HELPPO JA NOPEA BANAANI-NUTELLA HERKKU

Tämä resepri sopii tosi hyvin testattavaksi silloin kun täytyy saada nopeasti ja helposti jotain hyvää tarjottavaksi. Nutellalla harvoin menee mikään pieleen, joten mikäli tykkäät suklaisista leivonnaisista, tämä on sinun juttusi!

Ohje tuli vastaan jossain instagramin leivontavideossa ja vähän ulkomuistista tätä sitten kokeilin. Jokatapauksessa valmistukseen menee noin 5 minuuttia+paistoaika 15 minuuttia eli helppo ja nopea herkku kyseessä.

Tarvitset tähän n 3 banaania, nutellaa sekä esimerkiksi tuollaisen valmiin croisant-taikinan (tai pakastettu voitaikina, torttutaikina tms). Itse menin valmiilla purkilla, koska sitä ei tarvitse sulatella ja on heti valmis käytettäväksi.
 

Pilko banaanit kolmeen osaan ja levitä takina (itse vähän kaulin tätä purkkitaikinaa vähän leveämmäksi, että pystyn paremmin käärimään rullalle). Leikkaa taikinan yläosaan viiltoja ja levitä nutellaa taikinan alaosaan. Lado kuvanmukaisesti banaanipalat perätysten nutellan päälle.

Aloita käärimään taikinaa rullalle alhaalta päin. Lopuksi kiepsauta rulla ympyränmuotoiseksi. Voitele hieman kananmunalla (jonka itse unohdin, haha!) ja ripottele päälle kaneli-sokerisekoitusta. Paista uunissa 180 asteessa n.15 minuuttia. Tämä purkkitaikina oli aika ohutta niin tuo aika riitti hyvin. Paksumman taikinalevyn kanssa paistoaika voi olla vähän pidempi.

Lopuksi koristele herkku suklaakastikkeella (ks ylin kuva) ja tarjoile lämpöisenä kera vaniljajäätelön.

Meillä on tätä pari kertaa testattu ja lapset ovat myös tykänneet kovasti. Pahoittelen, ettei minun ruokakuvaustaitoni ole mitenkään huippuhyvät enkä kovin nättiä lopputulosta saanut tälle(kään) leivonnaiselle, mutta maku oli kyllä hyvä!

Ps. Tänään on muutes viimeinen päivä aikaa hyödyntää elloksen -25% alennus sisustustuotteisiin ja huonekaluihin. Ale aktivoituu suoraan tästä ja omat suosikkini voit kurkata täältä.

Pps. Iittalan verkkokaupasta saa myiittala jäsenet -30% alennuksen yhdestä tuotteesta. Ale voimassa vielä 28.2.2018 saakka ja koodi löytyy täältä.

*sis mainoslinkin

    Lue lisää