KOKEMUKSIA MUSTISTA VÄLIOVISTA JA IKKUNANPESIJÄN PARAS KAVERI

Minun piti ensin kirjoittaa yhdestä huippukätevästä tuotteesta, jolla pidän meidän mustat väliovet puhtaina ja jolla pesen ikkunat. Tältä kantilta otin aikanaan nämä kuvatkin, mutta ajattelin nyt samalla kertoa vähän kokemuksia näistä mustista väliovista yleensäkin. Jos siis pohdit mustia väliovia teidän kotiinne, lukaisepa tästä omat ajatukseni!

Meille mustat väliovet olivat aikalailla selvä juttu heti rakennuksen suunnitteluvaiheesta saakka. Kodissamme on mustat ikkunankarmit myös ja ajattelimme, että muuten melko vaaleaan kotiin nämä mustat väliovet toisivat mukavasti vähän vielä lisäsärmää. Mustia väliovia ei ihan hirveästi silloin ollut kun näitä katselin. Tai varmasti jokaiselta toimittajalta kyllä saa omalla värikoodilla tilattua minkä tahansa oven mustana, mutta melko vähän löytyi kuvia mustista väliovista. Googlettelin kivoja malleja pitkään ja olin tallentanut yhden tietyn kuvan puhelimeeni ja koitin kuumeisesti etsiä minkä valmistajan ovi kuvassa oli, se kun ei ollut kuvan ”pääasia” eikä näin ollen siitä ollut mainintaa.

Halusin, että väliovissa olisi joku ”juttu” eivätkä ne olisi siis perinteiset peiliovet tai ihan sileät laakaovetkaan. Tuon tallentamani kuvan oveksi selvisi lopulta Mattioven silo EF300 malli ja näkemässäni kuvassa se oli tosiaan juurikin mustana. Mielestäni ovet näyttivät mustina todella hienoilta ja niinpä meille sitten tilattiinkin kyseiset ovet värikoodilla RAL-9005 eli mustana.

Olemme asuneet tässä nyt 9 kuukautta ja jonkinmoinen kokemus näistä mustista väliovista on siis jo ehtinyt karttua. En ole kyllä katunut mustien ovien valintaa vielä kertaakaan ja edelleen nämä valitsemamme ovet ovat mielestäni todella kauniit ja kivan modernit. Itse oviin meillä ei ole tullut mitään jälkiä, siis sellaista kulumaa tms. Mustiin karmeihin olen kyllä saanut muutaman jälken aikaiseksi. Olen joskus vetänyt keskuspölynimurin letkua vähän liian innokkaasti ja muutamasta kohtaa karmeista meillä on mustaa maalia lähtenyt. Ajattelin kuitenkin, että hankin pienen purkin tuota samaa maalia ja fiksailen ne tuossa joku päivä.

Meillä on aikaisemmissa kodeissa ollut valkoiset väliovet ja niiden huonopuoli on se, että niissä näkyy lika helposti. Mustissa väliovissa se lika ei niinkään näy, mutta rasvatahrat kyllä. Mustista ovista ei tuota välttämättä huomaa aina, mutta kun valo osuu oikeasta suunnasta, näkyy mattamustassa pinnassa aika hyvin kaikki sormenjäljet. Ja lapsiperheessähän niitä riittää!

Ja nuo rasvatahrat tahtovat olla muuten melkoisen hankalat saada irti, ihan tavallisella rätillä ainakaan meillä ne eivät lähde minnekään. En ole mikään himosiivoaja, mutta kyllä nuo eniten käytössä olevat ovet pyyhkäisen aina viikkosiivouksen yhteydessä. Ja tähän onkin minulla sitten tuo suosikkituote mitä käytän ja mistä minun piti alunperin kirjoittaa!

