PIENIÄ HANKINTOJA KEITTIÖÖN

Keittiö on minulle meidän kodissamme se tila, joka on itselleni kaikkein tärkein. Tai tila, jonka suunnitteluun käytin eniten aikaa. Siellä kuitenkin oleskellaan paljon ja tärkeää on tietysti, että keittiö on toiminnallinen. Itse halusin myös, että se olisi mahdollisimman kaunis ja aina ei ollut ihan helppoa koittaa yhdistää kaikkia asioita mitä haluaisi, se tuli kyllä raksa-aikana huomattua. Lopulta kuitenkin meidän keittiöstä tuli mielestäni tosi onnistunut kokonaisuus ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen.

Muistan kuinka vaikeaa oli miettiä esimerkiksi valaisimien paikkaa siinä vaiheessa kun koko taloa ei ollut vielä olemassakaan. Meillä nuo ulkoseiniin tulevat pistokkeet piti olla tiedossa jo kun elementtejä tilattiin ja kyllä siinä vähän jännitti tuleeko nuo keittiön seinävalaisimet lähellekään oikein. Näin jälkeen päin ajateltuna en tiedä miten sitä saikin kaikki päätettyä ja mitattua niin, että lopputulos oli sellainen kuin olimme ajatelleetkin.

No, jokatapauksessa piti kirjoitella muutamista pienistä hankinnoista mitä olen meidän keittiöön tehnyt tässä kuukausien aikana. Osa on hankittu jo heti muuton jälkeen, apua siitäkin on jo puoli vuotta! Ja osa taas tilattu nyt alesta, joten tässä postauksessa on kuvia aika pitkältä aikaväliltä. Piti vähän kaivella noita koneelta, sillä olen varmaan ajatellut kuvia ottaessani, että niistä saatan joskus postailla, mutta lopulta unohtanut koko jutun. Tässä nyt koottuna sitten kaikki mitä löysin!

Nappasin keittiöstä muutaman yleiskuvankin kun joulun jälkeen ”siivosin” hyllyiltä punaisia jouluastioita pois. Laitoin tilalle noita mustavalkoisia marimekon astioita ja sitten nuo ihanat uudet kevään unikkokupit, joista postailinkin täällä. Noihin Vipp merkin avohyllyihin olen ollut muutes tosi tyytyväinen! Tykkään, että hyllyille saa halutessaan tehtyä erilaisia asetelmia ja meillä on kyllä nuo alimpien hyllyjen astiat ihan päivittäisessä käytössäkin. Tiskokoneesta on helppo tuohon myös laittaa astiat ja pidän aina muutamaa juomalasia tuossa hanan päällä mistä ne on helppo napata. En ole kokenut avohyllyjä hankaliksi tai epäkäytännöllisiksi, koska astiat eivät tuossa ehdi juurikaan pölyyntyä kun ovat päivittäisessä käytössä.

Ensimmäisenä voisin mainita tämän ihanan kotimaisen Hile Design sola-suodatinpussitelineen. Meillä kun kahvinkeitin ja muut kahvitarvikkeet ovat tuossa aamiaiskaapissa esillä ja se kaupan suodatinpussipaketti oli niin kovin ruman näköinen, että halusin jonkun kauniimman suodatinpussitelineen. No eipä sellaisia markkinoilla kovinkaan monta ole, mutta sattuipa hyvin, että tämä olikin täydellinen! Valitsin meille tuon tammenvärisen, saatavilla on myös valkoinen.

Olen haaveillut kauan aikaa Iittalan tools-sarjan* tuotteista. Ainut este niiden hankinnalle on ollut korkea hinta, ulkonöällisesti nämä ovat kovastikin mieleeni. Tuossa joskus alkukesästä taisi iittalalla olla ale ja siihen vielä lisäalekoodi, jolloin tilasin tämän pienen tools-vuoan puoleen hintaan. Oli se siltikin vielä kallis, mutta olen ollut tosi tyytyväinen tähän ja tämän pitäisi kestää hyvänä vuosia. Niitä kattiloita aina ihailen, mutta olen lukenut, että niiden kahvat kuumenevat käytössä, joten olen haudannut sen haaveen.

Iittalalla on alet nytkin paraikaa meneillään ja sieltä bongasin tosi hyvällä alella näitä valkoisia Teema-sarjan tarjoiluastioita. Maksoivat vain 6 euroa kappale! Valkoista teemaa oli siellä alessa paljon muutakin, ainakin jotain näyttää olevan vieläkin täällä.* Tuo kuvassa näkyvä Hackmannin flirt kuumajuomakannu on ollut yksi parhaimmista ostoksista! Harmi kun tätä ei enää valmisteta, onnistuin löytämään yhden uutena kirpparilta. Tavallisesta vedenkeittimestä luovuimme kokonaan, tällä tulee teevesi niin nopsaa tuolla induktioliedellä.

