MUSTAT SUIHKUSAIPPUATELINEET JA USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ KYLPYHUONEESTA

Meidän kylppäri on tila, josta saan aika usein kysymyksiä ja ajattelin nyt tähänn kirjoitella vielä ylös näitä usein kysyttyjä asioita vastauksineen. Samalla myös muutamat kuvat noista mustista suihkusaippuatelineistä, jotka saimme vihdoin tuonne seinälle asti kiinni.

Kylppäri on kuitenkin vielä vähän kesken, noista lasiseinistä puuttuu vielä listat ja saunan ovessa ei ole kahvaa. Jännä juttu miten sitä jotkut pienen jutut jäävät retajamaan ja kohta niihin jo silmäkin tottuu niin, ettei asiaan enää kiinnitä huomiota. Itseasiassa alumiinilistat on kyllä jo tilattu tovi sitten, mutta niiden saamisessa on ollut vähän viivästyksiä, joten sen vuoksi ne edelleen puuttuvat. Ja se oven kahva, no se on tuolla laatikossa odottamassa, että hankitaisiin siihen vielä kiinnitysruuvi. Jep, yhdestä ruuvista kiinni sekin homma. Kahva teetettiin siis lasista ja sen vuoksi siihen pitää itse nyt katsella sopiva kiinnityssysteemi.

Tässä tosiaan näkymä pesuhuoneen ovelta katsottuna. Meidän laatoista kysytään ehkä eniten ja ne ovat tosiaan Terratinta merkin ja stonemarble satin-laatat nimeltään. Koko seinässä on 60×60 ja lattiaan leikkuutettiin samasta laatasta 15×15 kokoista laattaa. Sauma-aine on mira-merkkistä ja väri on marmorinvalkoinen. Vähän jännitin kyllä miten tuo vaalea laatta ja vaalea sauma käyttäytyy pesuhuoneessa, mutta vielä ainakaan ei mitään ongelmia ole ollut. Kerran kyllä Eevin hiusväristä jäi saumaan lilaa väriä, mutta se irtosi siitä muutaman viikon kuluessa. Vähän jo meinasin tuskanhikeä pukata, että saumat ovat ikuisesti violetit, mutta tosiaan lopulta väri haalistui niin, ettei sitä enää huomaa.

Saumat itsessään eivät ole tosiaan siis tummuneet, mutta kyllähän niissä pöly näkyy. En kuvia varten mitenkään nyt lattiaa jaksanut jynssätä ja tosiaan saumakohdat ovat osittain siksi vähän tummemmat. Kuitenkin kun sen edellisen kerran harjalla pesin, oli tummumat vain tosiaan pölyä tms irtolikaa, mitkä lähtivät pesussa pois.

Pesuhuoneen katto on samaa vaaleaa haapaa kuin mitä sauna on ja siellä on winled-merkin lasikuutiot valaisimina. Suihkun vieressä oleva lasiseinä on teetetty lasifirmassa, samasta paikkaa tuli myös saunan lasiseinä.

Kylppäriin halusin peilikaapin, vaikka se ei enää ehkä niin trendikäs olekaan. Pidän kuitenkin siitä, että purkit ja putelit ovat oven takana piilossa ja kuitenkin kätevästi saatavilla. Koen, että vetolaatikossa tavarat eivät pysy niin siististi järjestyksessä. Nykyaikana peilikaapit ovat kuitenkin ihan nättejä ja tämä meidän on ido reflect-peilikaappi. Siinä on sisällä lasihyllyt ja myös pistorasia löytyy kaapin sisältä. Valo on tosi tehokas ja tämän ääressä onnistuu meikkaaminenkin hyvin.

Myös muut kylpyhuonekalusteet meillä on idolta. Tuo allas ja laatikosto on heidän uusinta elegant mallistoa. Tässä kylppärissä meillä on malliston syvempi malli ja vessassa löytyy se compact-malli, mikä on vain 36cm syvä.  Koen, että tässä missä pestään hampaita ja itse esim pesen meikit, on tämä syvempi ehdottomasti parempi. Vessan allas toimii käsienpesussa hyvin, mutta jos siinä pesee kasvoja, vesi roiskuu kyllä monesti lattialle. Vetimiksi valitsimme idon mallistosta mustat metalliset vetimet ja musta hana on Tapwellin mallistosta. Hanassa ei ole ollut mitään vikaa, mutta bideesuihkun pääosasta on meillä vähän maalia lähtenyt ja saimmekin uuden pään tilalle. Wc-istuin on idon glow rimfree malli ja siihen olen ollut kanssa tyytyväinen, on helppo puhdistaa kun huuhtelukaulusta ei ole.