Tuossa näitte kolme kuvaa väliovistamme ennen puhdistusta. Nämä kuvattu sivusta, jolloin nuo rasvatahrat ja sormenjäljet näkyvät parhaiten. Suoraan edestä katsottuna niitä ei huomaa niin hyvin,  mutta sivusta näkymä on kyllä aika armoton. Kannattaa siis pohtia väliovia hankkiessa, että kumpaa kestää enemmän, lian näkymistä vai sormenjälkiä. Tosiaan kuten sanoin niin livenä nämä eivät näin paljoa pomppaa silmiin enkä ole kokenut, että nämä mustat väliovet olisivat jotenkin kamalan työläät tai, että niitä pitäisi koko ajan jynssätä. Kauempaa katsottuna en yleensä edes jälkiä huomaa, mutta siivotessa aina totean, että huhheijaa! Vähän sama se oli kyllä valkoisten ovienkin kanssa, en sitä likaa yleensä huomannut ennen kuin aloin ovia putsaamaan.

Nytpä kuitenkin tähän mustien väliovien pelastukseen ja samalla jokaisen ikkunan pesijän parhaaseen kaveriin…tämä oma suosikkituotteeni on nimittäin Tupperwaren mikrokuitu ikkunapyyhe! Ensiksi sanon, etten ole millään lailla kytköksissä ko. merkkiin enkä mikään merkin ”tosi fani” niin, että kaappini olisi täynnä pelkästään Tupperwarea. Olen toki kutsuilla käynyt aina silloin tällöin, mutta mikään muu merkin tuote ei ole itselleni ollut mitenkään niin erikoinen, ettenkö pärjäisi ilmankin.

Ostin ensimmäisen tällaisen liinan joskus vuosia sitten. Olin tietysti aluksi tosi skeptinen, että miten tämä nyt olisi niin erilainen kuin kaikki muut mikrokuituliinat. Niin vaan käytössä totesin, että kyllä, tässä on jotain erilaista kuin muissa. Paras juttu tässä on, että tällä saa puhtaat ikkunat ja pinnat ilman pesuainettakin! Eli yleensä pesen tällä peilit, nuo mustat väliovet, suihkuseinän, iduktiotason jne ihan vaan vedellä. Kastelen liinaa vedellä ja sitten vain pyyhin pinnat ja lika lähtee eikä niihin jää mitään raitojakaan. Omituista!

Minulla oli pitkään näitä vain se yksi kappale, joka usein oli sitten likaisena kun olisin sitä tarvinnut. Se tuli semmoisen siivoussetin mukana, enkä setistä ole tainnut niitä muita liinoja kyllä käyttääkään. Niinpä tilasin jokin aika sitten näitä tuollaisen 4 kappaleen setin kun olivat tarjouksessa. Nämä voi pestä ihan pesukoneessa, huuhteluainetta ei vain saa käyttää. Ja tosiaan viime kesänä pesin meidän kaikki ikkunat tällä kyseisellä liinalla ja voitte kuvitella kuinka likaiset ne ikkunat olivat kaiken raksapölyn ym jälkeen. Lisäksi ikkunoissa oli ikkunavalmistajan tarrat liimattuina ja se liimakin lähti tällä liinalla todella helposti irti. Voin siis todellakin suositella näitä liinoja ihan jokaiselle!

Ensimmäinen liina on ollut minulla jo vuosia ja olen pessyt sen monia kymmeniä kertoja. Se ei ole mennyt miksikään eli laadukas ja pitkäikäinen tuote on kyseessä. Nämä myydään mielestäni nykyään 2 kappaleen pakkauksissa.

Tuossa yllä näette nuo samat ovet sen jälkeen kun pyyhin ne pelkällä vedellä ja tuolla liinalla. Joskus jos on joku megasitkeä tahra saatan ruiskuttaa siihen hieman ikkunanpesuainetta ja sitten pyyhin liinalla. Usein kuitenkin pelkkä vesikin riittää.

Meillä lapset saa jotenkin kummasti hammaspesuilla ruiskuttua joka paikkaan tuota vettä ja hammastahnaa. Tässäpä suihkuseinän altaanpuoleinen puoli ennen pesua…

…ja tässä sen jälkeen kun pyyhin sen vedellä ja tuolla liinalla. Tämä liina on semmoinen jotenkin aika tiivis ja ”kova” kun normaalisti monet mikrokuituliinat ovat vähän semmoisia pehmeämpiä ja pörheämpiä. Uskon, että sen vuoksi tällä lähteekin juuri hyvin saippua- ja kalkkitahratkin ja tosiaan putsaan tällä yleensä tuon meidän suihkuseinän ja saunan lasiseinät myös. En tiedä mikä tässä on niin erikoista, mutta ainakin minulla toimii hyvin!