Tykkään, että keittiössä ne pienetkin jutut on kivan näköisiä ja etenkin kun avoimessa keittiössä tavarat ovat paljolti esillä, on ulkonäöllä ainakin itselle suuri merkitys. Siksi esimerkiksi keittiöpyyhkeet ovat sellainen asia, jonka täytyy mielestäni olla nätti, vaikkakin se vain pyyhe onkin. Ferm Livingilta löytyy kivoja pyyhkeitä, näitä vohvelipyyhkeitä minulla on kaksi: harmaa ja vaaleanpunainen. Pyyhkeet tilasin Fermi verkokaupasta täältä. Tuollaisia pieniä hankintoja olen tehnyt vähän milloin mistäkin, mutta täytyy vinkata, että h&m home-malliston keittiöpuolelta löytyy tosi kivoja juttuja kuten esimerkiksi noita pieniä puukantisia purkkeja (netissä enää isompaa jäljellä) ja kauhoja. Nyt kun katselin linkit noihin bongasin mm. vielä tämän kivan metallikorin ja ihanan marmorialustan.

Myös Granit on kauppa, mistä löytää aina kaikkea kivaa pientä. Sieltä on mm. tuo kuvan lasipullo, jossa minulla on rypsiöljyä sekä valkoinen keramiikkalusikka. Minulla on myös tuolta sellainen 0,2dl korkea lasipullo puukorkilla, jossa on kiva pitää esimerkiksi salaatinkastiketta tarjolla. Kuva näkyy jouluaattopostauksessani. Kurkatkaa Granitin keittiötarvikkeet täältä. Vieressä oleva marmorinen kuppi taas on ellokselta, virallisesti hammasharjamuki kait. Valitettavasti se oli loppunut jo varastosta.

Joululahjaksi sain tämän kauniin Sagaform merkin leikkuulaudan ja saman merkin juustoveitset. Nämä on kyllä hurjan kauniit ja merkillä on muutenkin kaikkea ihanaa keittiöön. Erityisesti oak-sarja miellyttää silmääni kovasti ja haaveilenkin, että ehkä joskus ostaisin vielä heidän kauniit salaattikulhot. Hyvä valikoima merkin tuotteita löytyy täältä,* osa nyt alessakin!

Ja sitten taas yksi tällainen arkinen esine, jonka halusin sopivan paremmin sisustukseen. Aika pöhköä ehkä. Toisaalta kun talouspaperirullateline on päivittäisessä käytössä ja koko ajan siinä esillä, miksei se voisi olla myös kaunis. No meidän edellinen oli sellainen tavallinen metallinen, mikä oli vähän jo vääntynyt parissa muutossa ja pohjassa oleva ruuvi naarmutti inhottavasti tasoa niin ajattelin, että nyt on aika ostaa uusi. Ja sitten ostin tämän kauneimman minkä tiesin eli Ferm Living hexagonin*. Ja onhan se nyt nätti, ai että!

Viimeisimpänä hankintana on nämä iittalan kastehelmi-juomalasit. Meillä on arkikäytössä ollut noita marimekon sukat makkaralla laseja, joista tykkään kovasti. Niitä ei tosin kovin monta ole, joten loput meillä on ollut 10 vuoen aikana kertyneitä eriparisia juomalaseja. Kyllähän nekin asiansa ajavat, mutta olihan ikä tehnyt jo tehtävänsä ja aika naarmuuntuneita niistä suurin osa olikin. Nyt kun bongasin näitä kastehelmi-laseja tosi hyvällä alella, tilasin niitä nyt sitten noiden vanhojen tilalle. Nämä maksoivat 10 euroa/ 2kpl kun ovh on 23,90e. Niitä on vielä muutes kaikissa näissä väreissä alessa täällä*. Näitä laseja kovasti kehuttiin, että ovat kestäviä ja hyviä myös lasten käytössä. Ainakin nyt lyhyellä kokemuksella vaikuttavat kivoilta ja toivon, että myös kestävät käyttöä.

Ensi viikolla kurkataan vähän keväisempiä juttuja lasten uusien välikausivaatteiden (joo-o, kevätvaatteita!) ja kodinsisustuksen suhteen. Palaillaan!

*mainoslinkki

 • Anonyymi
  8.1.2018 at 07:58

  Kiitos ihanan inspiroivasta postauksesta linkkeineen! Kerrankin postaus, jossa kerrotaan, mistä mitäkin saa tilattua, ja vielä linkitkin valmiina yhden klikkauksen päässä! Kaunis keittiö sinulla!

  • Sini
   9.1.2018 at 13:11

   Kiva kuulla, että pidit postauksesta!

 • Anonyymi
  9.1.2018 at 08:30

  Hyvältä näyttää! Muistatko mistä olet hankkinut aamiaiskaapissa olevat puukannelliset lasipurkit, joissa lenkki?

  • Sini
   9.1.2018 at 13:12

   Moikka! Ne on ostettu jo noin vuosi sitten ellokselta. Ovat bloomingville merkkiset. En tosin tiedä vieläkö löytyy heidän valikoimista.

 • Anonyymi
  11.1.2018 at 21:23

  Hei, mistä tuo ihana musta, kahvallinen laatikko on, jossa säilytät maustesirottimia ja muita pulloja? T. Laura

  • Sini
   12.1.2018 at 07:57

   Se on menu merkin multibasket. Sitä ei vaan valitettavasti enää valmisteta 🙁

Lue lisää