Suihkusta kysytään myös usein ja näistä suihkusaippuatelineista on kysytty paljon. Tosiaan suihku on myös Tapwell merkkinen ja sen suhteen kyllä vähän jännitti miten musta pinnoite kestää käytössä. Aikaisemmin näissä mustissa on kai ollut jonkin verran ongelmia, mutta nyt tuota pinnoitetta on muutettu jotenkin ja ainakaan meidän omassa ei muuten ole mitään jälkiä muuta kuin suihkupäässä ja sen pidikkeessä. Pääosassa on hieman tuota mustaa väriä lähtenyt ja samoin pidikkeessä siitä kohtaa mihin suihku laitetaan eli tuosta mustasta kiinnikkeestä. Saimme näidenkin molempien tilalle uudet osat Tapwellilta, tulivat itseasiassa juuri postissa, joten vielä emme ole ehtineet niitä vaihtaa. Mustassa suihkussa näkyy toki kalkki paremmin kuin esim kromisessa ja suihkuosan rei’istä sen meillä ainakin huomaa. Muuten kalkki on lähtenyt ihan vain viikkosiivouksen yhteydessä pyyhkiessä.

Nämä suihkusaippuatelineet saimme tosiaan vihdoin seinälle asti ja nyt on ilme kyllä kylppärissä siistimpi ku purkit eivät seilaa pitkin lattiaa. Etsin kivoja telineitä pitkään eikä oikein mistään löytynyt mieluisia. Lopulta tilasin nämä KES merkkiset metalliset telineet amazon.co.uk kaupan kautta. Vinkkasin näistä instassa kun tilasin ja sainkin viestejä, että usemapi seuraaja oli tälläiset myös itselleen tilannut. Valitettavasti tämä meillä oleva koko pääsi sieltä loppumaan, mutta sieltä löytyy isompaa 40cm levää mallia (meidän oma 30cm). Merkin omasta nettikaupasta katsoin kanssa, mutta sieltä olisi tullut toimituskulut ja tullimaksut vielä päälle niin oli edullisempi tilata amazonista. Jos joku nämä kuitenkin ehdottomasti haluaa niin tätä 30cm leveää mallia löytyy täältä.

Musta kuivauslasta on Zone Denmark merkiltä saatu ja sen mukana tuli myös tuo kiinnitysteline, joka kiinnitetään teipillä seinään. Teippi on muutes aika tehokasta, sillä itsellä meni pikkasin liian ylös tuo ja yritin äkkiä sitä irroittaa niin ei se enää siitä irti lähtenyt. Tuo kuivain kiinnittyy sitten telineeseen magneetin avulla.

Sauna meillä on vaaleaa haapaa ja näistä kuvistakin huomaa, että kyllähän siinä lika näkyy herkemmin kuin tummemmassa materiaalissa. Sauna kaipaisikin akuutisti pesua, mutta tuleepahan nyt realistiset kuvat ainakin jos joku tätä materiaalia omaan kotiinsa miettii. Meillä on tuossa sellainen parafiinikäsittely pinnassa. Edelleen vaalea sauna on kyllä minusta todella kaunis ja varmasti valitsisin tämän materiaalin uudelleenkin.

Kiuas on tulikiven Sumu E-malli eli sellainen elektroninen, missä se ohjauskeskus on tuolla oleskelutilan puolella. Kiukaaseen olemme kyllä olleet tyytyväisiä, löylyt ovat mukavan pehmeät. Otimme tuohon nuo valkoiset koristekivet päälle ja en tiedä onko se nuo kivet vai kalkkinen vesi, mutta kiukaan reunassa on tuollaista valkoista väriä mitä en saanut ainakaan pyyhkimällä pois. Samoin kiukaan ympärillä olevassa lasikauluksessa on kummallista jälkeä, vähän sellaista röpelöistä mikä ei lähde pois. Tuo kyllä harmittaa, sillä mustassa kiukaassa nuo erottuvat kyllä selvästi. Pitänee ehkä kysyä tulikiveltä onko asialle mitään tehtävissä ja voisiko se johtua noista kivistä jotenkin. Onko muilla ollut samaa tämän mustan kiukaan kanssa?

