusteet.

Muutama tällainen ulosvedettävä kenkätelinekin tuossa on, lasten asustelaatikoissa on ikean sisuslaatikoita pitämässä pipot, hanskat ja huivit omissa koloissaan.

Tässä on sitten se varsinainen arkieteinen. Tila on samalla myös tekninen tila, joten sieltä löytyy kaapin päältä tuo pömpeli ja seiniltä sähkökaappia ym. Illmanvaihtokoneen piti mennä piiloon harmaan erillisen kaapin sisälle, mutta sen luukku ei mahtunut aukeamaan, joten se on nyt vähän vielä kesken oleva projekti, kaappi odottelee tuolla autotallissa. Tuohon korkeaan kaappiin on olemassa myös hyllyt, jotka pitäisi vielä asentaa niin saisimme sinnekin hyvin säilytystilaa.

Tämä laatikoiden päällä oleva laminaattitaso on kyllä tosi ihana. Se on ollut romun alla piilossa tähän saakka niin en oikein muistanutkaan kuinka kivalta tämä näytti. Kaikki eteisen kalusteet on meillä muutes Topi- Keittiöltä, samaa sarjaa kuin muutkin talon kiintokalusteet eli lato-sarjaa.

Tasoa voi käyttää laskutilana tai istumispaikkana ja siinä alla on muutama ulosvedettävä laatikko, johon mahtuu esimerkiksi lasten kenkiä.

Mitään muita kalusteita/sisustusjuttuja tilassa ei olekaan kuin tämä yksi naulakko. Uskon, että tämä tulee olemaan se, mistä löytyy kaikki lasten ulkovaatteet jatkossa. Jotain koukkuja ehkä tuonne vielä myöhemmin katselen seinälle, mutta
nyt nautin vaan siitä, että vihdoinkin päästään tätä arkieteistä
käyttämään eikä varsinainen eteinen ole aina ihan hiekassa ja kurassa.

 • Hanna H
  10.1.2018 at 05:00

  Kaunista ja toimivaa! 🙂 Ja ihanat laatat!! Sekä tuo marmori, että koukeroisenmuotoinen valkoinen. <3

  • Sini
   12.1.2018 at 07:58

   Kiitos! Laattoihin olen kyllä itse ollut tyytyväinen!

 • Anonyymi
  23.1.2018 at 15:45

  Hei, mikä on tuon koukeroisen laatan nimi ja mistä olet sitä tilannut? Kiitos vastauksesta! T. Paula

 • annabelle
  26.1.2018 at 12:47

  Ihana blogi! <3 mistä tuo kaunis marmorilaatta on?

  • Sini
   26.1.2018 at 13:36

   Kiitos. Se on terratinta stonemarble laatta, löytyy Laatta Leevin nettikaupasta

 • Ida-Antonia
  8.4.2018 at 18:42

  Hei. Aivan upea tuo Terratintan laatta, muistatko mikä sauma-aine teillä tässä?

  • Sini
   8.4.2018 at 18:55

   Meillä on se mira-merkin sauma-aine ja väri marmorinvalkoinen

 • Ida-Antonia
  8.4.2018 at 20:08

  Kiitos kovasti, tämä laatta meillä vahvana vaihtoehtona.

 • Tarja Koivunen
  30.10.2021 at 09:31

  Moi!Näin teidän nettisivulla hiljattain kohdassa sisustus/eteinen mustan design naulakon jossa pyöreitä isoja palloja (koukut) mutta käydessäni uudelleen sivuillanne en löytänyt enää oikeaa naulakkoa jonka muotokieli oli enemmänkin pyöreänlainen kuin suorakulmainen.Toisen samankaltaisen naulakon (suorakulmainen) näin kohdassa meidan-eteinen-ja-arkieteinen.Olisin ollut kuitenkin kiinnostunut tästä pyöreänmallisesta naulakosta.Onko teillä tätä naulakkoa tilattavissa ja paljonkohan se maksaa?Terkuin,Tarja Koivunen

  • Sini
   30.10.2021 at 13:31

   Hei! Tuollaista kuvailemaasi ei mieltä kotoamme löydy. Meillä on ainoastaan tuo yksi naulakko ja sitten on muuto dots palloja.

Lue lisää