VAPPUJUHLAT

Me otettiin pieni varaslähtö vappuun ja vietettiin vappujuhlia jo tänään. Olen itse töissä vappuaaton ja vappupäivän, joten sen vuoksi oli mukavampi rauhassa laittaa vapaapäivänä näitä eikä kiireessä ja väsyneenä sitten töiden jälkeen. Kurkkaahan lisää miltä meidän vappukemut näyttivät!

Kattaus oli aika mustavalkoinen, mutta piristyksenä siellä on noita marimekon uusia värikkäitä päärynä- ja lokkiastioita. Näistä kirjoittelinkin tasaraitakamppis postauksessa ja sain instassa useamman kyselyn onko näihinkin tulossa joku alekampanja. Kysäisin marimuksusta ja hyviä uutisia, ensi viikon to-su (3.-6.5.2018) on marimuksussa kaikki astiat, kankaat, maljakot ja tarjottimet -20% alessa! Käykäähän siis silloin kurkkaamassa näitä heidän verkkokaupastaan, iso suositus täältä myös tuolle lokkikankaalle, mikä sopii mielestäni juhliin kuin juhliin!

Vappujuhlien tarjottavia mietittäessä oli Kinuskikissa taas pelastus! Päädyin leipomaan hänen ohjeellaan tämän tippaleipäkakun ja mansikoiden sijaan käytin koristeena ja välissä säilykepersikoita sekä säilykemandariineja. Puolitin ohjeen ja siitä tuli sopivasti yksi tällainen kakku, mihin tuli 5 kerrosta. Vähän aluksi mietin kuinkahan tuon leikkaaminen onnistuu, mutta täytin kakun jo n 3 tuntia ennen juhlia ja tippaleipätaikina oli siinä ajassa hyvin jo vähän pehmentynyt, joten leikkaaminen oli ihan helppoa.

Toinen ohje minkä nappasin Kinuskikissalta testiin oli tämä täytettyjen donitsien ohje. Näistä tuli ihan hauskoja ja hyviäkin olivat. Kaksi donitsia+täyte+kuorrute on kyllä tosin aika tuhti satsi syötäväksi, joten etenkin lapsilla tahtoi syöminen jäädä puoleenväliin.

Lisäksi tarjolla oli tietysti munkkeja ja simaa ja lisäksi myös vähän erilaisia keksejä.

Koristelupuolella luotin ihan vain serpentiiniin, S-Marketista löytyi tuollaista nättiä kultaista. Muutamat ilmapallotkin tuli puhallettua, mutta ne eivät kauaa tuossa ikkunalla koristeena pysyneet. Lisäksi pöytään pääsi raidalliser remember-merkin maljakot, jotka sopivat aika hauskasti noiden tasaraitamukien kanssa yhteen.

Semmoiset oli meidän vappujuhlat. Nyt on mahat täynnä herkkuja ja pitäisi tässä nyt vielä ruveta pakkailupuuhiin, sillä ensi viikon alussa tosiaan suuntaan työporukan kanssa sinne Kroatian lämpöön. Blogi onkin ensi viikon vähän hiljaisempi, mutta palaan sitten taas reissukuulumisien muodossa.

Oikein mukavaa Vappua ja alkavaa toukokuuta teille!

 • Tuuletuksia Jantunen
  29.4.2018 at 17:48

  Lokki on yksi minunkin suosikkikankaitani, viimeksi roikkunut olohuoneessa verhona nimenomaan mustana (lapsuuden kodissani se oli ruskeana) 🙂

  • Sini
   30.4.2018 at 11:37

   Se on kyllä kaunis kuosi! Mukavaa vappua!

Lue lisää