Tosiaan ne listat uupuvat vielä tuosta lasiseinien reunoista. Lasiseinä on minusta kaunis, mutta toki työläämpi kuin tavallinen seinä. Lapset etenkin tykkäävät tuohon aina piirrellä ja jäljet näkyvät sitten kuivuessaan. En kuitenkaan jaksa tätä jynssätä kovin usein, mutta nyt kun tuo lasta on käytössä niin olen monesti sillä vetänyt nuo kuivaksi saunan jälkeen ja se on auttanut niiden siistinä pysymisessä.

Mustat pyyhekoukut ovat habo-merkkiset ja niitä myydää ainakin bauhausissa. Nekin oli muka tarkoitettu pysymään teipillä, mutta eihän ne pysyneet alkuunkaan. Lopulta jouduimme liimaamaan ne seinään kiinni.

Semmoisia sepustuksia meidän kylppäristä. Kysykäähän ihmeessä jos tulee vielä jotain kysymyksiä mieleen!

 • Anonyymi
  28.4.2018 at 13:02

  Missä leikkuutitte laatat kylppärin lattiaan ja paljonko tästä tuli lisähintaa?

  • Sini
   28.4.2018 at 17:38

   Moi! Laatat tuli leikattuna suoraan firmasta eli Laatta Leeviltä. Hinta taisi olla 10e kalliimpaa neliöhinnalta kuin siinä isommassa

 • jenny
  7.9.2018 at 01:16

  Hei! Meille on suunniteltu suunnilleen saman naköinen kylpyhuone ja sauna – voisitteko kertoa teidän saunan mitat – sekä penkkien syvyyden? Auttaisi meitä paljon. Kiitos!!

  • Sini
   10.9.2018 at 19:29

   Moikka! Saunamme on n 2m leveä ja lauteiden leveys on 54cm

  • Sini
   10.9.2018 at 19:29

   Tai siis syvyys on se 54cm

 • Anonyymi
  4.12.2018 at 12:06

  Hei, mistä olette hankkineet tuon väliseinän/lasiseinän?:)

  • Sini
   6.12.2018 at 19:20

   Heippa! Se on täältä paikallisesta lasifirmasta. Varmaan kaikista lasiliikkeistä saa omien mittojen mukaan!

 • Lorea
  21.8.2019 at 14:36

  Hei!
  Olen ihastellut Idon Elegant-sarjaa ja pohtinut sitä uuteen kotiimme. Onko allas ja allaskaappi pysyneet hyvässä kunnossa kosteassa tilassa? Entä wc:ssä?
  Oliko mitään ongelmia vesi- ja viemäriputkien mahduttamisessa laatikoiden taakse?
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi.
  Todella hyvännäköistä teillä!

  • Sini
   26.8.2019 at 20:27

   Heippa ja pahoittelut, että vastaus viivästyi. Arki yllätti ja vielä mukava syysflunssakin. Kalusteet ovat kestäneet oikein hyvin eikä niissä ole mitään kulumaa tms. Putkille on hyvin tilaa, sillä laatikot ovat kapeammat kuin runko.

   • Lorea
    27.8.2019 at 12:13

    Kiitokset vastauksista ja paranemisia! 👍🏼

 • Lorea
  26.8.2019 at 16:58

  Yksinkertaistetaanpa tuota laatikkokysymystä, eli paljonko laatikoiden syvyys on? 😊

  • Sini
   26.8.2019 at 20:28

   Mittasin tuosta wc:sta missä meillä se kapeampi syvyys ja laatikon sisäosa on 27cm syvä+etulevy siihen päälle

 • YIGII
  19.7.2021 at 10:07

  I really love those two shower shelves. They look kind of elegant and low key in a shower. Very practical to use.

 • YIGII
  19.7.2021 at 10:08

  Rakastan todella näitä kahta suihkuhyllyä. Ne näyttävät tavallaan tyylikkäiltä ja matalilta avaimilta suihkussa. Erittäin käytännöllinen käyttää.

Lue lisää