OLOHUONEEN EDULLINEN MUODONMUUTOS

Sisustamisen ei tarvitse aina olla kallista puuhaa ja itseasiassa aina se ei maksa edes yhtään mitään. Itse innostuin tekemään pienen muodonmuutoksen olohuoneessa pelkästään huonekalujen paikkoja vaihtamalla, kurkkaahan millainen lopputulos tuli!

Idea tähän huonekalurumbaan tuli kun yhtenä pakkaspäivänä tuumin, että olisi hyvä keli viedä tuo iso villamatto ulos tuulettumaan. Maton siirtäminen vaatii olohuoneen kaikkien kalusteiden siirtämistä, joten ajattelin, että miksei sitten samalla kokeiltaisi jotain uutta järjestystä tässä tilassa. Itsestä tuntui silloin rakennusvaiheessa kun tätä tyhjää tilaa katseli, että tähän voi laittaa vaikka kuinka päin näitä kalusteita ja tilaa riittää. Jotenkin kuitenkin sitä ymmärsi sohvankin koon vasta kun se tuossa paikallaan oli ja kun kaikki muuta kalusteet vielä saimme hommattua niin ei tila näyttänytkään enää niin isolta ja tuumin, että voikohan tässä paljon muunlaista järjestystä näillä kalusteilla pitääkään.

Joiden kalusteiden osalta varsinkin on itsellä vaikea ajatella niitä muussa paikassa jos ne on tiettyyn tilaan ja tarkoitukseen hankittu. Samoin myös ehkä sitä joskus miettii liikaa ”voiko joku olla jossain” vai onko se kaikkia ”sisustussääntöjä” vastaan. Vähän niin kuin tuo harmaa hylly. Sain kaikki muut kalusteet järkevästi tuohon tilaan laitettua, mutta hylly mikä oli ennen seinää vasten jäi vähän niin kuin ylimääräiseksi. Laitoin sen tuohon ikkunan eteen ja mietin itsekseni, että ”voikohan se nyt olla tuossa vai näyttääkö se ihan hullulta?”. Olin jotenkin mielessäni niin vahvasti ajatellut, että hyllyn kuuluu olla seinää vasten. Miksi kuuluisi? Kuka ne säännöt keksii? Ja miksi sisustuksessa edes pitää olla jotain sääntöjä? Monesti lehdissä on artikkeleita ”ethän tee näitä sisustusmokia” tms. Mitä sitten vaikka tekisinkin?

Hylly tosiaan päätyi tuohon lasiliukuovien eteen ja siinä se nököttää edelleen. Olen itseasiassa jo tottunut siihen siinä, vaikka ensin se näytti vähän oudolta. Etenkin nyt talvella kun ovesta ei kuljeta mihinkään, ei hylly ole siinä tiellä ollenkaan. Huonekalumbassa on myös hyvänä puolena se, että jos joku ei toimi niin sen voi muuttaa takaisin. Mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut ja ainut ainoa mitä siinä kuluu on aika.

Parhaat ideat ehkä saa kun tyhjää tilan ihan kokonaan ja lähtee puhtaalta pöydältä liikenteeseen. Kannattaa kokeilla epätavallisiakin ratkaisuja ja monesti ne parhaat ideat syntyykin ihan sattumalta. Jos homma tökkii ja kokee, ettei oikein löydä ratkaisua heti, kannattaa asia jättää hautumaan. Antaa tavaroiden olla väärillä paikoilla muutama päivä ja tuumaa rauhassa. Jos visio ei sittenkään tule niin tavarat voi laittaa niille paikoilleen missä ne olikin ja voi todeta, että ainakin tuli kokeiltua. Joskus myös kannattaa kokeilla sopisiko joku kaluste johonkin muuhun tilaan ja pitääkö sen juuri olla tuossa tietyssä huoneessa vaikka ”se on sinne hankittukin”. Vähemmällä määrällä kalusteita on helpompi saada tila toimimaan.

Vuosien varrella tässä kodissa tullaan näkemään varmasti monen moista järjestystä. Aina kaikki ei sovi täydellisesti johonkin tai valaisimet eivät roikukaan juuri keskellä pöytää. Mutta hei, se ei haittaa yhtään mitään. Ei kaiken tarvitse ollakaan täydellistä ja itseasiassa epätäydellisyys tekeekin sisustuksesta juuri mielenkiintoista. Ne yllättävät ratkaisut voivat joskus osoittautua tosi toimiviksi ja kivoiksi. Kannattaa rohkeasti kokeilla uusia ratkaisuja ja sisustaa vain itseään (ja perhettään) varten eikä miettiä mitään sääntöjä tai sitä mitä joku muu ajattelee.

Omasta mielestä uusi järjestys on tosi kiva ja näin nämä saavatkin olla nyt jonkin aikaa. Kivaa on myös se, että jos huonekalut palaavat joskus niille vanhoille paikoille niin sekin tuntuu taas uudelta. Ihan joka viikko tällaista rumbaa ei kyllä jaksa tehdä, mutta ehkä kesäksi pitää miettiä uutta ratkaisua kun toivottavasti saamme terassinkin tuonne takapihalle valmiiksi ja pääsemme noista liukuovista kulkemaan.

Semmoisen muodonmuutoksen sain aikaan ihan ilmaiseksi. Edellinen olohuoneen järjestys näkyy mm. tässä postauksessa. Aika iso ero tosiaan pelkillä huonekalun siirtelyillä!

Millaisia tyyppejä te olette, tykkäättekö vaihdella järjestystä tiheästi vai pysyykö huonekalut paikoillaan?

 • Idis & Interiööri
  13.2.2018 at 09:55

  Hyvältä näyttää uusi järjestys 😍

  Yllättävän vähän on tullut järjestystä muutettua. Meillä esimerkiksi olohuoneen järjestystä määrittää siellä majaileva tv, joka vähän harmittaa…sillä sen vuoksi ei järjestystä voi kovin paljoa muuttaa. Alakerran makuuhuoneesta olisi voinut tehdä telkkarihuoneen, mutta me halusimme takaisin alakertaan nukkumaan eli ei auta itku markkinoilla. Seuraavassa kodissa tämäkin juttu on otettu huomioon

  Ja kuka niitä ”sääntöjä” muka keksii 😀 Nehän on tehty rikottaviksi!

  • Sini
   18.2.2018 at 07:34

   Se tv onkin monesti se "murheenkryyni". Meillä on tuossa olkkarissa siinä mielessä helppo vaihtaa ilmettä kun tv:tä ei ole. Mutta sitten tuo arkiolkkari onkin hankalampi ja siinä varmasti järjestys pysyy aina aikalailla samana.

Lue lisää