Summasummarum: mustat väliovet ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi, joskin niitä joutuu aika-ajoin rasvatahroista putsaamaan. Toisaalta valkoisia pitäsi pyyhkiä tummasta liasta, joten täysin huoletonta väliovea tuskin on olemassakaan. Ainakin me olemme olleet valintaamme tyytyväisiä ja toivottavasti tästä postauksesta oli apua mikäli mustia väliovia pohdit omaan kotiisi.

 • Anonyymi
  2.4.2018 at 17:50

  Juuri tässä väliovia katsastelin tulevaa kotia ajatellen 🙂 Saako kysyä, paljonko tuli hintaa näille Mattioven välioville?

  t. Saija

  • Sini
   2.4.2018 at 18:18

   Meille tuli 8 kpl ovia+karmit+rahti ja hinta oli n 1400e yhteensä. Emme kysyneet kyllä mistään muualta tarjousta, koska tämä malli oli se mihin ihastuttiin. En siis oikein osaa sanoa oliko paljon vai vähän. Jokatapuksessa omalla värikoodilla tilattu maksaa tietysti normi valkoista enemmän.

 • Heli
  2.4.2018 at 18:28

  Kiitos! Olen samaa mieltä kanssasi, Tupperwaren liinat toimivat oikeasti, ovat ekologinen valinta kotitalouksiin! (T.Konsulentti)sinulla on kaunis koti!!!

  • Sini
   2.4.2018 at 19:21

   Jep, hyvin toimii kyllä! Ja kiitos!

 • Tuija
  2.4.2018 at 19:23

  En ole koskaan raaskinut ostaa Tupperwaren siivousliinoja, koska olen pettynyt kaikkiin mikrokuituliinoihin. Ihan sama kuinka pro käyttöön ne on tarkoitettu. Nyt täytyy varmasn itse pitää kutsut, että saan noita liinoja tilattua, vuosiin en olekaan kutsuilla käynyt. Meillä on keittiössä mattavalkoiset yläkaapit, ja niissä näkyy ärsyttävästi kaikki sormenjälket, enkä ole niitä millään myrkyillä pois saanut. Kiitos siis vinkistä 😊

  • Sini
   3.4.2018 at 14:25

   Suosittelen kyllä testaamaan näitä. Ainakin minun mielestäni parempia kuin ns ne normaalit mikrokuituliinat!

  • Heli
   3.4.2018 at 18:55

   Tuija! Minun kautta saat myös halutessasi tilattua liinoja! Podti kuljettaa! T.Heli 0405832300

 • Anonyymi
  2.4.2018 at 19:38

  Mikrokuituliinat on käteviä, mutta harmittaa se mikromuovi niissä :/

  • Sini
   2.4.2018 at 20:55

   Joo, totta. Enpä ajatellutkaan tuota puolta tästä. Olen iloinnut, ettei tarvitse erilaisten kemikaalien kanssa läträtä kun pelkkä vesi riittää. Luin tällaisista pusseista, joissa voi pestä mikromuovia sisältäviä vaatteita. Täytyypä varmaan hankkia tämmöinen! https://www.partioaitta.fi/shop/guppyfriend-washing-bag-2037854/

 • Jaana
  3.4.2018 at 16:08

  Nyt oli hyvä vinkki! Meille tulee mustat väliovet ja näitä Tupperwaren liinoja löytyy kaapista usemapiakin. Myös minä vannon niiden pesuun ikkunoiden, peilien ja muiden lasipintojen pesussa. Todennäköisesti myös meidän tulevat mustat keittiönovet puhdistuu näillä helposti.

  • Sini
   7.4.2018 at 20:56

   Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä! Kerrohan sitten kuinka kävi!

Lue lisää