TASARAITA 50 VUOTTA KAMPANJA

 *Yhteistyössä marimuksu

Jos minulta kysyttäisiin mitä tulee ensimmäisenä mieleen marimekosta, vastaisin tasaraidat. Tasaraidat olivat vahvasti mukana jo lapsuudessani ja tiedättekin, että rakkauteni raitoihin on säilynyt tähän päivään saakka. Tämä vuosi on tasaraidan 50-vuotis juhlavuosi. Sen kunniaksi mallistossa on upeita uusia tasaraitamalleja ja tietysti vanhat suosikit löytyvät sieltä edelleen. Tässä postauksessa esittelen muutaman suosikkini ja vinkkaan myös kivasta kampanjasta, jolla nämä saa vähän edullisempaan hintaan!

Mistä kaikki sitten alkoi? Marimekko kertoo tasaraidan tarinasta näin:

Vuonna 1968 syntyi aina ajaton tasa-arvon symboli – Annika Rimalan Tasaraita. Marimekon Tasaraita syntyi vuosikymmenellä, joka
muistetaan uudistushenki­senä, rohkeiden tekojen ja ajatusten aikana.
Ympäri
maailmaa käytiin kiihkeitä taisteluita tasa-arvon puolesta. Ajan henki
näkyi myös muo­dissa ja muotoilussa. Esiin nousi pyrkimys anonyymiin
suunnitteluun.
Anonyymin designin kannattajiin kuului myös
Marimekolle suunnitellut Annika Rimala. Hänen päämääränään oli luoda
vaatteita, jotka olisivat ajattomia, toimivia ja yksinkertaisia –
sopivia kaikenlaisille ihmisille.
Tänä päivänä Tasaraita on edelleen rakastettu  klassikko ja tasa-arvon symboli eri puolilla maailmaa.

Aloitetaan ensiksi vaikka astiapuolelta. Tasaraitaa löytyy nyt taas myös astioista ja muistakin keittiötuotteista ja ne sopivat kivasti muidenkin marimekon astioiden kanssa yhteen. Kuvissa siis muutamia suosikkituotteitani ja tässä näette nämä tasaraita mukit yhdistettynä kevään muihin uutuuksiin eli päärynäkuppeihin ja lokkikuppeihin. Aika kiva keväinen fiilis tuli noista värikkäistä yksityiskohdista näihin kuviin! Kuvissa näkyy taustalla myös nätti tasaraita-leikkuulauta.

marimekko päärynä muki

Kodintekstiileissä tasaraitaa löytyy tietysti petivaatteista, mutta nyt uutuutena myös koristetyynynpäällisistä ja torkkupeitosta. Molemmat olivat mielestäni tosi kivoja ja sopivat monenlaiseen sisustukseen.

Entäpä vaatepuoli sitten? Tosiaan tänä vuonna tasaraitaa löytyy monesta marimekon mallista ja ehdoton suosikkini on tämä reimi tasaraitamekko! Vastaava malli on aikaisemmin ollut kokomustana ja se myytiin loppuun hetkessä. Uskon saman suosion olevan tämänkin mekon kohdalla, malli on tosi kiva, sillä sivulla olevilla naruilla saa mekkoon kivasti istuvuutta halutessaan.

Mekko toimii hyvin sellaisenaan, mutta kivasti sopii myös esimerkiksi nahkatakinkin kanssa. Itselläni on kuvissa päällä koko 36, tämä ei mitenkään niin älyttömän reilua mallia ole kuin jotkut marimekon mallit.

Yksi klassikko on tietysti perinteinen maripaita. Itsellä on tämä vähän vajaamittaisilla hihoilla ja taskuilla vanhemmasta mallistosta ja sitten uudesta on tämä vähän slimmattu kiva perus t-paita. Tämä toimii rennosti farkkujen kanssa tai miksei siistimmässäkin asussa esimerkiksi mustan jakun ja nilkkureiden kanssa.

Kolmas suosikkini tasaraidoista on tämä tuike mekko, jossa on aavistuksen vajaamittaiset hihat ja sivulla taskut. Itse tykkään pitää tätä tosin näin jakkumallisena auki, vaikka ei tämä kiinnikään ollessa hassumman näköinen ole. Minulla on kuvissa päällä XS koko.

Ja tosiaan, marimuksussa on tämän kuun loppuun saakka tasaraitakampanja, jolloin kaikista tasaraitatuotteista saa -15% alennuksen. Alennukseen ei tarvitse koodia vaan hinnat näkyvät suoraan sivuilla ja kaikki kampanjan tuotteet löytyvät kätevästi täältä.

Millaisia fiiliksiä sinulla on tasaraidoista? Ja mitä tykkäsit suosikeistani?

 • Tuuletuksia Jantunen
  16.4.2018 at 18:42

  Marimekko <3 Tasaraita <3

 • Muuttuva kotini Päivi S
  16.4.2018 at 20:09

  Tasaraita <3
  Raita toimi aina, niin kuin sisustuksessa ja vaatteissa. Ensimmäsienä itelläkin tulee Marimekosta mieleen raidat ja pallot, joita tulikin ostettua ja saatua lahjaksi aina lapsille. Päärynä kuosisia vaatteita on ollut, vielä löytyy kaapista yksi keittiöpyyhe ja keltainen lokki tyyny 🙂 Ihana tuo raita mekkokin. Jokin nätti Marimekon mekko tai hame olis kyllä kiva saada kummitytön lakkiaisjuhliin 🙂

Lue lisää